YAŞAM 19.06.2025 15:47:33 0
Yeşil’den Emirsultan’a tarihi yolculuk başlıyor

Yeşil’den Emirsultan’a tarihi yolculuk başlıyor

Yeşil’den Emirsultan’a tarihi yolculuk başlıyor


Bursa-Yıldırım Belediyesi, Türkiye inanç turizminin en önemli destinasyonlarından olan Yeşil  Emirsultan  bölgesini, ‘Setbaşı, Yeşil Emirsultan Tarihi Yaya Aksı Canlandırma Projesi’ ile yeniden ayağa kaldırıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Yıldırım Belediyesi, Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden olan Emir Sultan Camii ve Yeşil Külliyesi arasındaki bölgeyi eski ihtişamına kavuşturacak ‘Setbaşı, Yeşil Emirsultan Tarihi Yaya Aksı Canlandırma Projesi’nin ilk adımlarını attı.Bölgenin, modern yaşamın ve plansız yapılaşma yükleri arasında kaybolan tarihi ve kültürel boyutunu yeniden gün yüzüne çıkaracak projenin ilk adımları atıldı. Proje kapsamında Alev Alatlı Kültür Merkezi’nde “Dünden Bugüne Yeşil Emirsultan Paneli” düzenlendi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen panele, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kâmil Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hayrettin Eldemir, akademisyenler, mimarlar, şehir plancıları, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Basri Öcalan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda Mefail Hızlı ve Sezai Sevim bölgenin geçmişi ve tarihi eserleri hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Mustafa Kara’nın başkanlığındaki ikinci oturumda ise Nevzat Çalıkuşu ve Safiyüddin Erhan, bölgeyle ilgili hatıralar, kaleme alınan eserler ile ilgili açıklamalarda bulundular.

PROJE YARIŞMAYLA BELİRLENECEK

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz daha sonra ise akademisyenler, akademik oda temsilcileri ve uzmanlarla birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Bölgede hayata geçirilecek projenin bir kentsel tasarım çalışmasından çok daha fazlası olacağına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Burada; geçmişi bugüne, bugünü se yarınlara taşıyacak, şehrin ruhunu yeniden canlandıracak bir çalışma yapıyoruz. Bu sadece bir yol düzenlemesi olmayacak, medeniyetimizi kültürümüzü, tarihimizi yansıtacak bir aks olacak. Bu projede de tüm çalışmalarımızda olduğu gibi katılımcılığı esas alıyoruz. Tarihi verilerin ışığında ve bölge sakinlerimizin de görüşlerini temel alarak uygulayacağımız proje için bir yarışma düzenleyeceğiz ve bu projeye göre uygulamaya geçeceğiz” dedi.

BÖLGEYE RUH KAZANDIRACAĞIZ

Tüm Bursa’da olduğu gibi bu bölgenin de modern yaşamın zorlukları ve plansız yapılaşmanın yükü altında adeta kaybolduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Geldiğimiz noktada, bu bölgemizde ulaşımdan güvenliğe, yapı yoğunluğundan otoparka önemli sorunlar var. Bu projemizle bu problemleri ortadan kaldırmakla kalmayacağız. Bu fiziksel değişime bir ruh kazandıracağız. Yeşil’den Emirsultan’a uzanan bu hat üzerinde Bursa’nın hatıralarını yeniden canlandıracağız. Yeşil Caminin zarafetiyle, Emirsultan’ın hikmetiyle kurulan bu şehir, bugün yeniden o zarafetin, o hikmetin izinde yürüyecek” ifadelerini kullandı.



Başkan Büyükkılıç’tan Sporun Kalbinin Attığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne Ziyaret
Andırın ile Şehir Merkezi Ulaşımını 20 Kilometre Kısaltacak Yol Tamamlanıyor
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
HASAN KILCA, BOSNA HERSEK’TEN GELEN ŞEHİT ANNELERİNİ VE SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI
Başkan Sarıkurt, M Plakalı Şoför Esnafıyla Bir Araya Geldi
HALİLİYE’DE YAZ SPOR OKULLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Nilüfer Belediyesi’nden engelli bireylere özel zumba etkinliği
Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri Okul Önlerinde Güvenliği Sağlıyor
TRABZON GENÇ MÜSİAD YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA MAKAMINDA ZİYARET
Nilüfer Belediyesi’nden öğrencilere sınav kaygısı desteği
Diyarbakır'da pedallar farkındalık için çevrildi
Sümeyye Erdoğan Bayraktar Engelliler Sarayı standını ziyaret etti
ATATÜRK’ÜN RİZE’YE GELİŞİNİN 101. YILI
Kurtulmuş: Yeni süreçle geleceğe odaklanacağız
Bursa mutfağına Alman heyet hayran kaldı
Bursa'da çocuklar bisikletle eğlenerek öğrendi
Hudutlarda 1 PKK'lı teslim oldu, 540 şüpheli yakalandı!
Büyükşehir’den toplu taşımada o güzergaha Çarşamba Pazarı ayarı
Başkan Büyükkılıç’tan Sporun Kalbinin Attığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne Ziyaret
Andırın ile Şehir Merkezi Ulaşımını 20 Kilometre Kısaltacak Yol Tamamlanıyor

Andırın ile Şehir Merkezi Ulaşımını 20 Kilometre Kısaltacak Yol Tamamlanıyor

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

HASAN KILCA, BOSNA HERSEK’TEN GELEN ŞEHİT ANNELERİNİ VE SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI

Başkan Sarıkurt, M Plakalı Şoför Esnafıyla Bir Araya Geldi

HALİLİYE’DE YAZ SPOR OKULLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Nilüfer Belediyesi’nden engelli bireylere özel zumba etkinliği

  • Cuma 23 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazar 29.2 ° / 11.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0