BELEDİYE365 26.06.2025 02:19:47 0
YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI

YENİ KADINLAR PLAJI VE AÇIK YÜZME HAVUZU AÇILDI


Ünye Belediyesi, yaz sezonuna kadınlara özel yepyeni bir sosyal yaşam alanı kazandırarak girdi. Karadeniz’in huzur dolu kıyısında yer alan Yeni Kadınlar Plajı sezon açılışı ve Açık Yüzme Havuzu’nun açılışı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Doğayla iç içe, modern tasarımı ve hijyenik ortamıyla dikkat çeken tesis, kadınların hem deniz hem de havuz keyfini güvenle yaşayabilecekleri örnek bir mekan olarak hayata geçti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kadınlarımızın kendilerini hem ruhen hem bedenen iyi hissedecekleri alanlar oluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından kadınlara özel olarak düzenlenen ve bölgenin en modern sosyal yaşam alanlarından biri haline getirilen Yeni Kadınlar Plajı ve Açık Yüzme Havuzu’nun sezon açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Ünye’nin Kocuklu Mahallesi Devlet Sahil yolu yanında bulunan ve doğayla uyumlu modern yapısı ve hijyenik ortamıyla öne çıkan Yeni Kadınlar Plajı yaz sezonuna kapılarını açtı.

“Karadeniz Cömert Davranmadığında, Biz Alternatif Ürettik”

Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yüzme havuzu da hizmete açılırken açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Kadınların mahremiyet ve konfor ihtiyaçlarına odaklanan bir tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Karadeniz gerçekten güzel ama bazen denize girme imkânı vermiyor. Biz de bu durumda kadınlarımız denizden istifade edemeden evlerine dönmesin diye açık yüzme havuzumuzu bu alana dahil ettik. Kadınlarımızın kendilerini hem ruhen hem bedenen iyi hissedecekleri alanlar oluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Havuzun ve deniz sezonunun hayırlı uğurlu olmasını, kazasız belasız bir yaz sezonunu geçmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“2025 Ünye İçin Hizmet Yılı Oldu”

Başkan Tavlı ayrıca, 2025’in Ünye için hizmet yılı olacağını vurgulayarak Gölevi Kafe ve Restoran’ın 28 Haziran’da açılacağını, aile plajında da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Batıpark Millet Bahçesi ve Ünye Kalesi gibi projelerin halktan büyük ilgi gördüğünü belirtren Başkan Tavlı, sadece Ünye Kalesi’nin 20 gün içinde 45 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Başkan Tavlı, “Özellikle bu yıl Ünye’mizde projelerin tek tek hayata geçtiği, kurdelelerin kesildiği bir yıl olacak demiştik. Kadınlar plajımızın sezon ve yüzme havuzunun açılışının ardından 28 Haziran’da da Gölevi Kafe ve Restoran’ın açılışını gerçekleştireceğiz. Buradan tüm hemşerilerimizi açılışımıza davet ediyorum. Yine devamında aynı lokasyonda bulunan aile plajımızda çalışmalarımız devam ediyor. Arzu ederdik bu yıl içerisinde onu da yetiştirelim onu da hizmete kazandıralım diye ancak sezon sonuna belki yetişebilir ama Allah’ın izniyle 2026 yılında dolu dolu kullanılacak bir Aqua parklı yüzme havuzunu da aile plajına kazandırmış olacağız. Hemen onun batısında bugün insanlarımızın gerçekten benim de tahminlerimin ve hayalimin ötesinde teveccüh gösterdikleri Batıpark Millet Bahçesi projemiz yer alıyor. Orada da eksiklerimizi tamamlayarak hemşerilerimiz ve misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Zaten o alan şuan da kullanılmaya başlandı. O alanı tamamlamadan hemşerilerimiz sahiplendiler. Biz de onların kullanımını engellemeden eksiklerimizi tamamlayacağız. Her dokunduğumuz yer gerçekten ilgi odağı olmakta ve teveccüh edilen noktalar olarak görülmekte. Bunlardan bir tanesi de Ünye Kalesi. Hakikaten Ünye Kalesi’nin yıllarca hem hemşehrilerimiz hem de turizm amaçlı şehrimize gelen insanlarımız merak ediyordu. Uzun bir çalışmanın neticesinde şükürler olsun Ünye Kale’mizi de artık ziyaret edilebilir hale getirdik. Birkaç eksiğimiz var. Onu da tamamlıyoruz ama ziyaretlere engel oluşturacak bir durum olmadığı için bir taraftan o eksiklikleri tamamlarken ziyarete de açmış olduk. 20 gün içerisinde yaklaşık 45.000’e yakın vatandaşımızın ve misafirlerimizin Ünye Kalesi’ni ziyaret ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

Başkanlardan “Hayırlı Olsun” Mesajı

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise konuşmasında, “Kadın mutluysa toplum mutludur” diyerek projeyi ‘gerçek belediyeciliğin’ bir örneği olarak değerlendirdi. Başkan Alparslan, “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıkarken gerçek belediyecilik ana misyonumuz olmuştu. Bu misyon içerisinde en önemli temel maddemiz de insandır. Biz şunu gördük kadın mutluysa aile mutludur, aile mutluysa toplu mutludur. Toplum mutluysa ülke mutludur. Bu nedenle bu güzel tesisimizin Ünye’mize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeliz Ürer Araz da “Kadınların mahremiyetini koruyarak çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebilecekleri güvenli bir alan oluşturuldu. Başkanımıza kadınlar adına teşekkür ediyorum” dedi.

 “Buralar Bizim Çocukluğumuzun Alanlarıydı, Şimdi Gurur Kaynağımız Oldu”

Kocuklu Mahallesi Muhtarı Okay Çelik ise duygu dolu konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Eskiden burada hayvan otlatır, denize girerdik. Zamanla kullanılmaz hale geldi. Yıllarca çocuklarımızı güvenle buraya getiremedik. Ama Hüseyin Başkanımız sayesinde burası adeta yeniden doğdu. Ünye’nin güzelliğini artık yaşayabiliyoruz. Ünye’nin girişinde ‘burası Ünye burada durmak lazım’ diye bir tabela vardı. Tabela vardı ama Ünye‘nin içinde durulacak bir yer de yoktu. Ben diyorum ki buradan o tabelayı okuyup da oturmadıkları günler için gelip önce burayı bir takdir edip, tebrik etsinler. Mahallem adına başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum başkanım Mahallem adına kendisine minnettarız.”

Yapılan konuşmaların ardından tesis hizmete ve sezona açıldı.


Ordu,Ünye Belediyesi
belediye365.com


Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde
Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor
Alanya'da Aşırı Yağış Sonrası Sahada İnceleme
Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi
Bolu Belediyesi, Yılbaşı Sokağı için Sokak Sanatçılarını Arıyor
Bolu Ticaret Lisesi Öğrencileri Belediye'de Mesleki Deneyim Kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan’la ticaret hedefimizi 10 milyar dolara çıkarıyoruz
Kocaeli'den kadına şiddete karşı turuncu mesaj
14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti
Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi
İSATAG: Papa'nın İznik ziyareti, 20 yılın en kritik dönüm noktası... 2027 İnanç Turizmi Yılı ilan edilmeli
Telefonundan ayrı kalma korkusu ruh sağlığını etkiliyor!
Kütahya’da sahipsiz hayvanlar için 10 yıllık eylem planı masada
Uluslararası Yandex Cup finalleri İstanbul'da yapıldı
Manisa Büyükşehir’den Karaköy Pazarı ziyareti
TİHEK'ten Suriye'deki insan hakları ihlallerine kapsamlı rapor
Gaziantep’te erken tanı ve müdahale için iş birliği
En yüksek reel getiri külçe altın ve mevduat faizinde... Dolar ve hisse senedi kaybettirdi!

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde

Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor

Alanya'da Aşırı Yağış Sonrası Sahada İnceleme

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi

Bolu Belediyesi, Yılbaşı Sokağı için Sokak Sanatçılarını Arıyor

Bolu Ticaret Lisesi Öğrencileri Belediye'de Mesleki Deneyim Kazandı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8