YAŞAM 17.05.2025 10:23:24 0
Vali Yunus Sezer’den Keşan OSB’ye ziyaret

Vali Yunus Sezer’den Keşan OSB’ye ziyaret

Vali Yunus Sezer’den Keşan OSB’ye ziyaret


Edirne Valisi Yunus Sezer, beraberindeki heyet ile birlikte Keşan OSB Şantiyesini ziyaret ederek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

ERDOĞAN DEMİR

EDİRNE (İGFA) - Vali Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Batuhan Ciğerci, Edirne Vali Yardımcısı- İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Beğendik Belediye Başkanı Ferat Gülver Keşan İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Çam, Ulusal ve yerel basın mensupları İle birlikte Keşan Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bu ziyarette Keşan Organize Sanayi Bölgesi altyapı yapım çalışmaları ve OSB yatırımcı firmalar ve sanayi arsası tahsisleri ile ilgili Edirne Organize Sanayi Bölgeleri Koordinatörü Vali Yardımcısı Ömer Sevgili, Keşan OSB Bölge Müdürü Rıza Taşlıtepe ve altyapı yapım firması proje sorumluları tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Vali Sezer, Keşan OSB ile bölgeye 550-600 milyon arası yatırımın geleceğini belirtti.

Yapılan bilgilendrimelerde Keşan OSB konusunda çalışmalar konusunda şu açıklamalarda bulunuldu.

"OSB altyapı yapım işi yaklaşık %90 seviyesinde tamamlanmıştır. (yol kaplaması hariç) Parasal gerçekleşme yaklaşık %45 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yağmur suyu şebekesi tamamlanmıştır. Atık su şebekesi yüzde 70’ i bitirilmiştir. İçme suyu şebekesi tamamlanmıştır. Kullanma suyu şebekesi yüzde 30’ u tamamlanmıştır. Yol kazıları tamamlanmıştır. Yol dolguları yüzde 90’ı tamamlanmıştır. Keşan OSB’nin sanayi parselleri 62 adet ve 701.000 metrekaredir. Tahsis edilen parsel sayısı 7 adet olup toplam 315.875 metrekaredir. (Toplan sanayi parsellerinin %45’i tahsis edilmiştir.) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın tahsis onayına sunulan parsel sayısı 4 adet olup toplam 19.367 metrekaredir. (Tahsis yüzdesi %48’e çıkacaktır.) 4 – Tahsis bekleyen sanayi parsel sayısı 51 adettir. OSB’nin su ihtiyacı kendi alanı içerisinde açtığı 6 adet sondaj kuyuları ile saniyede 27 litre (günde yaklaşık 2.000 m3 ) olarak karşılanmıştır. Kuyuların pompaları bağlanacak ve ana depoya bağlantısı gerçekleştirilecektir. Doğalgaz iç hatların yapım işi altyapı yapım işimizi üstlenen ASİL İnşaat Firmasına 13.900.000 .TL karşılığında ihale edilmiş, şu anda %80 seviyesinde iş bitirilmiş ve Ağustos 2025 ayının birine kadar tamamlanacaktır. Doğalgaz iç hatların kontrolü OSB’miz adına Ankara firması olan Petrogaz Kontrol Müşavir firması tarafından kontrol ve takibi yapılmakta olup her gün sahada bulunan Saha Kontrol Mühendisinin (Makine Mühendisi) denetiminde imalatlar yapılmaktadır. Keşan OSB’nin herhangi bir yüklenici firmaya veya resmi kurum veya kuruluşlarına herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Keşan OSB’de doğalgaz altyapı işleri hariç yapılan tüm altyapı işlerinin, her gün sahada bulunan 2 kontrol mühendisi (harita ve inşaat mühendisi) tarafından kontrol ve takibi yapılmaktadır."



Gaziantep’e İşitme Cihazı ve Odyoloji Merkezi geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü mesajı
Sakarya Meclisi'nden 2 milyarlık yatırım için önemli adım
LÖSEV, 'Sen Varsan Biz Varız' diyerek gönüllülerine teşekkür etti
Gebze protokolü haftaya liselilerle başladı
Kocaeli'de damızlık koç desteğiyle kuzulama oranları artıyor... Sürüler güçlendi, verim arttı
Çayırova’da 4 yeni noktaya atık getirme merkezi
Bursa İnegöl müzelerinin web sayfaları yenilendi
Konya'nın potasında üst üste üçüncü galibiyet
Ordu’nun sokakları oyun alanına dönüşüyor 
Bursa Osmangazi'de engelliler ilk kez sahneye çıktı
Kocaeli'de 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum'da ilk grup eğitimler tamamlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan istikrar ve refah vurgusu
Tunç: Uzlaştırma ile 2 Milyondan Fazla Dosya Çözüme Kavuştu
Bakan Göktaş, Gençlere 'Değerlerinize Sıkı Sıkı Sarılın' Tavsiyesinde Bulundu
Malatya'da ‘Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi
Kocaeli’de aile içi bakım paylaşımı eğitimi verildi
Muğla Büyükşehir okçuları Türkiye ikincisi oldu

Gaziantep’e İşitme Cihazı ve Odyoloji Merkezi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü mesajı

Sakarya Meclisi'nden 2 milyarlık yatırım için önemli adım

LÖSEV, 'Sen Varsan Biz Varız' diyerek gönüllülerine teşekkür etti

Gebze protokolü haftaya liselilerle başladı

Kocaeli'de damızlık koç desteğiyle kuzulama oranları artıyor... Sürüler güçlendi, verim arttı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8