Türkiye su ürünleri üretiminde rekor seviyeye ulaştı... Her 4 balıktan 1'i Muğla'da
Türkiye su ürünleri üretiminde rekor seviyeye ulaştı... Her 4 balıktan 1'i Muğla'da
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin su ürünleri üretiminde yıllık 1 milyon tonu aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Bakan Yumaklı, ülke genelindeki her 4 yetiştirilen balıktan 1'inin Muğla'da üretildiğini belirtti.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin su ürünleri üretimindeki gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin su ürünleri üretiminde yıllık 1 milyon tonu aşarak tarihi bir rekora ulaştığını belirtti.
Muğla'nın yetiştiricilikteki önemine dikkat çeken Yumaklı, ülkede yetiştirilen her 4 balıktan 1'inin Muğla'da üretildiğini ifade etti. Levrek ve çipura üretiminde lider konumda bulunan kentin, hem sofralara hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını vurguladı. Modern otomasyon sistemleriyle yemleme yapılan yetiştiricilik tesislerinde incelemelerde bulunduğunu aktaran Bakan Yumaklı, sektörün teknolojiyle birlikte geliştiğini kaydetti.
Bakan Yumaklı, açıklamasında üreticilere, balıkçılara, ihracatçılara ve su ürünleri sektörünün tüm paydaşlarına teşekkür ederek, Türkiye'yi su ürünlerinde dünya markası haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Bakan Çiftçi, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği'yi ağırladı
Maltepeli çocukların yaz spor heyecanı
Mudanya’ya atanan yeni Kaymakam Enver Yılmaz göreve başladı
Bursa Yıldırım’da Dr. Sadık Ahmet ve Şehit Mustafa Canbaz anısına aşure ikramı
Konut satışları yüzde 35,8 arttı... Yabancılara 2.015 konut satıldı
Bursa Büyükşehir YKS için kayıtları alıyor
- Cuma 32.6 ° / 15.5 ° Güneşli
- Cumartesi 34.2 ° / 15.8 ° Güneşli
- Pazar 34 ° / 15.4 ° Güneşli


