YAŞAM 3.06.2026 17:36:47 0
Trabzon

Trabzon'da Soğanlı Rüzgar Enerji Santrali hizmete alındı

Trabzon'da Soğanlı Rüzgar Enerji Santrali hizmete alındı


Trabzon ve Bayburt sınırlarında yer alan 2 bin 350 rakımlı Soğanlı Dağı'nda kurulan rüzgar enerji santrali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete alındı.

TRABZON (İGFA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bölgemize yapılan enerji yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Enerji Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar'a müteşekkiriz" dedi.

Enerji Bakanlığı tarafından Trabzon-Bayburt, Balıkesir, Eskişehir, Mardin ve Şanlıurfa illerinde hayata geçirilen yenilenebilir enerji yatırımları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantıyla katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete alındı.

Trabzon ve Bayburt sınırlarındaki 2 bin 350 rakımlı Soğanlı Dağı'nda kurulan rüzgar enerji santralinin açılış törenine Trabzon Valisi Tahir Şahin, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Bayburt İl Başkan Vekili Mecit Türkoğlu, MHP Trabzon İl Başkan Vekili Sezai Hacıfettahoğlu ve yatırımcı firma yetkilileri katıldı.

BAŞKAN GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yenilenebilir enerji yatımlarının ülkenin enerji bağımsızlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bölgemize yapılan bu kıymetli yatırım için hizmetlerin banisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ŞİRAN'DA GES KURUYORUZ

Yenilenebilir enerji konusunda belediye olarak çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Başkan Genç, “Daha önce Ortahisar ilçemizde GES’i hayata geçirdik. Şimdi de Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde GES kuruyoruz. Tamamlandığında, diğer GES yatırımlarımızla birlikte belediyemizin bütün enerji ihtiyacını karşılamış olacağız. Türkiye Yüzyılı’nda, kıymetli Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle şehirlerimizi daha ileriye taşıyacağız. Soğanlı'daki bu yatırımın Trabzon’umuza, Bayburt’umuza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

120 BİN HANENİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Açılışı gerçekleştirilen Soğanlı RES, 23 adet tribünden oluşuyor. Bu santralde üretilecek enerji ile 120 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak.



Sokak hayvanlarının “Panter Emel”i hayatını kaybetti
İçişleri Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nu görevden uzaklaştırdı
Bursa Büyükşehir'den katı atık yönetimi için önemli hamle
Şehrin hafızası 'Gaziantep Ansiklopedisi'nde toplandı
Bursaspor’dan Matlı Grup ile göğüs sponsorluğu anlaşması
LÖSEV’in 'İyilik Tırı' Marmaralı ailelerle buluştu
Bursa Gemlik’te sahipsiz hayvanlara modern yaşam alanı
Muğla’nın geleceği için akademik iş birliği
Türkiye ve İspanya Anayasa Mahkemeleri arasında iş birliği anlaşması imzalandı
Kütahya'da bir yıllık emekler sergilendi
Kocaeli Yörüklerden Başkan Büyükakın’a şiirli karşılama
İstanbul Küçükçekmece’de narkotik operasyonu
CHP'li Sarıgül'den Hükümete çağrı
Manisa Büyükşehir’de iş güvenliği uzmanlarına KKD eğitimi
Balıkesir’de arıcılara yüzde 100 hibeli fondan kek desteği
Halkalı–Arnavutköy metro hattı 19 Haziran'da açılıyor
CHP'de olağanüstü hamle... Murat Emir: 900'e yakın imzayla Genel Merkeze gideceğiz
Alanya açıklarında 28 orkinos uydu vericisiyle takibe alındı

Sokak hayvanlarının “Panter Emel”i hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nu görevden uzaklaştırdı

Bursa Büyükşehir'den katı atık yönetimi için önemli hamle

Şehrin hafızası 'Gaziantep Ansiklopedisi'nde toplandı

Bursaspor’dan Matlı Grup ile göğüs sponsorluğu anlaşması

LÖSEV’in 'İyilik Tırı' Marmaralı ailelerle buluştu

  • Salı 31.6 ° / 16.9 ° false
  • Çarşamba 31.1 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30