BELEDİYE365 4.09.2025 02:01:23 0
TARSUS BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

TARSUS BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

TARSUS BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


Tarsus Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı  gerçekleştirildi. Meclis oturumu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı.  Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, mali disiplin, afet bölgelerine yardım, belediye iştirakleri, program dahilinde yapılan hizmetlerle  ilgili pek çok önemli konuya dair açıklamalar yapıldı. Başkan Boltaç, “Bu koltuklarda statü için değil, memleketimize hizmet etmek için bulunuyoruz. Seçildiğim günden bu yana her kamu kurumuyla diyalog içinde hareket ettik. Ortak akılla, şeffaflıkla ve vicdanla yolumuza devam ediyoruz” diyerek belediyecilik anlayışlarını vurguladı.

 

Tarsus Belediyesi  Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

 

MALİ DİSİPLİNLE GÜÇLENEN BİR BELEDİYE

Başkan Ali Boltaç, göreve geldiklerinde 2023’ten devreden borçları ve personel alacaklarını ödeyerek işe başladıklarını hatırlatarak ;“Tasarruf tedbirleri kapsamında tüm harcamalarımızı titizlikle gerçekleştiriyoruz. Tarsus Belediyemizin mali sicili tertemizdir. Gelirlerimiz giderlerimizin üzerindedir; bugün itibarıyla gelirlerimiz yüzde 56, giderlerimiz yüzde 40 seviyesindedir. Belediyemizin ne icralık ne de hacizlik bir borcu bulunmaktadır.

Finans eğitimi almış bir belediye başkanı olarak tüm çalışmalarımızı mali disiplin anlayışıyla yürütüyor, belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz. Borçlarımızı öderken aynı zamanda projelerimizi de birer birer hayata geçiriyoruz.

Artık belediyemiz sırtındaki yüklerden arınmış, daha güçlü adımlarla yoluna devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte, ekonomik açıdan daha sağlam, hizmet kapasitesi yüksek ve vatandaşlarımız için daha üretken bir belediye olacağız.”dedi.

 

KARDEŞLİK SÖZLE DEĞİL, DAYANIŞMAYLA GÖSTERİLİR

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde büyük acılar yaşayan iki kardeş belediyeye destek vereceklerini açıkladı. Başkan Boltaç, projelerini hazırlayan kardeş belediyelere hak edişleri üzerinden 5’er milyon lira nakdi yardım yapılacağını belirtti.

Boltaç, yaptığı açıklamada;

“Bu mesele siyaset üstüdür; çünkü insanlar evinden, yurdundan oldu. Milletin parasını yine milletin yarasına sarmak, yardımlaşma ruhunun ve vicdani sorumluluğumuzun en temel gereğidir. Biz biliyoruz ki kardeşlik sözle değil, dayanışmayla gösterilir.” dedi.

 İŞTİRAKLERİMİZ KENTE DEĞER KATACAK

Belediyeye bağlı Tarsus İmar Limited ve Teski Anonim Şirketi’ne değinen Boltaç, “Profesyonel ve liyakatli yönetim kadrolarımızla kentimize önemli bir değer katacağız. Bu iştirakler, halka ve memlekete hizmet etmek için kurulmuştur. Mahalle mahalle, kırsal bölgelerimiz dahil her yere hızlı hizmet götürdük, götürmeye devam edeceğiz” dedi.

YENİCE LOJİSTİK ŞİRKETİ

Yenice’de TCDD ve paydaş holding iş birliğiyle kurulacak lojistik şirketine değinen Boltaç, “Bu yatırım kentimiz için önemli bir değer olacaktır” dedi.

İTFAİYECİ, ZABITA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

Toplantıda emek veren tüm çalışanlara da teşekkür eden Boltaç, “Canlarını hiçe sayarak görev yapan itfaiyecilerimiz, zabıtalarımız ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz. Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

ALZHEIMER HASTALARINA DESTEK

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç;“Tarsus Alzheimer Derneği ile belediyemiz arasında yaptığımız ortak protokol kapsamında, İlker Aydın Parkı’nda Alzheimer hastalarımız için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu çalışmamızla ilgili bizzat hekimlerden aldığımız olumlu geri dönüşler ve teşekkürler, doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesidir.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde, hem farkındalığı artırmak hem de hastalarımız ve ailelerine destek olmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

AMASIZ, FAKATSIZ HİZMETE DEVAM

Başkan Boltaç konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Ama’sız, fakat’sız tüm sorunlara tek tek çözüm üreterek bu memlekete hizmet etmeye; kararlılıkla, enerjiyle ve inançla devam ediyoruz.”

 


Mersin,Tarsus Belediyesi
belediye365.com


Manisa Demirci'nin 2 milyar TL'lik dev yatırımı tamamlandı
Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Kadın Hakları Günü'nde Korkuteli'nde Konser Verdi
İzmir Bornova'da Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ilham veren buluşma
Bilecik'te sahte asker tuzağı bozudlu!
Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Kemer'de Düzenlenen Törenle Anıldı
Tofaş potada evindeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı
Asrın inşaasında teslim sayısı 455 bine ulaşıyor... Yılın son teslim töreni 27 Aralık'ta Hatay'da
Kayseri tarihi eserlerine sahip çıkıyor
Erzurum'da aşırı kar yağışı ve tipi ulaşımı felç etti
Demirci'ye 2 Milyar Liralık Altyapı Yatırımı Tamamlandı
Erciyes Kayak Merkezi'ne Bilkent'ten övgü
Adıyaman'da kontrolden çıkan araç ortalığı savaş alanına çevirdi!
502 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi
Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı
Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor
Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı

Manisa Demirci'nin 2 milyar TL'lik dev yatırımı tamamlandı

Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Kadın Hakları Günü'nde Korkuteli'nde Konser Verdi

İzmir Bornova'da Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ilham veren buluşma

Bilecik'te sahte asker tuzağı bozudlu!

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Kemer'de Düzenlenen Törenle Anıldı

Tofaş potada evindeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8