GÜNDEM 19.06.2025 12:03:00 0
Saha ekipleri 12 bin hanenin kapısını çaldı

Saha ekipleri 12 bin hanenin kapısını çaldı

Saha ekipleri 12 bin hanenin kapısını çaldı


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak için görevlendirdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı saha ekipleri, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka’da 12 bin hanenin kapısını çaldı. Ekipler yurttaşların ihtiyaçlarını ve taleplerini not alarak belediye hizmetlerine hızlı bir şekilde ulaşmalarına katkı sağlıyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın toplum katılımıyla sorunların yerinde analiz edilerek çözüme kavuşturulması için öncülük ettiği saha ekiplerinin çalışmaları kent geneline yayılıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde görevli saha ekipleri teker teker yurttaşların kapısını çalıyor. Öncelikle çözüm bekleyen mahallere giderek sorunları kaynağından tespit eden ekipler, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka’da 12 bin hanenin kapısını çalarak yüz yüze görüştü. Yurttaşların sorunlarını, taleplerini ve iletişim bilgilerini alan ekipler, topladıkları talepleri öncelik sırasına göre not alıp analiz ederek çözüme kavuşturulması için yetkili birimlere iletti.

“YURTTAŞLARIMIZLA SAĞLIKLI İLETİŞİM KURUYORUZ”

Karşıyaka Aksoy Mahallesi’nde ileri yaştaki yurttaşlara yönelik ziyaretleri tamamladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Saha Ekipleri Koordinatörlüğü görevini yürüten Arzu Doğruyol, “Kentin farklı mahallelerinde hemşehrilerimizi birebir ziyaret ederek doğrudan temas kuruyor, ihtiyaç ve talepleri yerinde tespit ederek çözümleri hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bu ziyaretler aynı zamanda hemşerilerimizle güvene dayalı bir ilişki kurmamızı sağlıyor. İhtiyaç duyduklarında yanlarında olduğumuzu hissettirmeye özen gösteriyoruz. Konak, Bayraklı ve Karşıyaka Aksoy Mahallesi’nde ziyaretlerimizi tamamladık. İletilen talepleri ilgili birimlerle paylaştık ve çözüme yönelik çalışmalara başlandı. Aynı zamanda yurttaşlarımızı belediyemizin vermiş olduğu evde bakım ve sağlık hizmetleri, sıcak yemek desteği, süt kuzusu, anne kart, emekli kart uygulamaları, kadın, çocuk ve engelli hizmetlerine yönelik de bilgilendiriyor ve sosyal hizmetlere erimişini sağlıyoruz” dedi. Ziyaretlerde yurttaşlara ikramlık ürünlerin olduğu paket de iletiliyor.

HEM MAHALLENİN HEM YURTTAŞLARIN İHTİYAÇLARI BELİRLENİYOR

Ziyaretler sırasında yapılan kapsamlı ihtiyaç analizi sayesinde hem bireysel hem de mahalle düzeyindeki sorunlara çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Ziyaretlerle; ileri yaşta ve yalnız yaşayan bireylerin bakım ve destek ihtiyaçlarının tespit edilmesi, engelli bireylerin yaşam alanlarındaki erişilebilirlik sorunlarının belirlenmesi, bilgileri dijital sistemlere entegre ederek müdahale önceliklerinin netleştirilmesi, emekli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ekonomik ve sosyal destekler (Emekli Alışveriş Desteği, Emekli Kira Desteği) ile kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi, sosyal destek ihtiyacı olan bireylerin tespit edilmesi amaçlanıyor.



Bozüyük Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi
Bozüyük'teki Anı Evi'ne Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor
Bozüyük'te Dünya Engelliler Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım
Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi
Denizli Kitap Fuarı sona erdi
Kocaeli'de Gebze Anadolu Caddesi'ne Büyükşehir eli değdi
YASAV ve Osmangazi Belediyesi'nden kadın tutuklulara anlamlı destek
Türkiye, şarj altyapısında Avrupa'yı geride bıraktı: Her 9 araca 1 soket!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Altan Kuaför'ün Açılışını Yaptı
DSİ Bölge eski müdür yardımcısı Erkin'den sert uyarı: Ergene 45 yıldır canlılara telafisi mümkün olmayan zarar veriyor
Manisa'da Eğitim-İş'ten eğitim politikalarına sert tepki
Bursa Osmangazi'nin gururundan podyumda çifte başarı
Yomra'da Kadınlar Matinesi Düzenlenecek
Manavgat Belediyesi Şelale Mesire Alanı'nda Yenileme Çalışmaları Başlıyor
Azerbaycan-Türkiye işbirliğinde yeni bir medya geliyor!
İzmir'de çıplak ayaklı protesto!
Konya Karatay’da sahlep geleneği bu yıl da sürüyor

Bozüyük Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi

Bozüyük'teki Anı Evi'ne Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor

Bozüyük'te Dünya Engelliler Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım

Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi

Denizli Kitap Fuarı sona erdi

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8