BELEDİYE365 24.06.2025 14:12:04 0
Nilüfer Kent Konseyi Genel Kurulu’nda “Ortak Akıl” vurgusu

Nilüfer Kent Konseyi Genel Kurulu’nda “Ortak Akıl” vurgusu

Nilüfer Kent Konseyi Genel Kurulu’nda “Ortak Akıl” vurgusu


Nilüfer Kent Konseyi, 28. Olağan Genel Kurulu’nda kentin demokratik şekilde yönetilebilmesi için ortak düşünüp, katılımcı hareket etmenin önemi vurgulandı. “Gençliğin Kentte Sözü Var” oturumunda ise gençlerin kent yönetimine katılımı konuşuldu.

Nilüfer Kent Konseyi, 28. Olağan Genel Kurulu’nu Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. Seçimsiz yapılan genel kurula Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Başkan Yardımcısı Bukle Erman, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Berkay Aydın, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, birlikte düşünüp, hareket etme yönünde bir yönetim anlayışı benimsediklerini söyledi. Ortak akılla yönetim anlayışı sergilemeye çalıştıklarını anlatan Başkan Şadi Özdemir, buradaki en önemli paydaşlardan birisinin de Nilüfer Kent Konseyi olduğunu dile getirdi. Bu nedenle daha kuvvetli ve katılımcı bir yapıya sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Şadi Özdemir, ilçede yaşayan yaklaşık 600 bin kişinin sosyolojik yapısı ve üniversitesi öğrencisi genç potansiyelin bulunduğuna dikkat çekti. Buradaki katılımın artacağına inandığını belirten Başkan Şadi Özdemir, “Herkesin sesinin yansıdığı ve herkesin burada kendini iyi hissettiği bir Nilüfer yaratmak istiyoruz. Çalışmalarımıza da devam ediyoruz” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise kentlerin demokratik şekilde yönetilmesinde kent konseylerinin önemine vurgu yaptı. Türkiye genelinde bu yapıların belediye başkanı ve onun anlayışı üzerinden ilerlediğini belirten Sarıbal, ancak Nilüfer’in başladığı günden beri izlediği politika ile burada ayrıştığına dikkat çekti. Nilüfer’in hiçbir siyasi ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden hareket ettiğini söyleyen Sarıbal, “Bunu çok kıymetli buluyorum. Teşekkür ediyorum. Ancak bunu biraz daha açmak lazım. Daha demokratikleştirme lazım. Kentin sosyolojik, inanç kimliklerinin de içine girecek bir yapıyı oluşturmamız lazım” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Berkay Aydın ise 6 aylık faaliyetlerinden bahsetti. Konsey ve çalışma gruplarının durumu ile ilgili bilgi veren Aydın, güçlü demokratik yapının oluşması için çabaladıklarını aktardı. Yürütme olarak 1 senedir görev yaptıklarını hatırlatan Aydın, bugünkü genel kurulda günlük faaliyetleri saymak değil, genel çerçeveyle birlikte bakmak istediklerini söyledi. Sunuştan sonra birlikte düşünmek istediklerini aktaran Aydın, “Hayatım boyunca birçok siyasi, akademik faaliyette birçok kongreye katıldım ama daha verimli olması için bazen durup birlikte düşünebilmeyi gerçekleştirmek lazım” dedi.
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ise önümüzdeki dönemde kent konseylerine çok iş düştüğünü belirterek, daha çok çalışacaklarını kaydetti.

“GENÇLİĞİN KENTTE SÖZÜ VAR”
Konuşmaların ardından ara verildi. Daha sonra “Gençliğin Kentte Sözü Var” başlıklı oturum gerçekleşti. Gençlik Örgütleri Forumu (GOFOR) adına Cansu Ceylan, Emek Gençliği adına M. Emin İşlek, Sol Genç adına Vuslat Su Yiğit ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Bora konuşmalarıyla gençlerin kent yönetimine katılımının önemine dikkat çektiler.


Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com


İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü - Sınav Sonucu İlanı (Zabıta Memuru-İtfaiye Eri-Mali Hizmetler Uzman Yrd.
Erikli Mahallesi Kadastro Güncelleme Çalışmaları
Türkiye ve Birleşik Krallık Tam Serbest Ticarete Doğru Bir Adım Daha Attı
TÜMSANDER Yönetiminden Çivril Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’na ziyaret
Sıcak havaya yağmur molası
Sıcak havaya yağmur molası
TERTEMİZ ESKİŞEHİR İÇİN MÜCADELE SAHADA DEVAM EDİYOR
Başkan Sarıkurt´tan LGS Şampiyonuna Tebrik Ziyareti
Hıdırlık Külliyesi’nin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı
KARAYOLUNDA TAŞIT HAREKETLİLİĞİ ÜÇE KATLANDI
Sezen Aksu 'Linç'le geldi
MUDANYA’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK DÖNÜŞÜM KARARI
BAŞKAN ÖZTEKİN YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Ticaret Bakanı Bolat'tan Schengen Vizesindeki Son Gelişmelere İlişkin Açıklama
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Muş'ta konuştu
ÇOCUKLAR HAYALLERİNDEKİ DÜNYAYI RESMETTİ
Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya: 28 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Son 2 Haftadır Düzenlenen Operasyonlarda 153 Şüpheli Terör Örgütü Mensubunu Yakaladık
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü - Sınav Sonucu İlanı (Zabıta Memuru-İtfaiye Eri-Mali Hizmetler Uzman Yrd.
Erikli Mahallesi Kadastro Güncelleme Çalışmaları

Erikli Mahallesi Kadastro Güncelleme Çalışmaları

Türkiye ve Birleşik Krallık Tam Serbest Ticarete Doğru Bir Adım Daha Attı

TÜMSANDER Yönetiminden Çivril Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’na ziyaret

Sıcak havaya yağmur molası

Sıcak havaya yağmur molası

TERTEMİZ ESKİŞEHİR İÇİN MÜCADELE SAHADA DEVAM EDİYOR

  • Cumartesi 35.2 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Pazar 35.9 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.2 ° / 20.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2