GÜNDEM 4.06.2025 13:45:42 0
Nâzım Hikmet Nilüfer’de anıldı

Nâzım Hikmet Nilüfer’de anıldı

Nâzım Hikmet Nilüfer’de anıldı


Bursa Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, Türk edebiyatının önemli ismi Nâzım Hikmet’in 62’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle “Memleket Toprağındadır Kökü: Nâzım Anması” gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, edebiyat dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Nâzım Hikmet’in ölümünün 62’nci yıl dönümünde Beşevler Mahallesi’ndeki Nâzım Hikmet Çınarlığı’nda anma programı düzenledi. “Memleket Toprağındadır Kökü: Nâzım Anması”na Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Başkan Yardımcıları Zerrin Güleş ve Şirin Arıbaş, Meclis Üyeleri Tuğçe Savaş ve Barış Öztürk, Nilbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz, Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Çamlıca Muhtarı Hasan Serçe, CHP Nilüfer Kadın ve Gençlik Kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nâzım Hikmet’i umudun, sevginin, yol göstericiliğin şairi olarak nitelendirdi. Ünlü şairin varlıklı bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Başkan Şadi Özdemir, imkanlarına rağmen özgürlük ve adaletten yana mücadeleci bir yaşam sürdüğünü kaydetti. Başkan Şadi Özdemir, vatan sevgisinin de her zaman önde yer aldığını söyledi. Ölümsüz şairin Bursa Cezaevi’nde de uzun süre kaldığını hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, üretim sürecinin ve toplumu eğitme yönündeki çalışmalarının burada da devam ettiğini vurguladı. Nâzım Hikmet’in eserlerini de seslendiren Başkan Şadi Özdemir, “Hangi şiirine bakarsanız, etkileyici. Ben her zaman etkilendim. Kimliğimizin şekillenmesinde kitap, roman okuruz hepsinin etkisi vardır ama benim için yön veren, iz veren Nâzım’ın şiirleri olmuştur” dedi.



Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın ise Nâzım Hikmet’in iki yönden ele alınabileceğini belirterek, bunları aşk ve vatan şairi olarak dile getirdi. Hayatının genelinin özlemle geçtiğini söyleyen Aydın, “Nâzım’ın bize bıraktığı şu var: “Sevgi”, “Eşitlik”, “İnsanlık”, “Hayal”. Bize yaşama heyecanı ve detaylar ile bir ufuk ve sevme duygusu gösteriyor. Aynı zamanda kendisi önemli de bir sosyal bilimci” diye konuştu.

BİLİNMEYEN YÖNLERI İLE NÂZIM HIKMET

Programda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Güney Özkılınç ve yazar, öğretmen, yayıncı Fehmi Enginalp, “Bilinmeyen Yönleri İle Nâzım Hikmet” söyleşisi gerçekleştirdi. Konuşmasında yazarın hayatından kesitler sunan Özkılınç, hayatında yer alan isimleri, İzmir’de bir kulübede geçirdiği 3 yıllık süreci ve yazdığı “Güneşi İçenlerin Türküsü”nü, yakınında yer alan isimleri ve gazete kupürlerini görsellerle anlattı. Yazarı eleştirenlerin olduğunu da belirten Özkılınç, “Onun hayatını derinlemesine bilmeyenler için eleştirmek çok kolay. Oysa ki hayatı yüklü bir şilep gibi yaşamıştır” dedi.



Yazar, öğretmen, yayıncı Fehmi Enginalp ise Nâzım Hikmet’in büyük bir yurtsever olduğunu belirterek, ana dilini çok sevdiğini ve en güzel şekilde kullanarak, dünyaya tanıtan şair olduğunu kaydetti.



ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİLERİ İLE ANILDI

Program kapsamında ayrıca Nilüfer Kent Konseyi Melih Elal Okuma Grubu ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Nâzım Hikmet” şiirlerini okudu. Farklı konulardaki eserlerini seslendiren katılımcılara Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir teşekkür etti. Grup Nehir dinletisi ile program sona erdi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Örnek Duyarlılık
KÂĞITHANE 5 DAKİKALIK ŞEHİR VİZYONUNA ULAŞTI
AKSARAY’DA YAZ BOYUNCA MANEVİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: "KIRSAL KALKINMADA DA ÖNCÜ VE MODEL İLÇEYİZ"
BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN SİVAS VE ORDU’DA GÖNÜL BULUŞMALARI
AÇIK HAVADA SİNEMANIN İLK KÖY DURAĞI SOĞUCAK OLDU
Mithat Körler, KAFUM’da Nostalji Dolu Gece Yaşatacak
AFAD Konteynerleri Sındırgı’da
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN KALDIRIM İŞGALLERİNE SIKI DENETİM
Antalya’da ’KADES’ ve ’Kadına El Kalkamaz’ Etkinliğiyle Vatandaşlara Bilgilendirme Yapıldı
ODUNPAZARI’NDA SEYYAR SATICILARA ORTAK OPERASYON
ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÜNYE 1957 SPOR’A KALICI TESİS YATIRIMI
Mersin Silifke yanıyor! 4 mahalle tahliye edildi
HALİLİYE'DE PARKE TAŞI ÇALIŞMALARIYLA YOLLAR YENİLENİYOR
BOZTEPE MAHALLESİ’NDE KIŞA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
“NİHA BAND” PERFORMANSI BEĞENİ TOPLADI
Gebze’de Kaldırım İşgallerine Zabıta Müdahalesi
Kaynarca 10740 Ada 6 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Örnek Duyarlılık
KÂĞITHANE 5 DAKİKALIK ŞEHİR VİZYONUNA ULAŞTI

KÂĞITHANE 5 DAKİKALIK ŞEHİR VİZYONUNA ULAŞTI

AKSARAY’DA YAZ BOYUNCA MANEVİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: "KIRSAL KALKINMADA DA ÖNCÜ VE MODEL İLÇEYİZ"

BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN SİVAS VE ORDU’DA GÖNÜL BULUŞMALARI

AÇIK HAVADA SİNEMANIN İLK KÖY DURAĞI SOĞUCAK OLDU

Mithat Körler, KAFUM’da Nostalji Dolu Gece Yaşatacak

  • Perşembe 37.9 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cuma 36.3 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.1 ° / 16.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0