YAŞAM 3.06.2026 17:52:18 0
Muğla’da Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

Muğla’da Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

Muğla’da Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Aşk/Sevgi” teması ile düzenlediği 6. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması, “Aşk/Sevgi (Love)” temasıyla gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gören yarışmaya 47 ülkeden 344 karikatürist toplam 997 eserle katıldı.

SEÇİCİ KURULDA ÖNEMLİ İSİMLER

Yarışmanın seçici kurul toplantısı 30 Mayıs 2026 tarihinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. 18 Yaş Üstü Kategori, Mansiyonlar ve Behiç Ak Özel Ödülü değerlendirmelerinde Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı, Aşkın Ayrancıoğlu, Savaş Ünlü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Şeref Demirtaş görev aldı.

18 Yaş Altı Kategorisi’nde ise jüri üyeliğini Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı, Savaş Ünlü ve Şeref Demirtaş üstlendi.

18 YAŞ ÜSTÜ KATEGORİSİNDE BİRİNCİLİK ÇİN’E

Jüri değerlendirmeleri sonucunda 18 Yaş Üstü Kategorisi’nde birincilik ödülünü Çin’den yarışmaya katılan Liu Qiang kazandı. İkincilik ödülüne Türkiye’den Oğuz Demir, üçüncülük ödülüne ise Türkiye’den Faruk Soyarat layık görüldü.

Mansiyon ödüllerini ise Ahmet Aykanat, Ozan Soydan ve Rusya’dan Alexander Yakovlev aldı.

GENÇ YETENEKLER DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

18 Yaş Altı Kategorisi’nde birincilik ödülünü Zeynep Duru Göçmen kazanırken, Yusuf Bürümlüoğlu ikinci oldu. Yarışmanın özel ödülü olan Behiç Ak Özel Ödülü ise Muğla’dan Tuna Ceylan’a verildi.

47 ÜLKEDEN KATILIM OLDU

Uluslararası Karikatür Yarışması’na Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Amerika, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Estonya, Fas, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İspan class="accessibility-plugin-ac"ya, İtalya, Kazakistan, Kolombiya, Küba, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Myanmar, Özbekistan, Peru, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Suriye, Tayland, Ukrayna ve Uruguay’ın da aralarında bulunduğu 47 ülkeden sanatçılar katıldı.

BAŞKAN ARAS: “MUĞLA KÜLTÜR VE SANATLA DÜNYAYA AÇILIYOR”

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sanatın toplumları bir araya getiren en güçlü evrensel dillerden biri olduğunu belirtti.

Başkan Aras, “Bu yıl ‘Aşk ve Sevgi’ temasıyla düzenlediğimiz 6. Uluslararası Karikatür Yarışmamıza dünyanın 47 farklı ülkesinden sanatçıların katılması bizleri son derece mutlu etti. Karikatür, düşündüren, sorgulatan ve insanları ortak değerlerde buluşturan önemli bir sanat dalıdır. Yarışmamız aracılığıyla sevgi ve hoşgörü gibi evrensel değerleri sanatın gücüyle yeniden hatırlatmayı amaçladık. Muğla’yı kültür ve sanatın başkentlerinden biri haline getirme hedefimiz doğrultusunda ulusal ve uluslararası etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Yarışmamıza katılan tüm sanatçılarımıza, değerli jüri üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ödül alan sanatçılarımızı gönülden kutluyorum.” dedi.



Şehrin hafızası 'Gaziantep Ansiklopedisi'nde toplandı
Bursaspor’dan Matlı Grup ile göğüs sponsorluğu anlaşması
LÖSEV’in 'İyilik Tırı' Marmaralı ailelerle buluştu
Bursa Gemlik’te sahipsiz hayvanlara modern yaşam alanı
Muğla’nın geleceği için akademik iş birliği
Türkiye ve İspanya Anayasa Mahkemeleri arasında iş birliği anlaşması imzalandı
Kütahya'da bir yıllık emekler sergilendi
Kocaeli Yörüklerden Başkan Büyükakın’a şiirli karşılama
İstanbul Küçükçekmece’de narkotik operasyonu
CHP'li Sarıgül'den Hükümete çağrı
Manisa Büyükşehir’de iş güvenliği uzmanlarına KKD eğitimi
Balıkesir’de arıcılara yüzde 100 hibeli fondan kek desteği
Halkalı–Arnavutköy metro hattı 19 Haziran'da açılıyor
CHP'de olağanüstü hamle... Murat Emir: 900'e yakın imzayla Genel Merkeze gideceğiz
Alanya açıklarında 28 orkinos uydu vericisiyle takibe alındı
Akademi Manisa gençlerle buluştu
Eskişehir’de “Köyümüzde Şenlik Var” coşkusu başladı
TRT'den Dünya Kupası yayınındaki hata için özür... İlgili spiker yayın ekibinden çekildi!

Şehrin hafızası 'Gaziantep Ansiklopedisi'nde toplandı

Bursaspor’dan Matlı Grup ile göğüs sponsorluğu anlaşması

LÖSEV’in 'İyilik Tırı' Marmaralı ailelerle buluştu

Bursa Gemlik’te sahipsiz hayvanlara modern yaşam alanı

Muğla’nın geleceği için akademik iş birliği

Türkiye ve İspanya Anayasa Mahkemeleri arasında iş birliği anlaşması imzalandı

  • Salı 31.6 ° / 16.9 ° false
  • Çarşamba 31.1 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30