GÜNDEM 30.04.2026 15:58:55 0
MSB’den Avrupa açıklamalarına tepki: Türkiye ile olanlar kazanır

MSB’den Avrupa açıklamalarına tepki: Türkiye ile olanlar kazanır

MSB’den Avrupa açıklamalarına tepki: Türkiye ile olanlar kazanır


Milli Savunma Bakanlığı, Avrupa’dan gelen açıklamalara tepki göstererek müttefiklik ruhuna aykırı söylemlerin bölgesel istikrara zarar verdiğini vurguladı. GKRY, İsrail ve Libya uçuşlarına ilişkin konularda da önemli mesajlar verildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamalarda Avrupa ülkelerinden gelen söylemlerden Doğu Akdeniz’deki gelişmelere kadar birçok başlık ele alındı.

Son dönemde bazı Avrupalı yöneticilerin Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının yakından takip edildiğini belirten MSB, bu ifadelerin müttefiklik hukuku ve dayanışma ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı. NATO üyesi bazı ülkelerin senaryo bazlı açıklamalarının gerilimi artırdığı ifade edilerek, “Türkiye’ye karşı kurulan hiçbir bölgesel ittifakın başarı şansı yoktur” denildi. Açıklamada, “Türkiye ile birlikte olanlar kazanır” mesajı öne çıktı.

Kıbrıs Adası’na ilişkin değerlendirmede ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yönelik bazı askeri planların bölgedeki hassas dengeyi bozabileceği belirtildi. Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiği ancak KKTC’nin hak ve menfaatlerinden taviz verilmeyeceği vurgulandı. Fransa’nın bölgeye asker konuşlandıracağı iddialarının ise mevcut güvenlik dengelerini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Gazze’ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na yönelik İsrail müdahalesi de gündeme geldi. MSB, uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırının açık bir hukuk ihlali olduğunu belirterek, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insani yardım ve destek kapsamında gerekli tedbirleri almaya devam ettiği bildirildi.

Astsubay temin şartlarına ilişkin iddialara da yanıt veren Bakanlık, personel özlük haklarına yönelik mevcut bir çalışma bulunmadığını duyurdu.

ÜLKEMİZDEN LİBYA’YA GİDEN ASKERİ UÇAKLARIN ROTASI

Libya’ya yönelik askeri uçuş rotalarıyla ilgili sorulara verilen yanıtta ise uçuş planlamalarının güvenlik, yakıt verimliliği ve uluslararası hava sahası kuralları dikkate alınarak yapıldığı belirtildi. 2023 itibarıyla daha kısa ve verimli olan kuzey rotasının kullanılmaya başlandığı ve uçuşların sorunsuz şekilde sürdüğü ifade edildi.

3’ÜNCÜ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Son olarak 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki görev değişimine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Aktürk, "TSK'nın müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tüm olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.



Bursa’da su güvenliği için kritik adım... Çınarcık İçme Suyu Tesisi’nde çalışmalar hızlandı
“4 Mevsim Kocaeli” için başvurular başladı
İstanbul Beylikdüzü'nde bakım ve yaz hazırlığı bir arada
Milletvekili Kılıç’tan Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ziyaret
OMP, 2026 Gartner® Kritik Yetenekler Raporu’nda tüm kullanım alanlarında ilk 2'de yer aldı
İzmir Büyükşehir 'Buca Metrosu' için hız kesmiyor
Kocaeli'den çiftçilere 27 milyon TL'lik dev destek
Manisa'da üniversite ve hastane yolu yenileniyor
Kütahya'da belediye personeline 'etkili iletişim' eğitimi
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve Pakistanlı mevkidaşıyla bir araya geldi
Kocaeli Çayırova’nın sultanları sahaya çıktı
Ordu’da 3 ilçede toplu taşıma dönüşümü başlıyor
Sakarya sahil şeridinde bu yaz pedala kuvvet
Mersin Büyükşehir’den Silifke’de gönülleri ısıtan hizmet
Bursa Nilüfer'in yeni araçları yollarda
MSB: Sınırda 198 kişi yakalandı
Maltepe’nin parklarında yaz hazırlığı
MSB’den Avrupa açıklamalarına tepki: Türkiye ile olanlar kazanır

Bursa’da su güvenliği için kritik adım... Çınarcık İçme Suyu Tesisi’nde çalışmalar hızlandı

“4 Mevsim Kocaeli” için başvurular başladı

İstanbul Beylikdüzü'nde bakım ve yaz hazırlığı bir arada

Milletvekili Kılıç’tan Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ziyaret

OMP, 2026 Gartner® Kritik Yetenekler Raporu’nda tüm kullanım alanlarında ilk 2'de yer aldı

İzmir Büyükşehir 'Buca Metrosu' için hız kesmiyor

  • Perşembe 18.3 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Cuma 9.6 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 12 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 31 23 3 5 49 74
2.FENERBAHÇE A.Ş. 31 19 2 10 35 67
3.TRABZONSPOR A.Ş. 31 19 4 8 24 65
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 31 16 7 8 18 56
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 31 14 8 9 21 51
6.GÖZTEPE A.Ş. 31 13 6 12 12 51
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 31 11 8 12 -2 45
8.TÜMOSAN KONYASPOR 31 10 11 10 -2 40
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 31 9 12 10 -3 37
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 31 9 12 10 -11 37
11.KOCAELİSPOR 31 9 13 9 -10 36
12.CORENDON ALANYASPOR 31 6 10 15 -1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 31 7 14 10 -16 31
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 31 7 17 7 -14 28
15.İKAS EYÜPSPOR 31 7 17 7 -19 28
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 31 7 17 7 -21 28
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 31 5 15 11 -34 26
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 31 5 20 6 -26 21