BELEDİYE365 19.12.2025 14:55:28 0
Mersin

Mersin'de Yılbaşı Pazarı Coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Yılbaşı Pazarı, 4 Ocak'a kadar renkli etkinlikler ve stantlarla vatandaşları ağırlıyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda kurduğu Yılbaşı Pazarı ile yeni yıl heyecanını kente yaydı. Rengarenk ışıkları, süsleri ve çok sayıda standıyla dikkat çeken pazar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Pazarda alışveriş yapanlar, aynı zamanda çeşitli lezzetleri tatma ve canlı müzik dinleme imkanı buluyor. Yeni yıl temalı hediyelik eşyalardan el emeği ürünlere, yiyecek ve içeceklere kadar geniş bir yelpazede satış yapılıyor.

Bir Festival Havasında Alışveriş

Yılbaşına özel dekore edilen pazarda vatandaşlar, zengin yiyecek-içecek stantlarında gezerken, yılbaşı ağacı önünde fotoğraf çektiriyor. Çevre illerden de ziyaretçi ağırlayan pazarda, her akşam yerel sanatçıların konserleri düzenleniyor. Kurulan sahnede danslar ve interaktif oyunlar yer alırken, çocuklar için de özel alanlar bulunuyor. 4 Ocak'a kadar açık kalacak pazar, hem alışveriş hem de eğlence imkanı sunuyor.

125 Standa Yoğun İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş Genel Müdürü Buğra Yıldız, pazar hakkında bilgi verdi. Yıldız, "Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Yılbaşı Pazarı tüm ışıltısıyla Mersinlileri ağırlıyor. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz pazarda 125 stant bulunuyor. 12 Aralık'ta açılan pazar 4 Ocak'a kadar sürecek. Hediyelik eşyalar, çiçek, yeme-içme stantları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. Her gün konser ve DJ etkinliği düzenleniyor" dedi.

Yıldız, pazarın yılbaşı ruhunu iyi yansıttığını belirterek, "Alan ışıl ışıl. Yoğun ilgiden dolayı esnaf iyi satışlar yapıyor. Her gün yoğun bir kalabalık ağırlıyoruz. 7'den 70'e tüm Mersinliler pazarın tadını çıkarıyor" ifadelerini kullandı ve tüm Mersinlileri pazara davet etti.

Ziyaretçilerden Tam Not

Mersin'de üniversite öğrencisi Murat Açıkgöz, "Burada çok güzel etkinlikler ve yerler var. Farklı tatlar deniyoruz. Her şeyi ile çok güzel bir pazar olmuş" dedi. Bir diğer öğrenci Mahmut Yıldız ise, "Burayı sosyal medyada gördük sonra geldik ve çok eğlendik. Belediye güzel şeyler yapıyor" şeklinde konuştu.

Yıllardır Mersin'de yaşayan Aynur Akçay, "Yılbaşı Pazarı çok güzel bir etkinlik, organizasyon harika. 2026'nın başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya huzur getirmesini diliyorum" dedi. Kente yeni taşınan Mehtap Yağmur ise, "Yılbaşı Pazarı muhteşem ötesi. Her şey o kadar güzel ki insanlara enerji geçiyor. Farklı bir dünyaya girmiş gibiyiz" ifadelerini kullandı.

Esnaf da Memnun

Pazarda standı bulunan işletmeci Efe Tunç, "Bizim ve diğer esnaflar için çok iyi oldu. Ürünlerimizi satıyoruz ve herkes geldiğinde neşeli bir ortam oluyor. Yılbaşı Pazarı hem Mersinlileri hem de esnafı mutlu ediyor" dedi.

Sosyal medya içerik üreticisi Mustafa Kutlu, "Bu sene bambaşka. Avrupa standartlarında bir yılbaşı pazarı olmuş. Işıl ışıl, cıvıl cıvıl. 7'den 70'e herkes burada eğleniyor" şeklinde konuştu.

Mersinli Masterchef yarışmacısı Akın Kızıltaş da, "Yılbaşı Pazarı'nda lezzeti kaliteyle buluşturuyoruz. Közde döneri insanlarla tanıştırıyoruz. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Başkan Vahap Seçer'e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program gerçekleştirilmiş" dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com


Kütahya Belediye Başkanı Kahveci, Parkhayat Hastanesi'ni Ziyaret Etti
TÜRSAB BTK Yönetimi Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu Ziyaret Etti
Şuhut'taki Tarihi ve Kültürel Miras Alanları İncelendi
Muğla'da gıda işletmelerine sıkı denetim
BUDO İstanbul seferlerinde Kabataş dönemi başlıyor
Kemer’de Uluslararası Öğrenciler “Bana Ülkeni Anlat” Festivali Düzenledi
İstanbul İSKİ'den Eyüpsultan'a dev yatırım
Antalya’da mobil kuaför tırı öğrencilere hizmette
TBMM'de merkezi yönetim bütçesi görüşmeleri sürüyor
Gebze'de Başkan Büyükgöz’den voleybol takımına moral ziyareti
Denizli'de Sınıflar Arası Futsal Turnuvası Heyecanı Yaşandı
Triatlon Türkiye Kupası Finalleri 2026'da Mudanya'da Düzenlenecek
Bursa'da Mevlâna vuslat yıl dönümünde anıldı
Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın'ın yeni durağı Hürriyet oldu
CHP Bursa'dan Mustafakemalpaşa'da saha çalışması
Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Hemşehri Dernekleriyle Buluşmaları Sürdürüyor
Manisa'da Çıkan Yangında Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Başkan Dutlulu İnceleme Yaptı

Kütahya Belediye Başkanı Kahveci, Parkhayat Hastanesi'ni Ziyaret Etti

TÜRSAB BTK Yönetimi Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu Ziyaret Etti

Şuhut'taki Tarihi ve Kültürel Miras Alanları İncelendi

Muğla'da gıda işletmelerine sıkı denetim

BUDO İstanbul seferlerinde Kabataş dönemi başlıyor

Kemer’de Uluslararası Öğrenciler “Bana Ülkeni Anlat” Festivali Düzenledi

  • Cuma 13 ° / 3.7 ° false
  • Cumartesi 12.4 ° / 4.3 ° false
  • Pazar 13.3 ° / 5.7 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9