BELEDİYE365 13.12.2025 16:12:33 0
Mersin İtfaiyesi, Yeni Ekipman ve Araçlarla Müdahale Kapasitesini Artırdı

Mersin İtfaiyesi, Yeni Ekipman ve Araçlarla Müdahale Kapasitesini Artırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, son 1,5 yılda edindiği modern ekipman ve araçlarla afet ve yangınlara müdahale hazırlığını güçlendirdi. Teşkilata 26 yeni aracın daha katılması planlanıyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yeni ekipman ve teknolojik araçlar alarak afet ve yangın müdahale kapasitesini güçlendirdi. Teşkilat, uzman personeli ve eğitimli arama kurtarma köpekleriyle her türlü senaryoya hazır olduğunu açıkladı.

Ekipman Tanıtımı Eğitim Merkezinde Yapıldı

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, deprem, sel, yangın ve arama-kurtarma operasyonlarında kullanılacak yeni ekipman ve araçlarını ATA Eğitim Merkezi’nde tanıttı. Merkezde, uzman personelin yanı sıra kadroya yeni katılan 240 personel de görev yapıyor.

Müdahale Süreleri Kısaldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Emre Elçi, son 1,5 yılda kazanılan yeni ekipmanlar sayesinde müdahale sürelerinin kısaldığını belirtti. Elçi, 35 hizmet noktasında yenilenen ekipmanlarla tüm afet senaryolarına hazır olduklarını ifade etti.

Elçi, "Teknolojik gelişmeleri takip etmek çok önemli. Yaptığımız analizler ve kamera sistemleri ışığında, reaksiyon sürelerimizin dünya standartlarına yakın olduğunu söyleyebilirim. Yeni personelimizin genç ve dinamik olması da bu sürelere katkı sunuyor" dedi.

Yeni Araç ve Malzemeler Envantere Katıldı

Emre Elçi, teşkilata kazandırılan nitelikli ekipman ve araçlar hakkında bilgi verdi. Arama-kurtarma setleri, dağcılık ve su altı malzemeleri, jeneratörler, gaz ölçüm detektörleri ile sismik akustik dinleme cihazlarının alındığını açıkladı.

Yüksekten iniş ipleri, elektrikli araç yangın battaniyesi, temiz hava dolum kompresörü gibi ekipmanların da yenilendiğini kaydeden Elçi, personelin kişisel koruyucu kıyafetlerinin de sigortalı modellerle değiştirildiğini söyledi. Uzun süreli müdahaleler için 'Yaşam Otobüsleri'ni de geliştirdiklerini ekledi.

26 Yeni Araç Daha Yolda

Emre Elçi, Avrupa Kalkınma Konseyi Bankası finansmanlı kredi ile 26 aracın daha itfaiye teşkilatına katılacağını duyurdu. Elçi, "İhale aşamasında olan bu araçlarla birlikte teşkilatımızın araç yapısı daha da güçlenecek. Reaksiyon sürelerimiz çok daha iyi noktalara varacak" diye konuştu.

Eğitim ve Tatbikatlar Sürekli

İtfaiye Teşkilatı'nın düzenli eğitimler ve tatbikatlarla her daim hazır olduğunu vurgulayan Elçi, "Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yangın ve afetler konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştireceğiz. ATA Eğitim Merkezi'nde gençlere ve çocuklara yönelik eğitim alanına da yeni malzemeler temin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Elçi, afet hazırlık çalışmalarını planlı şekilde sürdürerek eğitim merkezini geliştirmeye ve yeni ekipman yatırımlarıyla müdahale kapasitesini artırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Gençlerle Buluştu: 'Hedefimiz Güzel Bir Dünya İnşa Etmek'
Bursa'da Osmangazi bir kreşe daha kavuşuyor
Bursa’da su ürünleri denetimleri sıkı tutuluyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Şeb-i Arus Misafirleri ve Esnafla Buluştu
Konya'da Türkiye'nin İlk Siyer Sergisi Ziyarete Açıldı
Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı
Mesleki Yeterlilik Kurumu, yeni ulusal standartları yayımladı
Bursa’da DNA barkod denetimleriyle gübre takibi sağlanıyor
Bursa’da geleneksel 'Mimarlar Balosu'
Edirne İl Sağlık'tan Keşan'daki yatırımlara yerinde inceleme
Antalya Muratpaşa’da Mevlana anıldı
Geyve Doğantepe’ye 132 metre derinlikten kaliteli su
Bursa'da 2026 coşkusu başladı
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören’de türkülerle anıldı
Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor
Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Gençlerle Buluştu: 'Hedefimiz Güzel Bir Dünya İnşa Etmek'

Bursa'da Osmangazi bir kreşe daha kavuşuyor

Bursa’da su ürünleri denetimleri sıkı tutuluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Şeb-i Arus Misafirleri ve Esnafla Buluştu

Konya'da Türkiye'nin İlk Siyer Sergisi Ziyarete Açıldı

Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8