BELEDİYE365 29.06.2025 00:45:29 0
Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu

Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu

Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu


Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) 2025 Öğrenci Dostu Şehirler Araştırması’nda Manisa, geçen yıl 13. sıradan girdiği listede bu yıl 3. sıraya yükseldi. Bu yükselişte, merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öğrenciler için hayata geçirdiği ulaşım ve sosyal destek projeleri etkili oldu.

ÜNİAR tarafından yürütülen ve 81 ilin yer aldığı “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2025 Araştırması” sonuçlarına göre, Manisa, Türkiye genelinde öğrenci memnuniyetinde büyük bir sıçrama yaparak üçüncülüğe yükseldi. Geçtiğimiz yıl listede 13. sırada yer alan Manisa, özellikle öğrenci yaşamını kolaylaştıran yerel yönetim çalışmaları sayesinde bu yıl ilk üç şehir arasına girmeyi başardı. ÜNİAR’ın raporunda, Manisa’nın bu başarısında, merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öğrenci dostu şehir vizyonuyla gerçekleştirdiği projelerin önemli rol oynadığı vurgulandı.

“Başkan Zeyrek’e olan vefalarını bu sayede gösterdiklerini söyleyebilirim”

Manisa’nın bir yılda 10 sıra atlayarak 3. sıraya yerleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan ÜNİAR Koordinatörü Prof. Dr. Engin Karadağ, “Listede 82 il gözüküyor. Bu İstanbul’u Asya ve Avrupa kıtası olarak iki ayrı şehir gibi değerlendirmemizden kaynaklanıyor. Bu yıl beni en çok şaşırtan il, Manisa oldu. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in vefatından sonra bu durumu iyice araştırdım. Çünkü Manisa, 2024 yılında yaptığımız araştırmanın sonucunda memnuniyet listesinde 13’üncü sırada yer alırken bu yıl ilk 3’e girmeyi başardı. Bir yıl içinde şehirde nelerin değiştiğini merak ettim. Vefat eden başkanın özellikle öğrenci hayatını destekleyecek çalışmalar yaptığını ve onları merkeze alan bir yaklaşım sergilediğini gördüm. Başkan Zeyrek, öğrenci ulaşımını daha ekonomik bir hale getirmiş ayrıca şehirdeki kent lokantaları ile öğrencilerin uygun fiyatlı yemeğe erişimini kolaylaştırmış. Manisa, son 1 yılda özellikle öğrencilerin kentte bulunduğu dönemlerde sosyal ve kültürel aktivitelerin sayısını da artırmış. Araştırmaya göre; öğrencilerin bu çalışmaları göz ardı etmediğini ve vefat eden Başkan Ferdi Zeyrek’e olan vefalarını bu sayede gösterdiklerini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimiz için atılan her adımı büyüterek sürdüreceğiz”

Manisa’nın öğrenci dostu şehirler sıralamasında Türkiye üçüncüsü olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merhum Başkan Ferdi Zeyrek’in öğrencilere yönelik vizyoner çalışmalarının bu başarıda önemli rol oynadığını belirtti. Dutlulu, “Sevgili Ferdi Başkanımız, gençleri bu şehrin geleceği olarak gören, onların hayatını kolaylaştırmak için yürekten çalışan bir insandı. Bugün Manisa’nın öğrenci dostu şehirler arasında bu kadar yukarılarda yer alması, onun bu anlayışının bir sonucudur. Bizler de çalışmalarımızda bu aynı inanç ve sorumlulukla hareket ediyoruz” dedi.

Başkan Dutlulu, “Gençlerimizin iyi şartlarda eğitim görmesi, sosyal yaşama katılması ve kendini güvende hissetmesi bizim için en öncelik mesele. Ulaşımda, barınmada, beslenmede ve özellikle de sosyal yaşamda gençlerimizin yanında olmaya, onlar için atılan her adımı büyüterek sürdürmeye kararlıyız. Bu başarı Manisa’nın değil, aynı zamanda gençlerin zaferidir. Onların daha güzel bir şehirde yaşamaları için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com


Denizlili vatandaşlar aşevlerini doldurdu
MAHALLELERDE GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR
Diyarbakır'dan ağaçlara saygı duruşu
TÜRK-JAPON DOSTLUĞU SAHNEYLE BULUŞUYOR: KÜLTÜRLERARASI DANS ŞÖLENİ İZMİT’TE
Diyarbakır’da yurttaşlara sabah sporları etkinliği
KÖSEOĞLU SOKAĞI HAREKETLENDİRECEK ADIMLAR ATILIYOR
YEŞİLOVA ÇINAR ÇOCUK EVİ’NDE KURA ÇEKİMİ HEYECANI YAŞANACAK
Diyarbakır'da 15 yıllık su sorunu çözüldü
İZMİT BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ İHALESİ 7 TEMMUZ’DA
Emlak Konutları Köprüsünde Şimdi de Kaldırımlar ve Aydınlatmalar Yenileniyor
Diyarbakır Büyükşehir'den büyük asfalt mesaisi
MAKUT Ekibi, Merkezefendi'de Afetlere Karşı Eğitimlerine Devam Ediyor
Gümüşhane Valiliği Koordinesinde İhtiyaç Sahibi Ailelerin Çocuklarına Yönelik 22 Çocuk İçin Kapsamlı Bir Sünnet Şöleni Düzenlendi
DESKİ’den Çivril Kocayaka’ya çevre dostu doğal arıtma tesisi
İZMİT BELEDİYESİ NEŞE SOKAKTA ESKİYEN BETON YOLU YENİLİYOR
İZMİT BELEDİYESİNDEN HACI MUHTARLARA ZİYARET
KARAKÖPRÜ YENİ PARKLARLA YEŞİLLENİYOR
Denizlili çiftçinin ilk mazotu Başkan Çavuşoğlu'ndan
Denizlili vatandaşlar aşevlerini doldurdu
MAHALLELERDE GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

MAHALLELERDE GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'dan ağaçlara saygı duruşu

TÜRK-JAPON DOSTLUĞU SAHNEYLE BULUŞUYOR: KÜLTÜRLERARASI DANS ŞÖLENİ İZMİT’TE

Diyarbakır’da yurttaşlara sabah sporları etkinliği

KÖSEOĞLU SOKAĞI HAREKETLENDİRECEK ADIMLAR ATILIYOR

YEŞİLOVA ÇINAR ÇOCUK EVİ’NDE KURA ÇEKİMİ HEYECANI YAŞANACAK

  • Cumartesi 33.3 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Pazar 35.2 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 17.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2