EĞİTİM 8.12.2025 15:05:48 0
Malatya

Malatya'da ‘Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi

Malatya'da ‘Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri” Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda yapıldı.

MALATYA (İGFA) - Malatya’da ilk kez gerçekleştirilen etkinlik, eğitim ve kariyer konusunda önemli bir buluşma noktası oluşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 20 üniversitenin yer aldığı tanıtım programına katılan öğrenciler, bölüm tanıtımlarından kariyer planlamasına kadar geniş bir yelpazede bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda yapılan ‘Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde stantlarda öğrencilerle birebir görüşmeler sağlanırken aynı zamanda bölüm, program ve kampüs gibi bilgilendirmeler de gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilerin gelecek planlamaları hususunda üniversitelerin akademisyenleri tarafından her saat başı konferanslar yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri’nin güzel bir program olduğunu söyleyen öğrenciler, organizasyonun gelecek konusunda karar vermelerine yardımcı olduğunu belirttiler.

GENÇ VE DİNAMİK BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri programına katılan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Dilara Altay Öztürk, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni tanıtmak için geldik. Genç dinamik bir üniversiteyiz. Lise öğrencilerinin sorularını cevaplamak amacıyla buradayız. Onlara üniversitemizi ve üniversite hayatında nelerle karışılacaklarını anlatıyoruz. Öğrencilere desteğimiz olduysa çok mutlu olacağız. Bu güzel etkinlikten dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

ORGANİZASYON ÇOK FAYDALI”

Öğrencilerin kariyer planlamasına katkı sunmak amacıyla geldiklerini söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Şeyma Karabulut Bozan, “Öğrencilerin kariyer planlaması hususunda, onların geleceklerinin şekillendirmesi açısından yardımcı olmak ve tanıtım amacıyla etkinliğe geldik. Etkinlikten dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir organizasyon çok faydalı. Çünkü öğrencilerimizin duymadığı ya da aşina olduğu bölümleri daha iyi kavrayabiliyor. İstihdam olanaklarından da bahsettiğimiz için mesleklerini daha iyi seçebilirler” sözlerine yer verdi.

Adıyaman Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlerinden Mustafa Polat , “Adıyaman’ı ve Adıyaman Üniversitesi’ni tanıtmamak için geldik. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yaptığı için Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Katılım çok güzel. Öğrencilerimizin kariyer yolculuğunda yardımcı olamaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Üniversiteyi Malatya’da okumak istediğini vurgulayan Hasan Hüseyin Kaya, “Ben üniversiteyi Malatya’da okumak istediğim için özellikle Malatya’da bulunan üniversitelere baktım. İnönü Üniversitesi hukuk fakültesini düşünüyorum. Sağ olsunlar tanıtımlarını yaptılar. Organizasyonu beğendik, güzel bir ortam ve ikramlar da var” şeklinde konuştu.

Ali Alperen Kaplan ise, “Üniversite seçeceğim malum daha genç ve 12. sınıf öğrencisiyim. İçimde bir üniversite sınav telaşı var. Buraya gelmemim ilk sebebi hangi üniversite daha güzel ve hangi üniversitenin daha iyi imkânları var, onları öğrenmek. Bir de öğrenciler üniversite tercihlerinde hangi ilde, hangi üniversitenin olduğunu bilmiyorlar. Dolayısıyla buradaki tanıtım stantlarında öğrenmiş olduk. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Umarım 2026 YKS’de herkes istediği bölüme gider” dedi.



Bursa İnegöl Aile Okulu'nda ödüller sahiplerini buldu
Kocaeli'de cenaze hizmetlerinde yeni dönem
Ordu Büyükşehir’den hizmette yeni adım
Bilecik'te 20 yeni yangın söndürme tankeri köylere teslim edildi
Gaziantep’e İşitme Cihazı ve Odyoloji Merkezi geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü mesajı
Sakarya Meclisi'nden 2 milyarlık yatırım için önemli adım
LÖSEV, 'Sen Varsan Biz Varız' diyerek gönüllülerine teşekkür etti
Gebze protokolü haftaya liselilerle başladı
Kocaeli'de damızlık koç desteğiyle kuzulama oranları artıyor... Sürüler güçlendi, verim arttı
Çayırova’da 4 yeni noktaya atık getirme merkezi
Bursa İnegöl müzelerinin web sayfaları yenilendi
Konya'nın potasında üst üste üçüncü galibiyet
Ordu’nun sokakları oyun alanına dönüşüyor 
Bursa Osmangazi'de engelliler ilk kez sahneye çıktı
Kocaeli'de 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum'da ilk grup eğitimler tamamlandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan istikrar ve refah vurgusu
Tunç: Uzlaştırma ile 2 Milyondan Fazla Dosya Çözüme Kavuştu

Bursa İnegöl Aile Okulu'nda ödüller sahiplerini buldu

Kocaeli'de cenaze hizmetlerinde yeni dönem

Ordu Büyükşehir’den hizmette yeni adım

Bilecik'te 20 yeni yangın söndürme tankeri köylere teslim edildi

Gaziantep’e İşitme Cihazı ve Odyoloji Merkezi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü mesajı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8