Kurtulmuş’tan KKTC mesajı: Kıbrıs meselesi Türkiye’nin milli davasıdır
Kurtulmuş’tan KKTC mesajı: Kıbrıs meselesi Türkiye’nin milli davasıdır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bişkek’te KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ile görüştü. Kurtulmuş, Kıbrıs meselesinde çözümün anahtarının Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tanınmasından geçtiğini vurguladı.
ANKARA (İGFA)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 15. Genel Kurulu kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ile bir araya geldi.
Irıs Ordo Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede Kıbrıs meselesi ve KKTC’nin Türk dünyasıyla ilişkileri ele alındı.
“KIBRIS MESELESİ MİLLİ DAVAMIZDIR”
Kurtulmuş, KKTC’nin Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, Türk Devletleri Teşkilatı etkinliklerine katılımının ve Türk devletleriyle ilişkilerini geliştirmesinin Kıbrıs Türk halkının haklı davasının uluslararası alanda duyurulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
KKTC’nin haklı davasını her platformda savunmaya devam edeceklerini belirten Kurtulmuş, Kıbrıs meselesinin Türkiye’nin milli davası olduğunun altını çizdi.
Kıbrıs’ta çözümün temel koşuluna da değinen Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün uluslararası toplum tarafından tescil edilmesinin önemini vurguladı.
ÖZTÜRKLER’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ise İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda Kıbrıs Türk halkının davasına verdiği destek dolayısıyla Kurtulmuş’a teşekkür etti.
Türkiye’nin her koşulda KKTC’nin yanında olduğunu belirten Öztürkler, Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının görünürlüğünün artmayı sürdüreceğini dile getirdi.
Görüşmede AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem de yer aldı.
Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar
Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği
Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği
Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak
YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi
- Perşembe 23.5 ° / 14.4 ° Çok bulutlu
- Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Güneşli
- Cumartesi 19.5 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


