Konya’nın Darülmülk Oluşunun 929. yılında Selçuklu Sultanları anıldı
Konya’nın Darülmülk Oluşunun 929. yılında Selçuklu Sultanları anıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya'nın Türkiye Selçuklu Devleti'ne başşehir oluşunun 929. yılı kapsamında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde bu yıl da Selçuklu Sultanları ile tüm şehit ve gaziler yad edildi.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 929. Yılı dolayısıyla Darülmülk Kutlamaları ve anma programı düzenliyor.
Bu yılki kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Alaaddin Camii’nde Cuma namazı öncesinde ecdadın aziz ruhu için dualar okundu; hutbede Selçuklu Sultanları ile tüm şehit ve gaziler anıldı.
Cuma namazı sonrasında Konya Valisi İbrahim Akın, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, MHP Konya İl Başkanı Sedat Göncü, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Galip Kavasoğlu ve vatandaşların katılımıyla Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde temsili nöbet değişimi gerçekleştirildi.
Program nöbet değişiminden sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duayla sona erdi. Etkinlikler kapsamında yapılacak anma programı ise bugün saat 20.45’da Alaeddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde gerçekleştirilecek.
Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamaları belli oldu
Kocaeli'den sorumsuz davranışlara karşı duyarlılık çağrısı
Türkiye’nin ilk yerli kalp-akciğer makinesiyle ilk ameliyat başarıyla gerçekleştirildi
Manisa Büyükşehir’den birlik beraberlik tenceresi
Beş teknolojik atılım... Huawei, yeni nesil şebeke oluşturucu ESS Platformu LUTERRA®'yı piyasaya sürdü
TÜBİTAK Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi
- Cuma 31.7 ° / 15.1 ° Güneşli
- Cumartesi 31.3 ° / 14.8 ° Güneşli
- Pazar 31.2 ° / 13.8 ° Güneşli


