Konya Karatay’da 20. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği düzenlendi
Konya Karatay’da 20. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği düzenlendi
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel 20. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. “Her Çocuk Bir Dünyadır’ temasıyla gerçekleştirilen şenlikte çocuklar, çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdi.
KONYA (İGFA) - Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından her yıl şair ve yazar Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen Geleneksel Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği’nin 20’ncisi, Karatay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Çocuklar ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda şiir dinletileri, yarışmalar ve çeşitli etkinliklerle renkli görüntüler ortaya çıktı.
ÇOCUKLARIN PERFORMANSLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Türk edebiyatının önemli şairlerinden Cahit Zarifoğlu’nun çocuk edebiyatına yaptığı katkıların vurgulandığı programda, Karatay Akabe İlkokulu ve Meram Yunus Emre İlkokulu öğrencileri şiirler okuyup çeşitli sahne gösterileri sundu.
Piyano dinletisinin de yer aldığı etkinlikte öğrenciler, performanslarıyla izleyenlerden alkış aldı.
Etkinlik kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlenirken, ailelerin de katıldığı yarışmalar eğlenceli ve unutulmaz anlara sahne oldu.
Programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi, yazar ve meddah Osman Bozdemir çocuklarla bir araya gelerek meddah gösterisi gerçekleştirdi. Bozdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen yarışmalar, programa renk kattı.
ZARİFOĞLU’NUN HATIRASI YAŞATILIYOR
Etkinlikte konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ederek, Cahit Zarifoğlu’nun hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış ise konuşmasında Cahit Zarifoğlu’nun çocuk edebiyatındaki önemine değinerek, “Onu ne kadar çok okur ve tanırsak, eserlerinden o kadar fazla istifade ederiz. Eserleriyle hala aramızda yaşamaya devam ediyor.” dedi.
Programda ayrıca Feyza Köseoğlu Darılmaz, Şair Cahit Zarifoğlu’nun “Böyle Ol Böyle Söyle” şiirinin dua bölümünü çocuklar ve katılımcılarla birlikte seslendirdi.
Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona eren şenlikte Karatay Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatına yakın mercek
Kocaeli Derince’de cirit gösterileri nefes kesti
Artvin Valisi Ergün: Nitelikli elemanlar teknik ve mesleki liselerde yetişiyor
Batman Sason'da öğrencilerle başarı söyleşisi
Bursalılar kupa heyecanını dev ekranda yaşayacak
Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadelede güçlü iş birliği
- Pazartesi 27.9 ° / 13.9 ° Güneşli
- Salı 26.8 ° / 12.9 ° false
- Çarşamba 28 ° / 12.6 ° Güneşli


