Kocaeli'de fidanlar engelsiz hayat için dikildi
Kocaeli'de fidanlar engelsiz hayat için dikildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası kapsamında özel gereksinimli bireyleri doğayla buluşturan bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Sepetçiler Köyü mevkiinde düzenlenen fidan dikiminde 60 fıstık çamını toprakla buluşturdu.
KOCAELİ (İGFA) - Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmada, belirlenen alanda fidan dikim süreci uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 60 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu.
Dikim öncesi alan hazırlıkları yapılırken, süreç boyunca ekipler sahada birlikte çalıştı. Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nden 30 yetişkin öğrenci katıldı. Öğrenciler, fidanların alana taşınmasından çukurların hazırlanmasına, dikim aşamasından can suyunun verilmesine kadar sürecin farklı aşamalarında görev aldı. Çalışmalar, sahada uygulamalı olarak yürütüldü.
EĞİTİM SAHADA DESTEKLENİYOR
Sepetçiler Köyü mevkiinde gerçekleştirilen etkinlik, uygulamalı eğitim süreciyle birlikte tamamlandı. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetleri, saha uygulamaları ve sosyal etkinliklerle desteklenerek sürdürülüyor. Bu kapsamda öğrencilerin farklı ortamlarda yer aldığı çalışmalar program dahilinde gerçekleştiriliyor.
Kayseri Talas'tan 'İyileştiren Kütüphane'
Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri ve Komisyon Üyeleri Seçildi
Şahinbey Belediye Başkanı, Güneykent Semt Pazarı'nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
Şahinbey Belediye Meclisi Nisan Ayı İlk Oturumunu Gerçekleştirdi
Özel sigortada 'akıllı eksper' dönemi başlıyor
Kayseri Kocasinan'da çiftçinin emeği değerleniyor
- Perşembe 18.3 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 15.7 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 17.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


