GÜNDEM 1.06.2025 12:35:22 0
Kocaeli

Kocaeli'de çilekte kaliteli hasat Akçat'ta başladı... Verimli ilk hasat başladı

Kocaeli'de çilekte kaliteli hasat Akçat'ta başladı... Verimli ilk hasat başladı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında yüzde 50 hibeli ekipman desteği alan üreticiler, yetiştirdikleri çileklerin hasadına başladı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin tarımsal üretim potansiyelini artırmak için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

“Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında çiftçilere çilek bahçesi tesisi kurmaları için yüzde 50 hibeli çilek fidesi, malç naylonu, damla sulama borusundan oluşan malzeme desteği sağlandı. Yetiştirilen çileklerin verimindeki artış, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atıl durumdaki arazileri tarıma kazandırması meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda Büyükşehir’in, üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile çiftçilere çilek bahçesi tesisi kurmaları için yüzde 50 hibeli malzeme ve ekipman desteği sağlıyor. Destekten yararlanan üreticiler, yetiştirdiği çileklerde ilk hasat mesaisine başladı.

Projeden yararlanarak Karamürsel Akçat Köyü’nde çilek üretimine başlayan çiftçi Ali Öztürk, ”Çilekte kalitenin adresi Akçat Köyü, çıkın gelin. Tüm çilek severleri bu eşsiz tadı yerinde görmeye ve tatmaya bekliyoruz” dedi.

Çilekte ilk hasada başladıklarını belirten Öztürk, ürünlerin kaliteli ve verimli olduğunu anlatarak, “Hasada güçlü başladık. 5 bin kök yapacaksak verilen sera desteğiyle ekim alanımızı 10-15 bin kök yapıyoruz. 5 ton üreteceksek 10-15 ton üretiyoruz. Mesela ben bu çilek işini 2-3 yıldır yapıyorum. Büyükşehir’in bu desteklerini duyduktan sonra bu işi yapmaya karar verdim. Gayet güzel yapıyoruz. Büyükşehir’deki yetkililer sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar, ne zaman gitsek elimizi boş çevirmiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“OCAK AYINA KADAR ÜRÜN ALIYORUZ”

Çileğin Mart ayında temizliğini yaptıklarını ve Mayıs’ta da ilk hasada başladıklarını aktaran çiftçi Ali Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Albion yediveren çileği yetiştiriyoruz. Havanın durumuna göre ocak ayına kadar üretim yapabiliyoruz. Daha önce seramız yoktu, kar yağınca çilekler çürüdü, bozuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca verdiği yüzde 50 hibeli sera desteğinden de yararlandık. Bu sene serada yetiştiriyoruz. İnşallah artık kaybımız olmayacak. Serada yetişen çilek kaliteli ve verimli oldu. Çileklerimizin sulamasını da Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bize sağlamış olduğu sulama barajımızdan sağlanan sulama kanallarından yapıyoruz. Başta Tahir Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek, çilek severleri eşsiz tadı yerinde görmeye ve tatmaya davet etti.



Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl
İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı
Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te
TOFAŞ, BCL’de Herzliya ile Çekya’da karşılaşacak
Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği
Sakarya'da Engelsiz Hobi Atölyesi ürünleri ilgi gördü
Antalya Serik'te 4,9 büyüklüğünde deprem
Bozüyük Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi
Bozüyük'teki Anı Evi'ne Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor
Bozüyük'te Dünya Engelliler Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım
Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi
Denizli Kitap Fuarı sona erdi
Kocaeli'de Gebze Anadolu Caddesi'ne Büyükşehir eli değdi
YASAV ve Osmangazi Belediyesi'nden kadın tutuklulara anlamlı destek
Türkiye, şarj altyapısında Avrupa'yı geride bıraktı: Her 9 araca 1 soket!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Altan Kuaför'ün Açılışını Yaptı
DSİ Bölge eski müdür yardımcısı Erkin'den sert uyarı: Ergene 45 yıldır canlılara telafisi mümkün olmayan zarar veriyor

Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl

İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı

Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te

TOFAŞ, BCL’de Herzliya ile Çekya’da karşılaşacak

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği

Sakarya'da Engelsiz Hobi Atölyesi ürünleri ilgi gördü

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8