YAŞAM 11.06.2025 10:11:40 0
Kocaeli’de bir ilk... Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi kapılarını açtı

Kocaeli’de bir ilk... Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi kapılarını açtı

Kocaeli’de bir ilk... Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi kapılarını açtı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eski Vinsan Kampüsü’nde kurduğu Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireyleri doğmadan itibaren destekleyen Türkiye’deki ilk merkez olarak hizmete başladı. Merkez, gazeteci Cansu Canan Özgen’in de dikkatini çekti.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’teki eski Vinsan Kampüsü’nde 10 dönümlük alana inşa ettiği Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin yaşamına dokunmak için kapılarını açtı. Türkiye’de benzeri olmayan merkez, engelli bireyleri daha doğmadan desteklemeyi ve topluma katılımlarını artırmayı hedefliyor.

Gazeteci ve sunucu Cansu Canan Özgen, YouTube programı için merkeze konuk oldu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan merkezin detaylarını dinledi.

Başkan Büyükakın, merkezin engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla kurulduğunu belirtti. Merkezde hidroterapi havuzları, meslek edindirme kursları, sosyal rehabilitasyon programları ve günlük yaşam becerilerini geliştiren özel alanlar bulunuyor. Çamaşır yıkama, yatak toplama gibi temel becerilerin öğretildiği odaların yanı sıra kafe, market, spor ve aktivite alanları yer alıyor. Merkez, anne-babalara çocuklarının doğumundan itibaren psikolojik ve sosyal destek sunarak, çocukların gelişimine katkıda bulunuyor.

HAYATA DOKUNAN DÖNÜŞÜMLER

Başkan Büyükakın, merkezde eğitim alan bir annenin hikayesini paylaşarak, programın etkisini vurguladı: “Bir annemiz 30 kilo verdi, ilaç kullanımı azaldı ve çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeye başladı.” Merkez, engelli bireylerin KPSS gibi sınavlara hazırlanmasına olanak tanıyan eğitimlerin yanı sıra marketlerde çalışma gibi istihdam odaklı kurslar da sunuyor. Bu sayede bireylerin özgüven kazanması ve üretken bir yaşam sürmesi hedefleniyor.

“BURASI UMUT VE YAŞAM ALANI”

Başkan Büyükakın, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin sadece bir rehabilitasyon merkezi olmadığını, aynı zamanda engelli bireylerin yeteneklerini keşfettiği ve hayata tutunduğu bir umut alanı olduğunu ifade etti.

Merkezin Türkiye’de örnek bir proje olduğunu vurgulayan Büyükakın, Kocaeli’de engelsiz yaşam için hayata geçirilen diğer projelere de dikkat çekti. Cansu Canan Özgen ise merkezin sunduğu imkanlardan övgüyle bahsederek, eğitim alan çocuklar ve ailelerle keyifli sohbetler gerçekleştirdi.



Eskişehir Kentpark plajında geri sayım
Fresh Park Yaz Tatilinde Çocukların Gözdesi Oldu
Manisa Büyükşehir’den Bornova’daki Yangına Müdahale Desteği
Bozköy Deresi Hayat Buluyor
Sevgi Yollarını Kullanan Motosiklet Sürücülerine Denetim
Mudanya Yolu’ndaki yangın kontrol altına alındı! 4 dönüm alan zarar gördü!
MASKİ'den Turgutlu'ya Can Suyu
Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu
Barbaros Mahallesi’nin Altyapı Sorununa Kalıcı Çözüm
Manisa Büyükşehir’den İzmir’deki Orman Yangınlarına Söndürme Desteği
Görme Engelliler Teçhizatları ve Eğitsel Materyal Satın Alınacaktır
Bursa Mudanya Yolu'nda alevler yükseldi! Çağrışan'da yangın paniği!
Gaziantep'e ilk DOA cihazı
Gaziantep Uluslararası Tenis 14 Yaş Avrupa Yaz Kupası elemeleri tamamlandı
Eskişehir'de “Köyümüzde Şenlik Var” etkinliği sona erdi
Eskişehir Büyükşehir Aşevi'nden ihtiyaç sahibine Küllüoba Ekmeği
Öğrenci dostu Eskişehir yine zirvede
Diyarbakır Bağlar'daki 7 bulvar ve cadde asfaltla yenilendi
Eskişehir Kentpark plajında geri sayım
Fresh Park Yaz Tatilinde Çocukların Gözdesi Oldu

Fresh Park Yaz Tatilinde Çocukların Gözdesi Oldu

Manisa Büyükşehir’den Bornova’daki Yangına Müdahale Desteği

Bozköy Deresi Hayat Buluyor

Sevgi Yollarını Kullanan Motosiklet Sürücülerine Denetim

Mudanya Yolu’ndaki yangın kontrol altına alındı! 4 dönüm alan zarar gördü!

MASKİ'den Turgutlu'ya Can Suyu

  • Pazar 26.9 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Salı 31.8 ° / 15.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2