BELEDİYE365 19.06.2025 05:13:04 0
Kiraz Festivalinde Katılım Rekoru Kırıldı

Kiraz Festivalinde Katılım Rekoru Kırıldı

Kiraz Festivalinde Katılım Rekoru Kırıldı


Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 59’uncusu düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, rekor katılım ve unutulmaz etkinliklerle sona erdi. Dört gün süren festival boyunca Süleymanpaşa’ya gelen yerli ve yabancı konuk sayısı 2 milyonu aştı.

ONLARCA ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Sanat, spor, kültür ve gastronomi alanlarında onlarca farklı etkinliğe ve birçok ilke ev sahipliği yapan festival; konserleri, sergileri, kültür çadırları, spor turnuvaları ve yöresel tatlarıyla hem Süleymanpaşalıları hem de şehir ve yurt dışından gelen ziyaretçileri bir araya getirdi.

ANA SAHNE 200 BİNDEN FAZLA İZLEYİCİ AĞIRLADI

Sahil dolgu alanda kurulan ana sahnede gerçekleşen konser ve gösteriler, festival boyunca toplamda 200 binin üzerinde izleyici tarafından takip edildi. Yüksek Sadakat, Zeynep Bastık, Gülben Ergen, Reynmen ve Simge gibi Türkiye’nin sevilen sanatçıları ile Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen sanat ekipleri, şehre unutulmaz geceler yaşattı.

OTELLERDE YER KALMADI, ÇEVRE İLÇELER DEVREYE GİRDİ

Festival süresince Süleymanpaşa’daki oteller tam kapasiteyle çalıştı. Artan ziyaretçi talebi üzerine çevre ilçelerdeki konaklama tesisleri de misafirlere hizmet verdi. Hem esnaf hem turizm sektörü açısından festival, yerel ekonomiye büyük katkı sağladı.

TARİHE GEÇEN ULUSLARARASI KATILIM

Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, bugüne kadar en fazla yabancı turistin ağırlandığı festival olarak da tarihe geçti. Komşu ve çevre ülkelerdeki seyahat acenteleri, onlarca otobüs dolusu yabancı ziyaretçiyi Süleymanpaşa’ya taşıdı. Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Süleymanpaşa’daki tüm otelleri tek tek dolaşarak festival için gelen yabancı misafirlere hoş geldin ziyaretinde bulundu ve kiraz ikram etti.

YABANCI TURİST SAYISINDAKİ PATLAMA TESADÜF DEĞİL

Yabancı turist sayısındaki patlamanın tesadüf olmadığının altını çizen Utku, festival öncesinde birçok ülkedeki seyahat acenteleri ile iletişime geçerek Kiraz Festivali özelinde turlar düzenlemeleri için çalıştıklarını ifade etti. Utku, “Ayrıca kendi imkânlarımı kullanarak Bulgaristan’da bir turizm fuarına bizzat katıldım, burada konuşmalar yaparak Kiraz Festivali’ne gelecek tüm misafirleri otellerinde tek tek ziyaret etme sözü verdim ve bu sözü tuttum. Yabancı misafirlerimizin sayısındaki büyük artış bu çabalarla mümkün oldu,” diye konuştu.

Ayrıca Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Kuzey Makedonya, Macaristan ve Sırbistan başta olmak üzere birçok ülkeden gelen dans ve müzik grupları hem sahne aldı hem de kentin kültürel çeşitliliğine katkı sundu.

BAŞKAN NALLAR: “SÜLEYMANPAŞA’YA YAKIŞAN BİR FESTİVAL OLDU”

Festivalin ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Bu yıl, şehrimize yakışan, örnek gösterilecek bir festival gerçekleştirdik. Hem katılım hem içerik açısından çıtayı çok daha yukarı taşıdık. Festival boyunca ilçemizin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle Süleymanpaşa’nın kültürel ve sosyal gücünü ortaya koyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, festivalimize katılarak bu coşkuya ortak olan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum,” ifadelerini kullandı.


Tekirdağ,Süleymanpaşa Belediyesi
belediye365.com


Yedi Hilal'in 8. Bölge Toplantısı Batman'da yapıldı
Trabzon’un 18 ilçesinde yol çalışmaları sürüyor
Maltepeli kadınlara 'Ailede Psikolojik Dayanıklılık' eğitimleri tamamlandı
Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'sevgi köprüsü' bağı
Grand Kartal Oteli davasında gerekçeli karar açıklandı
Muğla Milas'ta şehit Emrah Kuran'a vefa
Sason Kaymakamı Başar'dan anaokuluna ziyaret
Bursa İnegöl Aile Okulu'nda ödüller sahiplerini buldu
Kocaeli'de cenaze hizmetlerinde yeni dönem
Ordu Büyükşehir’den hizmette yeni adım
Bilecik'te 20 yeni yangın söndürme tankeri köylere teslim edildi
Gaziantep’e İşitme Cihazı ve Odyoloji Merkezi geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü mesajı
Sakarya Meclisi'nden 2 milyarlık yatırım için önemli adım
LÖSEV, 'Sen Varsan Biz Varız' diyerek gönüllülerine teşekkür etti
Gebze protokolü haftaya liselilerle başladı
Kocaeli'de damızlık koç desteğiyle kuzulama oranları artıyor... Sürüler güçlendi, verim arttı
Çayırova’da 4 yeni noktaya atık getirme merkezi

Yedi Hilal'in 8. Bölge Toplantısı Batman'da yapıldı

Trabzon’un 18 ilçesinde yol çalışmaları sürüyor

Maltepeli kadınlara 'Ailede Psikolojik Dayanıklılık' eğitimleri tamamlandı

Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'sevgi köprüsü' bağı

Grand Kartal Oteli davasında gerekçeli karar açıklandı

Muğla Milas'ta şehit Emrah Kuran'a vefa

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8