YAŞAM 10.09.2026 09:30:19 0
İzmir Bornova’da yenilenen Doğanlar Sahası çocukların golleriyle açıldı

İzmir Bornova’da yenilenen Doğanlar Sahası çocukların golleriyle açıldı

İzmir Bornova’da yenilenen Doğanlar Sahası çocukların golleriyle açıldı

Reklam

İzmir Bornova Belediyesi tarafından yenilenen Doğanlar Futbol Sahası, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümünde düzenlenen U-12 Futbol Şenliği ile çocukların ve genç sporcuların kullanımına açıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Bornova Belediyesi tarafından yenilenen Doğanlar Futbol Sahası, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümü kapsamında düzenlenen U-12 Futbol Şenliği ile yeniden çocukların ve genç sporcuların kullanımına açıldı.

2015-2016 doğumlu sporcuların mücadele ettiği şenlikte Bornova’nın farklı bölgelerinden 10 amatör spor kulübü bir araya gelirken, karşılaşmalar dostluk ve kardeşlik içinde geçti.

Sporcular ve ailelerinin heyecanına ortak olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en önemli yollarından birinin spor olduğu, bu alandaki yatırımlarının süreceğini söyledi.

10 TAKIM, TEK AMAÇ: ÇOCUKLARI SPORLA BULUŞTURMAK

Şenliğe Bornova Belediyespor, Doğanlar SK, Bornova Mevlana, Kandere SK, Çamdibi Gücü, Çamdibi İdman Yurdu, Mersinli Şimşek, Performans Gelişim SK, Çamdibi Gençlerbirliği ve Bornova FK katıldı.

Rekabetin değil dostluğun ön plana çıktığı organizasyonda kazanan-kaybeden ayrımı yapılmadı. Gün boyunca futbolun birleştirici gücünü yaşayan çocukların tamamına şenlik sonunda katılım belgesi verildi.

EŞKİ: “TEK ÇARE ÇOCUKLARIMIZI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SPORA YÖNLENDİRMEK”

Doğanlar Sahası’nın yeniden Bornova sporunun hizmetine sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, spor tesislerinin yalnızca sportif başarı açısından değil, çocukların geleceği açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, “Gençliğin önünde çok büyük sorunların olduğu bir dönemdeyiz. Uyuşturucunun ve suçun artık gençler arasında oranının çok yüksek olduğu bir dönemde tek çare çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde spora yönlendirmek. Biz de Bornova Belediyesi olarak spor alanlarını artırmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Bornova’nın Türkiye’de en fazla futbol kulübünün bulunduğu kentlerden biri olduğuna dikkat çeken Eşki, “Türkiye’de madem en çok futbol kulübünün olduğu kent burası, en çok spor imkânının sağlanması gereken yer de burası” dedi.

“EN ÇOK KULLANILAN, EN BAKIMLI SPOR TESİSLERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Bornova’nın spor altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Eşki, yeni tesislerin yanı sıra mevcut sahaların da sporcular ve aileler için daha nitelikli hale getirileceğini belirtti.

Eşki, Yusuf Tırpancı Spor Tesisi’nin antrenman sahalarıyla birlikte hayata geçirileceğini de ifade ederek, “En çok sayıda, en bakımlı, en çok kullanılan spor tesislerini bu dönem sizlerle beraber hayata geçirmek istiyoruz. Sadece çocuklarımız için değil, buraya gelen velilerimiz için de bir şeyler yapmak zorundayız.” dedi.

Doğanlar Sahası’ndaki çalışmaların devam edeceğini belirten Eşki; tribün alanının büyütülmesi, sosyal yaşam alanı ve büfe oluşturulması, soyunma odaları ile tuvaletlerin iyileştirilmesi için de çalışma yapılacağını söyledi.

Başkan Eşki konuşmasını “Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcuları ülkemize kazandırmış oluruz” sözleriyle tamamladı.

DOĞANLAR SAHASI YAKLAŞIK 2 BİN SPORCU VE AİLEYE HİZMET VERECEK

Bornova Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Cüneyt İnal ise Bornova’da 49 amatör spor kulübüne hizmet verdiklerini belirterek, Doğanlar Sahası’nın özellikle bölgedeki kulüpler için önemli bir spor merkezi olacağını söyledi.



İzmit'ten Gölcük’te yaşayan Kıbrıs Gazilerine ziyaret
İzmit'ten Gölcük’te yaşayan Kıbrıs Gazilerine ziyaret
AK Partili Şaban Çopurluoğlu Kayseri Talas'ta fidan dikti
Sanayi üretimi hem yıllık hem aylık geriledi
Mobil sinema tırı yarın Kayseri Talas'ta
İzmir Narlıdere'de dersler ekim ayında başlıyor
Bursa Yenişehir Havalimanı’nda 8 ayda 131 bin yolcu
İzmir’de havada karada kurtuluş coşkusu
Manisa'da yağışlar öncesi ızgara temizliklerini hızlandırdı
Kocaeli İzmit'te yeni dönem için seçmeler başlıyor
KTO ile akadeöik odalardan güçbirliği mesajı
Mersin’de ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi 7. yılında
Kocaeli’de yaz, kültür ve eğlenceyle dolu dolu geçti
Cunda’da atık sular için kalıcı kanalizasyon çözümü
Kayseri Valisi'nden İl Milli Eğitim'e ziyaret
Kayseri Talas'ta dev yatırım fırsatı
Kocaelispor’un yeni yuvası adım adım tamamlanıyor
İzmir Bornova’da yenilenen Doğanlar Sahası çocukların golleriyle açıldı
Ankara Keçiören’de Mobil Atık Getirme Merkezleri yenileniyor

İzmit'ten Gölcük’te yaşayan Kıbrıs Gazilerine ziyaret

AK Partili Şaban Çopurluoğlu Kayseri Talas'ta fidan dikti

Sanayi üretimi hem yıllık hem aylık geriledi

Mobil sinema tırı yarın Kayseri Talas'ta

İzmir Narlıdere'de dersler ekim ayında başlıyor

Bursa Yenişehir Havalimanı’nda 8 ayda 131 bin yolcu

  • Perşembe 28.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 31.4 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 4 3 1 0 5 9
3.KOCAELİSPOR 4 3 1 0 2 9
4.TRABZONSPOR A.Ş. 4 2 1 1 5 7
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 4 2 1 1 2 7
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 4 2 1 1 2 7
7.CORENDON ALANYASPOR 4 2 1 1 1 7
8.GENÇLERBİRLİĞİ 4 2 1 1 -3 7
9.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
10.KASIMPAŞA A.Ş. 4 1 0 3 1 6
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 4 2 2 0 -1 6
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 4 1 2 1 -1 4
14.ARCA ÇORUM FK 4 1 2 1 -2 4
15.ERZURUMSPOR FK 4 1 2 1 -6 4
16.EYÜPSPOR 4 1 3 0 -4 3
17.GÖZTEPE A.Ş. 4 0 3 1 -4 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0