YAŞAM 23.04.2026 15:13:26 0
İzmir Bornova

İzmir Bornova'da o ruh çocukların sesiyle yükseldi

İzmir Bornova'da o ruh çocukların sesiyle yükseldi


Bornova Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde toplandı, büyüklere örnek oldu. Minik meclis üyeleri: “Bir çocuk konuşursa dünya değişmeye başlar” sloganı ve tiyatral anlatımlarla mesajlar verdi.

İZMİR (İGFA) - Bornova Belediyesi Meclis Salonu, “Söz çocuklarda” sloganıyla gerçekleştirilen 2. Bornova Çocuk Meclisi’ne ev sahipliği yaptı. Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz balonlarla süslenen salonda etkinlik, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Program, 2025 yılı faaliyetlerini içeren film gösterimiyle devam etti. Filmde, Çocuk Meclisi Başkanı Ela Önder ve meclis üyelerinin Oyuncak Kütüphanesi, Pumptrack Parkı, asfalt çalışmaları, Abide-i Hürriyet Meydanı, Atık Bank, Kent Bostanları, Altın Bilezik İstihdam Merkezi, Kent Lokantaları ve Kent Mutfak gibi projeleri yerinde incelemeleri yer aldı. Gösterim, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Film gösteriminin ardından örnek bir davranış sergilenerek görev değişimi gerçekleştirildi. Zeynep Dirik, meclis başkanlığı görevini Ela Önder’den devraldı. Tiyatro eğitmeni Fatih Ay’ın hazırladığı tiyatral anlatımda, mecliste yaşanan tartışmalar sahneye taşındı ve siyasilere dikkat çekici mesajlar verildi. Çocuklar; yeni kütüphaneler açılması, çocuk oyun ve aktivite merkezlerinin artırılması ve hobi kurslarının çeşitlendirilmesi yönündeki taleplerini dile getirerek oy birliğiyle kabul etti.

Meclis sonunda çocuklar hep bir ağızdan “Bir çocuk konuşursa dünya değişmeye başlar” diyerek güçlü bir mesaj verdi. Etkinlik, “Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar” ve “Bugün 23 Nisan” şarkılarıyla coşkulu bir şekilde sona erdi. Bornova’daki okullardan ve özel eğitim kurumlarından çocuklar ile ailelerinin yoğun katılım gösterdiği programa, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki, meclis üyeleri ve belediye bürokratları da eşlik etti.

Başkan Ömer Eşki konuşmasında çocukların önemine vurgu yaparak, “Bu kadar güzelliğin arasında olmak büyük bir mutluluk. Dünyadaki en değerli varlıklarımız çocuklarımız. Onların başına kötü bir şey gelmesi bizi derinden yaralıyor. Biz çocuklarımızı hep kahkahalarla, mutlulukla görmek istiyoruz. Onlara yakışan da bu. Bizim en büyük görevimiz; çocuklarımızı daha mutlu, daha güvenli bir geleceğe taşımak. Onların güvenliğini ve mutluluğunu sağlamak, yarınlara anahtar vermek en önemli sorumluluğumuz. Bu güzel organizasyonu hazırlayan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var" dedi.



İncesu yaza hazırlanıyor
Mersin'de çocuklar hem düşünüyor hem üretiyor
Kocaeli Çayırova’da kavşak düzenlemesi tamamlanıyor
Drift heyecanında ilk durak TOSFED İstanbul Park
Kocaeli'de Keltepe Çiğdemi büyüledi
Mudanya'yı yasa boğan acı kayba Büyükşehir'den ziyaret
İzmir Bornova'da o ruh çocukların sesiyle yükseldi
TOBB Başkanı'ndan 23 Nisan vurgusu
Minik Zeynep Kayseri Valisi oldu!
CHP'li Sarıgül’den 'dolma' üzerinden pahalılık tepkisi!
KAYSO'dan '23 Nisan' mesajı
Karatay, Uluslararası Sıfır Atık Şehirleri Ağı’na katıldı
KİGDER: "Bu yıl 23 Nisan buruk geçecek"
Kayseri Talas'ta küçük başkandan büyük mesajlar
Türkiye’den İran’a 6 tırlık sağlık yardımı
Kooperatiflerde dijital dönem... KOOPBİS 26 Nisan’da tam kapasite devrede
500 bin öğretmene şiddetle mücadele eğitimi
Ahmet Çolakbayrakdar'dan '23 Nisan' açıklaması

İncesu yaza hazırlanıyor

Mersin'de çocuklar hem düşünüyor hem üretiyor

Kocaeli Çayırova’da kavşak düzenlemesi tamamlanıyor

Drift heyecanında ilk durak TOSFED İstanbul Park

Kocaeli'de Keltepe Çiğdemi büyüledi

Mudanya'yı yasa boğan acı kayba Büyükşehir'den ziyaret

  • Perşembe 13.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.1 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 5.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 30 22 3 5 46 71
2.FENERBAHÇE A.Ş. 30 19 1 10 38 67
3.TRABZONSPOR A.Ş. 30 19 3 8 25 65
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 30 16 7 7 18 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 30 13 8 9 17 48
6.GÖZTEPE A.Ş. 30 12 6 12 10 48
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 30 10 8 12 -3 42
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 30 9 11 10 -1 37
9.TÜMOSAN KONYASPOR 30 9 11 10 -3 37
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 30 9 11 10 -8 37
11.KOCAELİSPOR 30 9 12 9 -9 36
12.CORENDON ALANYASPOR 30 6 9 15 0 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 30 7 13 10 -12 31
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 30 7 16 7 -19 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 30 6 17 7 -15 25
16.İKAS EYÜPSPOR 30 6 17 7 -22 25
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 30 4 15 11 -36 23
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 30 5 20 5 -26 20