GÜNDEM 14.06.2026 12:40:45 0
Hürriyetçi Sağlık-Sen’den güvenlik görevlilerinin sorunları için Bakanlığa başvuru

Hürriyetçi Sağlık-Sen’den güvenlik görevlilerinin sorunları için Bakanlığa başvuru

Hürriyetçi Sağlık-Sen’den güvenlik görevlilerinin sorunları için Bakanlığa başvuru


Hürriyetçi Sağlık-Sen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan koruma ve güvenlik görevlilerinin yaşadığı sorunların çözümü için resmi başvuruda bulundu. Sendika, üniforma, kimlik kartı ücretleri ve yetki alanlarının genişletilmesi konusunda düzenleme talep etti.

KOCAELİ (İGFA) - Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çeker ve Kocaeli Şube Başkanı Serkan Kökduman, Kocaeli’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanları ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çeker, kurumların güvenliğinin hem 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi koruma ve güvenlik görevlileri hem de sürekli işçi kadrosunda görev yapan güvenlik personeli tarafından sağlandığını belirtti.

Aynı kurumda aynı görevi yapan personelin farklı statülerde çalışmasının özlük haklarında eşitsizlik yarattığını ifade eden Çeker, bu durumun çalışma barışını olumsuz etkilediğini söyledi.

BAKANLIĞA RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Kurum ziyaretleri sırasında güvenlik personelinin yaşadığı yapısal sorunları tespit ettiklerini belirten Çeker, çözüm taleplerini içeren resmi başvurunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na iletildiğini açıkladı.

Başvuruda üç temel sorunun öne çıkarıldığını belirten Çeker, ilk olarak kamu görevlisi statüsündeki güvenlik personeline görev tanımıyla bağdaşmayan ve taşeron çalışanları çağrıştıran üniformaların zorunlu tutulmasına dikkat çekti. Sendika, güvenlik görevlilerinin resmi statüsünü yansıtan ve kurumsal kimliği güçlendiren yeni bir üniforma düzenlemesi talep etti.

KİMLİK KARTI ÜCRETLERİ KURUM TARAFINDAN KARŞILANMALI

Çeker, devlet memuru statüsünde çalışan güvenlik görevlilerinin her beş yılda bir yenilemek zorunda oldukları özel güvenlik kimlik kartları için kurs ve kart ücretlerini kendi ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, bunun ciddi bir mağduriyet yarattığını söyledi.

Sendika, söz konusu maliyetlerin kurum tarafından karşılanmasını veya çalışanların üzerindeki yükün kaldırılmasını istedi.

YETKİLERİN GENİŞLETİLMESİ TALEBİ

Başvuruda yer alan bir diğer talebin ise güvenlik görevlilerinin yetki alanlarının günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde genişletilmesi olduğunu ifade eden Çeker, mevcut yetkilerin birçok durumda yetersiz kaldığını ve bunun hem kamu düzenini hem de hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini savundu.

Güvenlik hizmetlerinin zafiyet kabul etmeyen bir alan olduğunu vurgulayan Çeker, güçlü ve motive edilmiş personelin kamu hizmetlerinin etkinliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulunan Çeker, güvenlik görevlilerinin taleplerinin değerlendirilmesini ve gerekli yasal ile idari düzenlemelerin gecikmeden hayata geçirilmesini istedi.

Sendika olarak sürecin takipçisi olacaklarını kaydeden Çeker, güvenlik görevlilerinin haklarının iyileştirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.



Avrupa-Atlantik güvenliğinin geleceği Berlin'de şekillendi
Modüler aile eğitimi 81 ilde yaygınlaştırıldı
Kocaeli'de asansör ve yürüyen merdivenlere sıkı takip
Sakarya'da Avrupa’dan sonra şimdi sıra Dünya Kupası'nda
Konya'nın manevi önderi 57. vefat yılında unutulmadı
Sakarya Büyükşehir'den baba-çocuk kampı
Maltepe’de apartman ve site yöneticileri bilgilendirildi
Bursa Yıldırım'da kadınlar üretiyor, kent kazanıyor
Gölcük Tabiat Parkı’nda yollar asfaltlanıyor, konfor artıyor
TÜBİTAK'tan 'Bilge' uyarısı... Resmi kullanımda değil, sahtelerine dikkat!
Şehit aileleri ve gaziler Muğla’nın doğal güzelliklerinde buluştu
450 bin ziyaretçiyi aştı.. Bienal 31 Temmuz’a uzatıldı
Gaziantep'te milli heyecan Üniversite Meydanı’nda yaşandı
Dünyaya Bursa'da ihraç edilecek
Ankara Keçiören'de milli heyecan
TZOB: 30 yılda 3 milyon hektar tarım arazisi kaybedildi!
Milyonlarca adayın YKS heyecanı başladı
Google ve Bakanlıktan 'herkes için yapay zeka' hamlesi... 2035'e kadar 96 milyar dolarlık katkı

Avrupa-Atlantik güvenliğinin geleceği Berlin'de şekillendi

Modüler aile eğitimi 81 ilde yaygınlaştırıldı

Kocaeli'de asansör ve yürüyen merdivenlere sıkı takip

Sakarya'da Avrupa’dan sonra şimdi sıra Dünya Kupası'nda

Konya'nın manevi önderi 57. vefat yılında unutulmadı

Sakarya Büyükşehir'den baba-çocuk kampı

  • Pazar 23.5 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 28.9 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 16.9 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30