BELEDİYE365 13.06.2025 01:14:41 0
HSK ÜYELERİ ANITKABİR

HSK ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

HSK ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ


BAKAN TUNÇ: ÖNGÖRÜLEBİLİR, GECİKMEYEN BİR ADALET SİSTEMİ VİZYONUYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başkanlığında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeni üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti ve ilk Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz Tunç, "Hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir, gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla başta HSK olmak üzere yargı teşkilatımızla yoğun bir çalışma bizleri bekliyor." dedi.

Bakan Yılmaz Tunç ve göreve yeni başlayan HSK üyeleri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz Tunç, mozoleye çelenk bırakırken dua okudu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Tunç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin teminatı olan hukuk devleti ilkesine bağlılıkla yargı bağımsızlığı ve hakimlik-savcılık güvencesini esas alan bir anlayışla görev üstlenen Hakimler ve Savcılar Kurulunun yeni üyeleri olarak huzurunuzdayız. Kurduğunuz Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri olan adaletin, her bireyin hakkını eşitlik ve tarafsızlık temelinde koruyan bir sistemle tecelli etmesi için büyük bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından asla ödün vermeden, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adalet hizmetlerinin daha etkin hale gelmesi için Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak hedefiyle azim ve kararlılıkla çalışacağız.

Planlı bir reform stratejisi içerisinde insan kaynağından fiziki ve teknolojik altyapıya, mevzuattan uygulamaya kadar her alanda gelişmeye devam eden yargı sistemimizi hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmadan daha erişilebilir ve daha güvenilir yapmanın gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin vicdanında karşılık bulan adalet anlayışını yaşatmak ve emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizin yüksek değerlerini daha da yüceltmek azmimizi bir kez daha aziz hatıranız önünde saygıyla ifade ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."

HSK YENİ ÜYELERİYLE İLK TOPLANTISINI YAPTI

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Yılmaz Tunç, HSK'ye yeni atanan üyelerin de katıldığı ilk Genel Kurul toplantısına başkanlık yaptı.

HSK binasında yapılan toplantının açılışında konuşan Bakan Tunç, HSK'ye seçilen yeni üyelerin, yargı camiasına ve adaletin tecelli etmesine büyük katkılar sunacağına yürekten inandığını söyledi.

HSK'nin yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının teminatı olan bir anayasal kuruluş olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz Tunç, Kurulun bu noktadaki öneminin yadsınamaz olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son 23 yılda her alanda olduğu gibi yargı alanında da önemli ilerlemeler sağladığına dikkati çeken Bakan Tunç, "Bu süre içerisinde özellikle mevzuatımızın, kanunlarımızın vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yenilenmesi anlamında TBMM'de yoğun çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Temel kanunlarımızın tamamı vatandaşlarımızın ihtiyacına uygun hale getirilerek yenilenmiştir. Yargının fiziki kapasitesi küçümsenmeyecek derecede artırılmıştır." diye konuştu.

Vatandaşların adalete olan güvenini daha da artırmak için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Adalet Bakanı Tunç, "Bu anlamda yeni dönemde de yapacağımız çok önemli çalışmalar var. Son 20 yılda ülkemiz planlı bir yargı reformu stratejisi ile çalışmalarını bugünlere getirmiştir. Çok sayıda Yargı Reformu Strateji Belgesi kamuoyuyla paylaşılmış ve bu kapsamda da mevzuat düzenlemesi ve uygulamalar hayata geçirilmiştir." dedi.

Bakan Tunç, 23 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde önemli hedefler olduğunu vurgulayarak, "Bu hedefleri önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde uygulama planı dahilinde hayata geçirerek özellikle hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir, gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla başta HSK olmak üzere yargı teşkilatımızla yoğun bir çalışma bizleri bekliyor." değerlendirmesini yaptı.

Belgenin ilk yargı paketinin bayram öncesi yasalaştığını anımsatan Bakan Yılmaz Tunç, "Ceza adalet sistemini daha etkin hale getirmeye yönelik başka hazırlıklar da var. Özellikle hukuk yargılamalarıyla ilgili süreçleri hızlandırmaya, daha adil bir sonuca varabilmek için yapılacak çalışmalar var." dedi.

Yeni Kurulun görev yapacağı 4 yıllık süre içerisinde, "Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı" yapma hedefi doğrultusunda önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını dile getiren Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Daha güvenilir bir adalet sistemi noktasındaki bugüne kadar sürdürdüğümüz kararlı tutumdan hiç vazgeçmeden yeni dönemde de çok önemli çalışmalara imza atacağımızı belirtmek istiyorum. Her birinize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah, çok güzel çalışmalara hep beraber el birliğiyle imza atacağımızı ve milletimizin güvenine layık olmak için yoğun bir çaba göstereceğimizi ifade etmek istiyorum."

Toplantı, basına kapalı devam etti.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com


Karabük Belediyesi'nden Vatandaşlara 'Sevgi ve Saygı' Çağrısı
MUSTAFAKEMALPAŞA’DA OFF-ROAD FESTİVALİ NEFES KESTİ
BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN MEVLÂNA HAFTASI MESAJI
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Anteks Grubu Çalışanlarıyla Buluştu
Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 91. Yılı Kepez'de Panel ile Kutlandı
Kepez'de 14 Bin 497 Metrekarelik Hayvan Barınağı İnşa Ediliyor
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: 'Esnaf, Şehrin En Önemli Dinamiğidir'
Keçiören Belediyesi Personeline Taşınmaz Mal Yönetimi Eğitimi Verildi
Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde
Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor
Alanya'da Aşırı Yağış Sonrası Sahada İnceleme
Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi
Bolu Belediyesi, Yılbaşı Sokağı için Sokak Sanatçılarını Arıyor
Bolu Ticaret Lisesi Öğrencileri Belediye'de Mesleki Deneyim Kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan’la ticaret hedefimizi 10 milyar dolara çıkarıyoruz
Kocaeli'den kadına şiddete karşı turuncu mesaj
14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti
Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi

Karabük Belediyesi'nden Vatandaşlara 'Sevgi ve Saygı' Çağrısı

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA OFF-ROAD FESTİVALİ NEFES KESTİ

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN MEVLÂNA HAFTASI MESAJI

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Anteks Grubu Çalışanlarıyla Buluştu

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 91. Yılı Kepez'de Panel ile Kutlandı

Kepez'de 14 Bin 497 Metrekarelik Hayvan Barınağı İnşa Ediliyor

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8