Haziran'da sıcaklık artıyor, sağanak devam ediyor
Haziran'da sıcaklık artıyor, sağanak devam ediyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Ancak Marmara’nın kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Antalya’nın batı ilçeleri ve Bilecik çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Haziran ayının ilk gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve az bulutlu Marmara’nın kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Antalya’nın batı ilçeleri ve Bilecik çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Sinop’un iç kesimlerinin yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Sinop’un iç kesimlerinin yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum medyasıyla değerlendirdi
İzmir Bornova’da tarih, doğa ve spor aynı rotada buluştu
Kabine bayram tatili ardından yoğun gündemle toplanıyor
Mersin Büyükşehir’den Tarsus’a modern spor tesisi
İstanbul Havalimanı’ndan tarihi rekor... 1 günde 1.730 uçuş
Nilüfer'de 2. Karadeniz Festivali 5 Haziran’da başlıyor
- Pazartesi 26.5 ° / 13.4 ° Güneşli
- Salı 28.4 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 27.7 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


