YAŞAM 17.05.2025 15:12:18 0
Gülizar galasını yaptı

Gülizar galasını yaptı

Gülizar galasını yaptı


Yönetmenliğini Belkıs Bayrak’ın üstlendiği ve uluslararası festivallerde büyük ilgi gören Gülizar filminin galası, 16 Mayıs Cuma akşamı Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT ve Kosova Sinematografi Merkezi’nin destekleriyle hayata geçirilen, Belkıs Bayrak’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Gülizar, dünya festivallerinde dikkat çeken gösterimlerin ardından ‘Başka Sinema’ dağıtımıyla Atlas 1948 Sineması’nda dün akşam düzenlenen gala ile sinemaseverlerin karşısına çıktı.

Gülizar’ın galasına, filmin yönetmeni Belkıs Bayrak, filmin başrol oyuncusu Ecem Uzun, oyuncu Bekir Behrem, oyuncu Hazel Torlak, görüntü yönetmeni Kürşat Üresın ve yapımcı Murat Yaşar Bayrak katılım sağladı. Film gösteriminin ardından gazeteci, yazar Oya Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Yönetmen Belkıs Bayrak, filmin oyuncuları Ecem Uzun, Bekir Behrem sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Belkıs Bayrak “Rıza Olmadan Yapılan Her Davranış Bir Alan İhlali”

Gösterimin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan Yönetmen Belkıs Bayrak, filmle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Bayrak, “Bu filmi yazarken ikilimde kalmadım ama fonlanma ve geliştirme aşamasında ikilemde kalanlar çok oldu. Bana göre her şey alan ihlali, rıza olmadan yapılan her davranış, bakış buna dahil. Ben tam olarak bu alan ihlalinin en ufağı, belirsizliği üzerine odaklanalım istedim.” dedi.

Filmin başrol oyuncularından Ecem Uzun ise öncelikle tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Uzun ek olarak da: “Benim çevremde bu hikâyeyi yaşamamış bu hisse uzak bir kadın yok, bu çok üzücü bir şey maalesef.” dedi.

Görüntü Yönetmeni Kürşat Üresın ise “Hikâyeye başından beri ortak olduğun zaman ortaya bizim de hislerimiz giriyor, birlikte güzel iş çıkardığımızı düşünüyorum.” dedi.

Filmin başrol oyuncularından Bekir Behrem de “Filmdeki karakterim Emre’nin durduğu yer aslında çok zor bir yer. Çünkü baş başa kaldığında Gülizar ne istiyorsa öyle olmasını isteyen biriyken, ailesinin yanında öyle bir insan olmadığını görüyoruz. Asıl konu aslında bu toplumu değiştirmek ile ilgili olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Filmin oyuncularından Hazel Torlak ise; “Filmde Gülizar’ın kardeşi rolündeydim. Benim için gerçekten eşsiz bir deneyimdi. Gülizar’ı çok seven ve baba evinden gittiği için onun adına sevinen bir karakteri canlandırdım. Bazen sevdiklerimize ne kadar yakın olsak da aslında bir o kadar da uzak olabiliyoruz, tam bu noktadayım.” dedi.

Gülizar’ın Hayatına Odaklanıyor

Gülizar filmi, Anadolu kasabasından Kosova’ya doğru büyük hayalleriyle yola çıkan Gülizar’ın hayatına odaklanıyor. Umutla başlayan ancak karşılaştığı zorluklarla yön değiştiren bu yolculuk izleyiciye bir kadının yeniden ayağa kalkma mücadelesini güçlü bir anlatımla aktarıyor.

Gülizar’ın hikayesi, sadece bir bireyin yaşadıklarını değil, aynı zamanda toplumun görmezden geldiği pek çok gerçekliği de görünür kılıyor. Film, düşlerle örülmüş bir dünyanın nasıl kırılabileceğini ve buna rağmen insanın içindeki ışığı nasıl yeniden yakabileceğini çarpıcı bir dille gözler önüne seriyor.



Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde
Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor
Alanya'da Aşırı Yağış Sonrası Sahada İnceleme
Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi
Bolu Belediyesi, Yılbaşı Sokağı için Sokak Sanatçılarını Arıyor
Bolu Ticaret Lisesi Öğrencileri Belediye'de Mesleki Deneyim Kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan’la ticaret hedefimizi 10 milyar dolara çıkarıyoruz
Kocaeli'den kadına şiddete karşı turuncu mesaj
14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti
Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi
İSATAG: Papa'nın İznik ziyareti, 20 yılın en kritik dönüm noktası... 2027 İnanç Turizmi Yılı ilan edilmeli
Telefonundan ayrı kalma korkusu ruh sağlığını etkiliyor!
Kütahya’da sahipsiz hayvanlar için 10 yıllık eylem planı masada
Uluslararası Yandex Cup finalleri İstanbul'da yapıldı
Manisa Büyükşehir’den Karaköy Pazarı ziyareti
TİHEK'ten Suriye'deki insan hakları ihlallerine kapsamlı rapor
Gaziantep’te erken tanı ve müdahale için iş birliği
En yüksek reel getiri külçe altın ve mevduat faizinde... Dolar ve hisse senedi kaybettirdi!

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde

Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor

Alanya'da Aşırı Yağış Sonrası Sahada İnceleme

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi

Bolu Belediyesi, Yılbaşı Sokağı için Sokak Sanatçılarını Arıyor

Bolu Ticaret Lisesi Öğrencileri Belediye'de Mesleki Deneyim Kazandı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8