BİLİM 14.09.2021 11:04:00 0
Geleceğin Fabrikası’nda Sanal Yolculuk

Geleceğin Fabrikası’nda Sanal Yolculuk

.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçen yetkinlik ve dönüşüm merkezi Bursa Model Fabrika, Bursa’nın 14 farklı proje okulundan 9. ve 10.  sınıf öğrencilerini ağırladı.

BTSO tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hizmete açılan Bursa Model Fabrika, işletmelerin dijital dönüşümüne rehberlik ediyor. Merkezi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu iş birliği çerçevesinde TÜBİTAK 4004 'Doğa Eğitimi ve Bilimi Okulları Destekleme Programı’ kapsamında lise öğrencileri ziyaret etti.

BMF’DE SANAL YOLCULUK

"Endüstri 4.0 İçin Eğitim 4.0 Bilim Okulu” projesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOFAŞ Fen Lisesi koordinasyonunda 50 öğrenci ve proje yöneticisi, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezin Direktörü Mustafa Birol Aksel, eğitmenler ve rehber öğretmenler eşliğinde merkezi inceleyen öğrencilere dijital üretim ve 4. sanayi dönüşümü hakkında uygulamalı olarak bilgi aldı. Öğrenciler, merkezde görevli uzman eğitmenlerle ilgili sanal ve artırılmış gerçekliği deneyimleme imkanı yakaladı. Mustafa Birol Aksel, BMF’nin özellikle meslek seçme yaşlarındaki çocukların yarınki kariyer yolculuklarında ufuk açıcı bir merkez olduğuna dikkat çekti.

“MODEL FABRİKALAR VE OKULLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI”

MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, merkezin BTSO öncülüğünde Bursalı firmaların yeni sanayi dönüşümüne geçişini hızlandırma hedefiyle kurulduğunu belirterek, “Geleceğin mesleklerini icra edecek gençlerimizin burayı keşfetmesi, hep duydukları teknolojik gelişmelerin sanayi alanında nasıl hayata geçirildiğini görmeleri, önce onların sonra ülkemizin geleceğini değiştirebilecek çok önemli bir adım. Türkiye’deki Model Fabrikalar ve okullar daha çok iş birliği yapmalı. Model Fabrika asıl olarak sanayicilerin dijital dönüşüme ayak uydurma hızını artırmayı hedeflese de geleceğimizin mimarı öğrencilerimizin de buraları ziyaret ederek, teknolojinin sanayiye nasıl adapte olup, yapılan işi ve verimliliği nasıl değiştirdiğini görmeleri oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

“YENİ UFUKLAR KAZANDIK”

Proje Yürütücüsü Ahmet Akçelik ve Eğitim Koordinatörü Hakan Özkaynak ise Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Ahmet Akçelik, merkezin yalın üretim, enerji verimliliği ve sanayinin dijital dönüşümüne ilişkin teorik kavramların deneyimlenerek uygulanması için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Akçelik, “Dijital dönüşümün hızlanmasını amaç edinen merkezi gezen ve teknolojinin uygulama alanları hakkında fikir sahibi olan öğrencilerimiz sanal ve artırılmış gerçekliği bizzat deneyimleme fırsatı buldu. Merkezin öğrencilerimize yeni ufuklar kazandırdığına inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin paydaşı olduğu proje ile 14 farklı okuldan 50 öğrencinin bir ürünün proje fikrinden Ar-Ge'deki geliştirilmesine, üretim hattından pazarlamasına kadar bütün aşamaları yerinde görmesi hedefleniyor.

 



14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti
Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi
İSATAG: Papa'nın İznik ziyareti, 20 yılın en kritik dönüm noktası... 2027 İnanç Turizmi Yılı ilan edilmeli
Telefonundan ayrı kalma korkusu ruh sağlığını etkiliyor!
Kütahya’da sahipsiz hayvanlar için 10 yıllık eylem planı masada
Uluslararası Yandex Cup finalleri İstanbul'da yapıldı
Manisa Büyükşehir’den Karaköy Pazarı ziyareti
TİHEK'ten Suriye'deki insan hakları ihlallerine kapsamlı rapor
Gaziantep’te erken tanı ve müdahale için iş birliği
En yüksek reel getiri külçe altın ve mevduat faizinde... Dolar ve hisse senedi kaybettirdi!
Balıkesir’de ilk halk koşusu düzenlendi
Denizli Büyükşehir’den STK buluşması
Düzce'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Ankara Keçiören’de kadına bıçaklı saldırı! Şüpheli yakalandı
İstanbul'da engelleri aşan çocuklar basketbol maçında
Antalya Piyano Festivali’nde gençler sahne aldı
Dünyanın 'en yeşil' üniversiteleri açıklandı... Türkiye'den 6 üniversite ilk 100'de!
Macaristan Başbakanı Orban Dolmabahçe'de

14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti

Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi

İSATAG: Papa'nın İznik ziyareti, 20 yılın en kritik dönüm noktası... 2027 İnanç Turizmi Yılı ilan edilmeli

Telefonundan ayrı kalma korkusu ruh sağlığını etkiliyor!

Kütahya’da sahipsiz hayvanlar için 10 yıllık eylem planı masada

Uluslararası Yandex Cup finalleri İstanbul'da yapıldı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8