YAŞAM 12.09.2026 19:42:05 0
Gaziantep’te kongre turizmi atağı

Gaziantep’te kongre turizmi atağı

Gaziantep’te kongre turizmi atağı

Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımı devam eden yeni kongre merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. Şahin, 35 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve 3 ayrı salonuyla toplam 4 bin 120 kişilik kapasiteye sahip olacak merkezin, Gaziantep’in kongre ve fuar turizmi hedeflerine güçlü bir altyapı kazandıracağını söyledi.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak çok yönlü ve modern kongre merkezinde çalışmalar sürüyor. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanan merkez; konumu, ulaşım imkanları, teknolojik altyapısı ve farklı büyüklükteki salonlarıyla bölgenin önemli organizasyon alanlarından biri olacak.

İnşaat alanındaki çalışmaları inceleyerek teknik ekipten bilgi alan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’in kongre turizminde iddialı bir şehir olduğunu belirtti.

MERKEZ, ŞEHRİN İKİ YAKASINI BULUŞTURACAK

Yeni kongre merkezinin Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinin kesişim noktasında bulunduğunu ifade eden Şahin, tramvay hattına, toplu taşıma güzergahlarına ve ana arterlere yakınlığı sayesinde merkeze ulaşımın kolay olacağını vurguladı.

Gaziantep’in uluslararası kongre ve fuar organizasyonlarında daha güçlü bir konuma ulaşması için nitelikli tesislere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

“Bizim kongre turizmiyle ilgili bir iddiamız var. Fuarlar şehri olma konusunda da iddialıyız. Bu hedefler güçlü tesisler gerektiriyor. Tesisi nasıl yaptığınız, nereye konumlandırdığınız ve hangi teknolojiyi kullandığınız günümüz dünyasında büyük önem taşıyor. Burası şehrin tam kalbinde, Şahinbey ile Şehitkamil’in ortasında ve ulaşılabilirlik açısından bize önemli fırsatlar sunan bir yer. Kongre turizmimizin altyapısını güçlendirecek çok önemli bir çalışma yürütüyoruz.”

KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNE DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Merkezin yalnızca kongre turizmine değil, kentin kültürel ve sosyal yaşamına da hizmet edeceğini aktaran Şahin, tesisin tiyatro gösterilerinden konserlere, toplantılardan geniş katılımlı organizasyonlara kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

Şahin, “Bizim uluslararası hedeflerimiz var. Gaziantep’i fuarlar şehri yapmak ve uluslararası kongre turizminde ileriye taşımak için bu tesis büyük önem taşıyor. Merkez aynı zamanda şehrimizin tiyatro, kültür, sanat ve sosyal etkinlikler konusundaki ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir altyapı oluşturacak” dedi.

ŞAHİN: “EN İYİ MODELLER İNCELENDİ”

Projenin hazırlık sürecinde dünyadaki başarılı kongre merkezi örneklerinin incelendiğini belirten Şahin, tasarım ve teknik çalışmalarda Büyükşehir Belediyesinin kendi ekiplerinin önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Genel sekreterlik, ilgili daire başkanlıkları ve mühendislerin proje üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü anlatan Şahin, şunları söyledi:

“Teknik arkadaşlarımız bu proje için çok çalıştı. Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcımız, daire başkanlarımız ve mühendislerimiz; statiğinden tasarımına kadar dünyadaki en iyi modelleri inceledi ve güçlü bir çalışma ortaya koydu. İnşaatı gerçekleştiren ekibin 30 yıllık tecrübesi ve daha önce tamamladığı önemli projeler de bize güven veriyor.”

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI EĞİTİM İMKANI SUNACAK

İnşaat alanındaki iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile kullanılan teknolojinin dikkat çekici olduğunu kaydeden Şahin, projenin mühendislik ve mesleki eğitim alan öğrenciler için de önemli bir uygulama sahası olduğunu belirtti.

Şahin, “İnşaat mühendisliği, mimarlık, elektrik-elektronik mühendisliği ile teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerimizin buraya gelerek staj yapması gerekiyor. Burada olağanüstü bir emek, nitelikli malzeme ve yüksek teknoloji var. Bu tür eserler beşeri sermaye, güç, vizyon ve güçlü bir ekip çalışması istiyor” diye konuştu.

“HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda hızla ilerlediğini belirten Şahin, merkezin açılışına ilişkin hedefini de paylaşarak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Zamanla yarışıyor, zaman satın alıyoruz. Hedefimiz, seçim öncesinde merkezin açılışını gerçekleştirmek. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı buraya getirerek çok güzel bir açılış yapmak en büyük hayallerimden biri. Biz istiyoruz, bu hayali gerçeğe dönüştüreceğiz ve birlikte başaracağız. Karıncalar gibi çalışarak dev eserler ortaya koyan bir ekibin parçasıyız. Merkezimiz hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olsun.”

Saha incelemesinde Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da bulundu.



Büyükşehir'den dere temizliği mesaisi
Büyükşehir'den dere temizliği mesaisi
Keles yollarına neşter
Gaziantep’te kongre turizmi atağı
Selendi Gölbaşı’nda yollar ilk kez parke taşına kavuşuyor
Giresun'da yeşil alanlara makyaj
Muratpaşa’da Karadeniz fırtınası
Büyükşehir’den çocuklara renkli okul provası
İzmir’in 125 yıllık simgesi “Asrı 25 Geçe”de
Uyuşturucu madde satıcıların yönelik dev operasyon
Genç mühendisler iş hayatına hazırlanıyor
Çorum’un tarihi yeniden ayağa kalkıyor
Turizm güvenliğini bozanlara darbe
Çocuklar kendi çantalarını tasarladı
Şanlıurfa’da su altyapısı güçleniyor
Denizlerde iklim değişikliği masaya yatırıldı
Erdemli Esenpınar’da ulaşım hamlesi
Tekirdağ gençlik ve sporun merkezi olacak
Dündar Ziya Gültekin Üsküdarlılarla buluştu

Büyükşehir'den dere temizliği mesaisi

Keles yollarına neşter

Gaziantep’te kongre turizmi atağı

Selendi Gölbaşı’nda yollar ilk kez parke taşına kavuşuyor

Giresun'da yeşil alanlara makyaj

Muratpaşa’da Karadeniz fırtınası

  • Cumartesi 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 30.4 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
2.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
3.KOCAELİSPOR 4 3 1 0 2 9
4.TRABZONSPOR A.Ş. 4 2 1 1 5 7
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 4 2 1 1 2 7
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 4 2 1 1 2 7
7.CORENDON ALANYASPOR 4 2 1 1 1 7
8.GENÇLERBİRLİĞİ 4 2 1 1 -3 7
9.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
10.KASIMPAŞA A.Ş. 4 1 0 3 1 6
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 4 2 2 0 -1 6
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 4 1 2 1 -1 4
14.ARCA ÇORUM FK 4 1 2 1 -2 4
15.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
16.EYÜPSPOR 4 1 3 0 -4 3
17.GÖZTEPE A.Ş. 4 0 3 1 -4 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0