YAŞAM 3.06.2026 19:17:26 0
Gaziantep BÜSEM

Gaziantep BÜSEM'de yeni iş yerlerinde anahtar töreni

Gaziantep BÜSEM'de yeni iş yerlerinde anahtar töreni


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı belediyenin öncülüğünde sürdürülen Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM) bünyesinde gerçekleştirilen temel atma ve anahtar teslim töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep'te faaliyet gösteren 14 farklı meslek grubunu aynı çatı altında buluşturacak ve toplam 4 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak olan BÜSEM, büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan Tır Alım-Satım Sanayi Sitesi’nde hak sahiplerine anahtarları teslim edilirken, Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Sanayi Sitesi 2’nci Etap Temel Atma Töreni de gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlenen törende, hak sahipleri iş yerlerinin anahtarlarını teslim alırken, protokol üyeleri tarafından butonlara basılarak yeni etapların temelleri atıldı.

KACIR: “BU YOLCULUKTA PARLAYAN BİR YILDIZ, YARININ MARMARASI VAR; İŞTE O ŞEHİR GAZİANTEP”

Gazi şehrin Türkiye’nin üretim gücünün merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, törende yaptığı konuşmada BÜSEM’in örnek bir proje olarak hayata geçirildiğini belirterek, “Bütün bunları şu iddiayla yapıyoruz. Biz güçlü bir devletiz. Biz güçlü bir milletiz. Kalkınmayı Anadolu'nun dört bir yanını kapsayacak bir anlayışla hayata geçirdik. Fakat bu yolculukta parlayan bir yıldız, yarının Marmarası var, işte o şehir Gaziantep. Gaziantep'te yedi organize sanayi bölgemiz var. Üç yüz bine yakın kardeşimiz organize sanayi bölgelerimizde istihdam ediliyor. Burada dünyanın dört bir yanına ihracat yapan on milyar doların üzerinde ihracat başarısı elde eden sanayicilerimiz, girişimcilerimiz var. Onlar bizim iftihar kaynağımız.” diye konuştu.

“BURADA OLUŞACAK KÜMELENME TÜM SEKTÖRLERDE VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK”

Gaziantep’in üretim ve ticarette her geçen gün güçlenen konumuna ve hayata geçirilen altyapı yatırımlarına dikkat çeken Bakan Kacır, “Biliyoruz ki organize sanayi bölgemizin yanında tüm esnafımızı da kümelenme anlayışıyla bu yolculuğa dahil etmeliyiz. Bizler adeta aynı ağın parçası olan bir üretim zekası gibi çalışmalıyız. İşte bunun için bu proje çok kıymetli. Büyükşehir Sanayi Endüstri Merkezi çok değerli. Burada oluşacak kümelenme bütün sektörlerde verimliliği artıracak. Böylelikle rekabet gücümüzü yükseltecek.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Bakan Kacır ile birlikte önemli yatırımların temelini attıklarını ve tamamlanan projelerin açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Şahin, Gaziantep Modeli’nin önemine dikkat çekerek, “Üniversiteyle birlikte bir çalışma yaptık. Bu bölgede bir dağ vardı. Bir dağdan üretim merkezi çıktı. Ayakkabıcılar sıkışmış. Nakliyeciler sıkışmış, nefes alamıyor. Burada özellikle tır dorsecilerinden on dört iş dalı var. Her biri kendi içinde sıkışmış. En çok sıkıntı yaşanan durum kira fiyatlarının yüksekliği. Dükkan kiraları da ev fiyatları da. O yüzden çok fazla ev yapmamız, çok fazla dükkan yapmamız, kümeleşmemiz burada özellikle şehirden gelenleri azaltmamız gerekiyordu. Gönlünde taş olanın şehri taş olun. Gönlünde aşk olanın şehri gülistan olun. Bunu birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Tır Alım-Satım Toplu İşyeri Kooperatifi Başkanı Mustafa Yağmurlu ise Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederek, işletmelerin modern ve planlı bir sanayi alanında faaliyet gösterecek olmasının sektör adına önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.



GA-ASI ve INTEC Group, ILA Berlin’de mutabakat zaptı imzaladı
Muğla’nın geleceği masaya yatırıldı
Manisa’da Sivil Katılım Zirvesi düzenlendi
Erdoğan: Protürk ile kritik ilaçlar artık ülkemizde üretilecek
Ağrı'da sosyal yardım kuyruğu! Halkbank’a acil önlem çağrısı
Konya'da 1.800 öğrenci mezuniyet coşkusunu yaşadı
Kütahya’da el sanatları kursiyerlerinden yıl sonu sergisi
Ordu’da Münazara Şampiyonu Kabadüz ÇPL oldu
Konya’da Grup Suyu Projesi hizmete girdi
Bilecik Pazaryeri’ndeki trafik kazasında 1 kişi yaralandı
Manisa'da 5 mahalleyi bağlayan yol baştan sona yenilendi
Kocaeli Çayırova’da Doğa Madencilik Lisesi yükseliyor
Antalya’da vektör mücadelesi kesintisiz şekilde yürütülüyor
Balıkesir’de müzeler artık 7 gün açık
Eskişehir’de açık hava sporları yeniden başladı
Bursa Nilüfer’de sürdürülebilir kalkınma hamlesi
Bilecik Pazaryeri’nde jandarma öğrencilerle buluştu
Başkentte Esat Kermesi yoğun ilgi gördü

GA-ASI ve INTEC Group, ILA Berlin’de mutabakat zaptı imzaladı

Muğla’nın geleceği masaya yatırıldı

Manisa’da Sivil Katılım Zirvesi düzenlendi

Erdoğan: Protürk ile kritik ilaçlar artık ülkemizde üretilecek

Ağrı'da sosyal yardım kuyruğu! Halkbank’a acil önlem çağrısı

Konya'da 1.800 öğrenci mezuniyet coşkusunu yaşadı

  • Perşembe 28.8 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30