BELEDİYE365 18.06.2025 04:18:00 0
Eyyübiye’de Yeni Bir Sayfa Açılıyor

Eyyübiye’de Yeni Bir Sayfa Açılıyor

Eyyübiye’de Yeni Bir Sayfa Açılıyor


Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilen Şanlıurfa eski cezaevinin yıkımı için bir tören düzenlendi. Şehrin tarihinde bir dönüm noktası olan bu ana şahitlik etmek isteyen çok sayıda vatandaş, eski cezaevinde bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı M. İlhami Günbeği, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, parti teşkilat yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kuş, tüm Eyyübiyelilerin anılarının olduğu cezaevi binasının yıkılmasıyla, Eyyüpnebi, Onikiler, Muradiye, Şıh Maksut ve Hacı Bayram Mahalleleri’nin park ve eğitim alanı sorununun önemli ölçüde çözüleceğini söyledi.

Cezaevi arsasının Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusunu, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a arz ettiklerinde derhal gerekeni yaptığını ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Şanlıurfa Milletvekillerinin ve AK Parti İl Başkanlığı’nın destekleriyle buranın Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edildiğini hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Kuş, “Bugün, burada tarihi bir ana hep birlikte tanıklık ediyoruz. Acıyı, hüznü, kederi, gözyaşlarını toprağın altına hep birlikte gömüyoruz. Bunun yerine, umut ve geleceğin tohumlarını hep birlikte atmış olacağız. Burada, eğitim alanlarımız olacak. Genç evlatlarımız için gençlik merkezimiz ve mahalle sakinlerimiz için yeşil alanlarımız olacak. Zaman burada durmuştu, gelecek burada başlayacak” diye konuştu.

Yıkım ihalesi sözleşmesine göre arsanın üç ay içerisinde teslim edileceğini ancak yüklenici firmanın iki ay içerisinde de işi bitirmesini öngördüklerini kaydeden Başkan Kuş, “Önümüzdeki hafta itibariyle gençlik merkezimizin ihalesine çıkacağız. Yıl sonuna kadar eğitim alanlarının da temelleri atılacak. Projemizin diğer aşamalarıyla birlikte inşallah 3-4 ay sonra burada startı vermiş olacağız. Hem eski cezaevinin yıkımı hem de yapacağımız projeler, Eyyübiyemize ve Şanlıurfamıza hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbeği de bu bina yıkımının sadece bir yıkım olmadığını, aynı zamanda geleceğe yönelik bir yatırımın ilk aşaması olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Kuş’un, buranın devri için üç yıldan bu yana çalışma yaptığını kaydeden Başkan Kuş, “Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz destek oldu. Bizler de karınca kararınca destekte bulunduk ve şu anda cezaevinin yıkımı ve geleceğe yatırımın ilk adımlarını sizlerle birlikte atıyoruz” dedi.

Ortaya konan projenin, AK Parti belediyeciliğinin binlerce eserinden biri olacağını dile getiren Günbeği, “İşte bu AK Parti belediyeciliğidir. Biz belediyeciliği, Cumhurbaşkanımız’ın İstanbul Büyükşehir Belediyeciliğini örnek alarak sürdürüyoruz. Fiziki projelerin yanında sosyal projeler de her zaman gündemimizde olmuştur. İnşallah bu yıkımdan sonra kısa sürede bu projenin meyvelerini almaya başlayacak, Eyyübiye’ye çok güzel hizmetler sunacak olan projemiz başlamış olacaktır. Kıymetli başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ise doğup büyüdüğü evin, cezaevinin hemen iki sokak yanında olduğunu ifade ederek, burasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Necip Fazıl Kısakürek’in, “Zindandan Mehmed’e mektup” adlı şiirinden mısralar okuyarak, eski Şanlıurfa cezaevinin yıkılmasının, Eyyübiye’nin güzel yarınlarının temellerinden olduğunu ifade eden Elgün, “Başkanımız Mehmet Kuş başkanlığında, Eyyübiye’de çok güzel şeyler olacak inşallah. Biz de teşkilat olarak, belediyelerimizin, halkımızın yanındayız. Yarınlara umut olmak için, el ele, omuz omuza çalışmakla yükümlüyüz” diyerek, projenin Eyyübiye’ye ve tüm Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Kuş, Günbeği ve Elgün, cezaevinin yıkımı için ilk balyozu vurdular. Daha sonra iş makinesinin üzerine çıkan Başkan Mehmet Kuş, yıkılması ve yerine tüm halkın istifade edeceği yapıların inşa edilmesi için uzun süre emek verdiği eski cezaevi binasına kırıcı darbeleri kendi elleriyle vurdu.

Şanlıurfa tarihinde bir dönüm noktası olan eski cezaevinin yıkılmasına şahitlik etmek isteyen çok sayıda vatandaş da bu tarihi anı hem yaşadı hem de çektirdikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.


Şanlıurfa,Eyyübiye Belediyesi
belediye365.com


Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl
İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı
Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te
TOFAŞ, BCL’de Herzliya ile Çekya’da karşılaşacak
Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği
Sakarya'da Engelsiz Hobi Atölyesi ürünleri ilgi gördü
Antalya Serik'te 4,9 büyüklüğünde deprem
Bozüyük Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi
Bozüyük'teki Anı Evi'ne Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor
Bozüyük'te Dünya Engelliler Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım
Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi
Denizli Kitap Fuarı sona erdi
Kocaeli'de Gebze Anadolu Caddesi'ne Büyükşehir eli değdi
YASAV ve Osmangazi Belediyesi'nden kadın tutuklulara anlamlı destek
Türkiye, şarj altyapısında Avrupa'yı geride bıraktı: Her 9 araca 1 soket!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Altan Kuaför'ün Açılışını Yaptı
DSİ Bölge eski müdür yardımcısı Erkin'den sert uyarı: Ergene 45 yıldır canlılara telafisi mümkün olmayan zarar veriyor

Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl

İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı

Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te

TOFAŞ, BCL’de Herzliya ile Çekya’da karşılaşacak

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği

Sakarya'da Engelsiz Hobi Atölyesi ürünleri ilgi gördü

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8