GÜNDEM 6.04.2026 19:46:41 0
Erdoğan: Tek gündemimiz ülkemizi ateşten uzak tutmak

Erdoğan: Tek gündemimiz ülkemizi ateşten uzak tutmak

Erdoğan: Tek gündemimiz ülkemizi ateşten uzak tutmak


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada erken seçim olmayacağını net bir dille ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin önceliğinin güvenlik, yatırım ve ekonomik istikrar olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısı ardından millete seslendi.

Orta Doğu’da giderek büyüyen krizin öncelikli gündem maddesinin olduğu toplantıda, İran merkezli çatışmaların küresel ekonomiye etkileri detaylı şekilde ele alındı.

Türkiye’nin bu süreçten en az zararla çıkabilmesi için alınabilecek ek ekonomik tedbirler masaya yatırıldı.

"ERKEN VEYA ARA SEÇİM OLMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millete Sesleniş" konuşmasında, erken veya ara seçim olmayacağını belirterek, Türkiye’nin tek gündeminin ülkeyi kriz ve çatışmalardan uzak tutmak olduğunu söyledi.

“Biz havanda su dövme değil, iş yapma, hizmet üretme ve milletimize hizmet etme peşindeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ülkemizin itibarını hem ulusal hem uluslararası ölçekte artırmaya çalışıyoruz. Türkiye’yi güçlü ve büyük ekonomisiyle küresel oyuncu haline getirmeye bakıyoruz” diye konuştu.

https://twitter.com/RTErdogan/status/2041179221515812902

Ekonomik göstergelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış borcun ve toplam dış finansman ihtiyacının milli gelire oranının tarihsel ortalamaların altında olduğunu belirtti.

"DEZENFLASYON PROGRAMINDAN TAVİZ VERİLMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dezenflasyon programında taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, istihdam, üretim ve ihracatın öncelik olmaya devam edeceğini söyledi.

Muhalefetin yıllardır kendilerini eleştirdiği enerjide kaynak ülke çeşitlendirme politikası değerinin bugünlerde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gübre ve hammadde tedariklerimizi de zaten çok önceden yapmıştık. Savaştan bu yana alternatif ülkelerden uygun fiyata üre gübresi temini için gümrük vergilerini sıfıra indirdik. Keza bazı gübre cinslerinde de gümrük vergisini sıfırladık. İhracat kapasitesine sahip olduğumuz gübrelerin ihracatını da durdurarak bu ürünlerin yurt içinde daha fazla kullanılabilmesinin önünü açtık. Ayrıca antrepolarda bulunan üre gübresinin Türkiye üzerinden yurt dışına transitini ve yeniden ihracını durdurduk. Gübre gibi tarımsal üretim girdilerinde sıkıntımız yoktur. Aldığımız tedbirler sayesinde inşallah gıda arz güvenliğinde de hiçbir sorun yaşamayacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat artışlarıyla milletin ekmeğine kan doğrayan savaş fırsatçılarına yönelik denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Vatandaşlara ve iş dünyasına mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin stratejik konumu, güçlü altyapısı, genç ve nitelikli iş gücü ve İstanbul Finans Merkezi ile yeni dönemin cazibe merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla erken tanının önemine dikkati çekerek, ücretsiz kanser taraması ve erken tanıya yönelik sağlık verilerini paylaştı.



“Antik Safari” Bornova’da başladı
Fethiye açıklarında arızalanan tekne kurtarıldı
İletişim Başkanı Duran'dan ateşkes mesajı... Kalıcı barış için fırsat
Kocaeli'de yapılar yükseliyor, merkez şeklini alıyor
Balıkesir’de zincir markete 'fahiş fiyat' incelemesi... Zincir markette kokteyl domates vurgunu!
Sazlıbosna'daki 'ilk evim' sosyal konutları ortaya çıktı
İzmir Bornova’da muhtarlar ve STK’lar aynı masada buluştu
Mustafa Direkli Caddesi'nde Sıcak Asfalt Yenileme Çalışması Başladı
Bolvadin'e akademik başarı
Bursa Nilüfer'de Koza Buluşmaları'nın konuğu Hakan Bıçakçı oldu
Milli Eğitim Akademisi'ne kayıt hakkı kazanan yedek adaylar açıklandı
İstanbul Maltepe'de LGS Hazırlık Kursları’na başvurular başladı
Denizli Büyükşehir’in iyilik sofrası 100 kat büyüdü
Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadele İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Şanlıurfa'nın Kurtuluş Koşusu'nu 'Anadolu Gücü' Kazandı
Mersin'de tiyatro kostümleri usta ellerde hayat buluyor
Malatya'da Karaca Camisi’nin temeli atıldı
Antalya'da suçun gölgesindeki çocuklara destek hamlesi

“Antik Safari” Bornova’da başladı

Fethiye açıklarında arızalanan tekne kurtarıldı

İletişim Başkanı Duran'dan ateşkes mesajı... Kalıcı barış için fırsat

Kocaeli'de yapılar yükseliyor, merkez şeklini alıyor

Balıkesir’de zincir markete 'fahiş fiyat' incelemesi... Zincir markette kokteyl domates vurgunu!

Sazlıbosna'daki 'ilk evim' sosyal konutları ortaya çıktı

  • Çarşamba 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.5 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 27 20 3 4 43 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 28 18 1 9 34 63
3.TRABZONSPOR A.Ş. 28 19 3 6 25 63
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 28 15 6 7 17 52
5.GÖZTEPE A.Ş. 27 12 5 10 12 46
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 28 12 8 8 14 44
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 27 8 7 12 -2 36
8.KOCAELİSPOR 28 9 12 7 -9 34
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 28 8 10 10 -10 34
10.CORENDON ALANYASPOR 28 6 8 14 1 32
11.TÜMOSAN KONYASPOR 28 7 11 10 -8 31
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 27 7 11 9 -5 30
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 28 7 14 7 -15 28
14.KASIMPAŞA A.Ş. 28 6 13 9 -13 27
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 28 6 15 7 -11 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 28 4 13 11 -29 23
17.İKAS EYÜPSPOR 28 5 16 7 -22 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 28 5 18 5 -22 20