GÜNDEM 5.08.2026 18:03:12 0
Dervişoğlu: İhanet belgesini kabul etmeyeceğiz

Dervişoğlu: İhanet belgesini kabul etmeyeceğiz

Dervişoğlu: İhanet belgesini kabul etmeyeceğiz

Reklam

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi.

ANKARA (İGFA) - Çerçeve yasa teklifi “ihanet belgesi” olarak nitelendiren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla ve kat'a kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, teklifin “Cumhuriyeti ‘100 yıllık reklam arası’ görenlerle ‘100 yıllık zulüm’ diye tarif edenlerin ortak metni” olduğunu savundu. TBMM’nin millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu belirten Dervişoğlu, düzenlemeye karşı mücadele edeceklerini söyledi. “Bu yasayla kapısı aralanan ikinci cumhuriyettir” diyen Dervişoğlu, teklifin devlet yapısı ve milli birlik açısından risk taşıdığını öne sürdü. TBMM’nin Kurtuluş Savaşı sürecindeki tarihi rolüne dikkat çeken Dervişoğlu, “Büyük Türk milletinin meclisini bir cani istiyor diye size çiğnettirmeyeceğiz” dedi.

“GAZİLERİN HAKLARI BAŞKA BİR DÜZENLEMENİN PARÇASI YAPILMAMALI”

Şehit aileleri ve gazilerin haklarına ilişkin yapılacak düzenlemelere de değinen Dervişoğlu, bu konuların terör süreciyle aynı zeminde ele alınmasını eleştirdi. Dervişoğlu, “Gazilerimizin haklarını teslim edecekseniz hakkı haklıya layıkıyla teslim edin. Onların fedakarlığını İmralı için hazırladığınız ihanetin vicdan perdesi yapmayın” ifadelerini kullandı. Devletin silahla hak elde etmeye çalışanları ödüllendirmemesi gerektiğini savunan Dervişoğlu, düzenlemenin hukuka bağlı kalanları cezalandıracağını, terörle mücadelede bedel ödeyenlerin ise göz ardı edileceğini iddia etti.

KANUNU GEÇİRMEK YAPILANI HAKLI KILMAZ”

TBMM’deki sayısal çoğunluğun bir düzenlemeyi kabul ettirmeye yetebileceğini belirten Dervişoğlu, “Bir kanunu geçirmek yapılanı haklı kılmaz. Meclis çoğunluğu milletin vicdanını oylayamaz” diye konuştu. Teklifin kapsamı ve olası sonuçlarını kamuoyuna anlatacaklarını ifade eden Dervişoğlu, “Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve ihanete sonuna kadar ‘hayır’ diyeceğiz” dedi. Dervişoğlu, partisinin Genel Kurul sürecinde ve meydanlarda düzenlemeye karşı duracağını belirterek, “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla ve kat'a kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yineledi.



Sakarya’da mesleki eğitim için iş birliği görüşmeleri
Sakarya’da mesleki eğitim için iş birliği görüşmeleri
Bursa Osmangazi'de gökyüzü gözlem etkinliği
Olympos Regatta’nın şampiyonları ödüllerine kavuştu
Ordu Mesudiye’de beton yol çalışmasıyla güvenli ulaşım
Sakarya Geyve'de araç filosu güçlendiriliyor
Kocaeli’de 17 Ağustos’un 27’nci yılında anlamlı sergi
Gaziantep’te Dülük-OSB Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
Sakarya’da çocukların yetenekleri ortaya çıkarılıyor
Bursa'da 10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali için geri sayım başladı
İZBETON’da 750 çalışanı ilgilendiren 'toplu' imza
Antalya'da Elmalı Kreş ve Gündüz Bakımevi açıldı
Deniz Seki’den sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama
Ümraniye-Kavacık-Beykoz Raylı Sistem Hattı yapımını Bakanlık üstlenecek
İBB yurtlarına başvurular başladı
Konya modeli ile kadın gücü buluşuyor
Kartlı ödemeler 3 trilyon liraya dayandı!
DOÇEK Hakkari Cilo zirvesinde
LÖSEV'den İstanbul'da büyük aile pikniği

Sakarya’da mesleki eğitim için iş birliği görüşmeleri

Bursa Osmangazi'de gökyüzü gözlem etkinliği

Olympos Regatta’nın şampiyonları ödüllerine kavuştu

Ordu Mesudiye’de beton yol çalışmasıyla güvenli ulaşım

Sakarya Geyve'de araç filosu güçlendiriliyor

Kocaeli’de 17 Ağustos’un 27’nci yılında anlamlı sergi

  • Salı 33.1 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.7 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Perşembe 37.2 ° / 23.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
9.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0