EKONOMİ 7.06.2025 11:17:07 0
Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı

Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı

Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı


23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan depremin ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinde sarsıntılar devam ediyor. Son olarak 3 Haziran’da Marmaris’te meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, güvenli yaşam arayışlarını yeniden gündeme taşıdı. Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, Türk yatırımcıların Dubai’ye yöneliminin artık geçici bir dalga değil, kalıcı bir yaşam tercihi haline geldiğini belirtti.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’da 23 Nisan’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye genelinde devam eden sismik hareketlilik, özellikle büyük şehirlerde yaşayan yatırımcıların risk algısını derinleştirdi. Bu süreçte Dubai’ye olan ilgi dikkat çekici biçimde artarken, yatırım motivasyonu yerini yaşam güvenliği ve sürdürülebilirlik kaygılarına bırakıyor.

Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, yatırımcı profilindeki bu değişimi şöyle özetliyor: “Geçmişte Dubai’den mülk edinen Türk yatırımcıların büyük çoğunluğu bu alımları sadece yatırım amacıyla yapıyordu. Ancak artık ciddi bir kesim yaşam kurma hedefiyle Dubai’yi tercih ediyor. Depremlerin yarattığı güvenlik kaygısı bu değişimin temel nedeni.”

Süregelen Deprem Riski, Kararları Şekillendiriyor

Çimen, sadece İstanbul değil, Türkiye genelinde yaşanan depremlerin yatırımcıları harekete geçirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “3 Haziran’da Marmaris’te meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, riskin yalnızca İstanbul’la sınırlı olmadığını gösterdi. Dubai’nin fay hattı üzerinde yer almaması, yüksek inşaat standartları ve şehir planlamasındaki disiplin sayesinde güvenli bir yaşam için öne çıkan şehirlerden biri olduğunu görüyoruz.”

Aileler İçin Güvenlik ve Eğitim Ön Planda

Pandemi sonrası başlayan ilginin artık yaşam temelli bir göç sürecine evrildiğini vurgulayan Çimen: “Yatırımcılarımız artık sadece gayrimenkul getirisiyle ilgilenmiyor. Uluslararası eğitim kurumları, sosyal yaşam imkanları, sağlık hizmetleri ve çocuklarının geleceği gibi konularla çok daha fazla ilgileniyorlar. Danışmanlarımıza gelen sorular da bu yönelimi açıkça gösteriyor” dedi.

Sadece Mülk Değil, Yeni Bir Hayat Kuruluyor

Parcel Estates olarak yalnızca gayrimenkul değil, şirket kurulumu, vergi ve muhasebe danışmanlığı gibi pek çok alanda yatırımcılara rehberlik ettiklerini belirten Çimen şu açıklamalarda bulundu: “Dubai’ye taşınan yatırımcılarımız için süreci yalnızca satın almayla sınırlı görmüyoruz. Aileleriyle birlikte yeni bir hayata uyum sağlamaları için kapsamlı destek sunuyoruz. Dubai’deki Türk topluluğuyla olan güçlü ilişkilerimiz sayesinde, güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam için her aşamada yanlarındayız.”



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Karaköy Pazarı'nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Öğrenim Desteği İçin Evrak Teslim Süreci Başladı
Şuhutlu Öğrenci Çınar Özgür, İl Birinciliğini İlçeye Kazandırdı
Denizli Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Gündemi Açıklandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı Konaklama Hizmeti İçin İhale Açtı
Denizli Kitap Fuarı, 10 Günlük Kültür Şöleninin Ardından Sona Erdi
Denizli'de 'Kültürler Buluşuyor - Urfa Sıra Gecesi' Düzenlenecek
Yeni yıl herkese şanslı gelsin 
Şuhut'ta Özel Minik Eller Gündüz Bakımevi Açıldı
Kütahya'da DMD Hastası Minik Metehan İçin Yardım Kermesi Düzenlendi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, STK ve Kitle Örgütleri Temsilcileriyle Buluştu
Kütahya'da Emniyet ve Jandarma'ya 78 Yeni Araç Teslim Edildi
Kütahya'da Sahipsiz Hayvanların Korunması İçin Stratejik Planlar Görüşüldü
Karabük Belediyesi'nden Vatandaşlara 'Sevgi ve Saygı' Çağrısı
MUSTAFAKEMALPAŞA’DA OFF-ROAD FESTİVALİ NEFES KESTİ
BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN MEVLÂNA HAFTASI MESAJI
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Anteks Grubu Çalışanlarıyla Buluştu
Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 91. Yılı Kepez'de Panel ile Kutlandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Karaköy Pazarı'nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Öğrenim Desteği İçin Evrak Teslim Süreci Başladı

Şuhutlu Öğrenci Çınar Özgür, İl Birinciliğini İlçeye Kazandırdı

Denizli Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Gündemi Açıklandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı Konaklama Hizmeti İçin İhale Açtı

Denizli Kitap Fuarı, 10 Günlük Kültür Şöleninin Ardından Sona Erdi

  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.5 ° / 5.2 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8