YAŞAM 9.06.2026 12:47:40 0
Denizli Büyükşehir Türkiye’de bir ilki başardı

Denizli Büyükşehir Türkiye’de bir ilki başardı

Denizli Büyükşehir Türkiye’de bir ilki başardı


Kanserle mücadele programına genç erkekleri de dahil ederek Türkiye’de bir ilke imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ezberleri bozdu. Sağlık camiasından ve vatandaşlardan tam not alan HPV aşı programında, ilk doz aşılar tamamlanma aşamasına geldi.

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını korumak ve kansersiz bir geleceğe katkı koymak adına bir süre önce HPV aşı desteği programını başlattı.

Yüksek maliyeti sebebiyle ailelerin ulaşmakta güçlük çektiği HPV aşısını ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıran Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilk doz aşıları tamamlama aşamasına getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda, belirlenen yaş gruplarındaki kız çocukları ve kadınların yanı sıra genç erkekleri de kapsama dahil ederek Türkiye’de bir ilki başaran Büyükşehir Belediyesi’nin aşılama seferberliği, özellikle sağlık camiasından ve vatandaşlardan tam not aldı. Proje bu farkıyla virüsün bulaş zincirini kırmak ve toplum bağışıklığını sağlamak adına tarihi bir adım olarak kayıtlara geçti.

VATANDAŞLAR MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Programdan faydalanan Sedef Dağçelik, HPV’nin rahim ağzı kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine yol açan virüslere karşı yüksek koruma sağlayan etkili bir aşı olduğunun farkında olduğunu belirterek böylesine önemli bir proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Şükrü Berk Baysal ise, HPV aşısının sadece kadınlar için değil, aynı zamanda erkekler için de önemli olduğunu vurgulayarak, “Bağışıklık sistemimi güçlendirmesi ve ilerideki oluşabilecek hastalıkların engellenmesi için bu aşıyı yaptırdım” diye konuştu. Fatma Naz Daş ise, “Sağ olsun başkanımız bu uygulamaya kısa sürede adım attı, ben de hemen başvurdum. Biliyorsunuz ki bu aşı bizler için çok önemli. Buradan gençlere de sesleniyorum; bilinçli bir şekilde bu aşıyı lütfen yaptırın” dedi. Alara Çelik, “HPV aşısını ücretsiz olarak bizlere ulaştırdığı için başkanıma çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU: “SAĞLIK AYRICALIK DEĞİL, TEMEL BİR HAKTIR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, birçok ülkede ücretsiz yapılan HPV aşısının Sağlık Bakanlığı’nın rutin aşı programında olması gerektiğini belirterek, “Yüksek maliyeti nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde eşitsizlik yaşayan vatandaşlarımızın bu hizmetimizden faydalanmasını sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışımız içerisinde çıktığımız bu yolculukta, şehrimizin her bir ferdinin mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sağlık hakkı ayrıcalık değil, temel bir haktır” dedi.



Huawei, yeni bir ekosistem oluşturmak amacıyla "AHEAD" programını başlattı
Meyve-sebze ihracatçıları hedef büyüttü
Kocaelispor'un kaptanı formasını Başkan Büyükakın’a hediye etti
İstanbul Beylikdüzü’nde riskli site yıkıldı! İBB'den 'dönüşüm' mesajı
Düzce'de alabalık havuzuna giren yılan paniğe neden oldu
İstanbul Emniyeti'nden Fatoş Pınar Türker iddialarına yalanlama
Dışişleri'nden Netanyahu'ya sert tepki: Yalanlar suçların üstünü örtemez!
CHP’de disiplin süreci başladı... 9 Milletvekili Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi
Keşan’da ilk arpa hasadı satıldı... İlk ürün 17,50 TL’den satıldı
Kocaeli'de konservatuvar öğrencileri hem çaldı hem oynadı
Kütahya’da kursiyerlerin ürünleri sergide beğeni kazandı
Sakarya’da Dilimizin Zenginlikleri Şenliğine yoğun katılım
Samsun’da satış garantili Ladik Fasulyesi ekimleri başladı
Sakarya Söğütlü’de 6 kilometrelik güzergâh güçlü koordinasyonla sil baştan
Bursa Nilüfer’de bebeklere ilk hizmet! Nilüfer95 programı tanıtıldı
İzmir’in evde bakım modeli masaya yatırıldı
Kocaeli Gebze'de ‘Modern Yansımalar’ sergisi
Ordu’da Engelsiz Rota başladı

Huawei, yeni bir ekosistem oluşturmak amacıyla "AHEAD" programını başlattı

Meyve-sebze ihracatçıları hedef büyüttü

Kocaelispor'un kaptanı formasını Başkan Büyükakın’a hediye etti

İstanbul Beylikdüzü’nde riskli site yıkıldı! İBB'den 'dönüşüm' mesajı

Düzce'de alabalık havuzuna giren yılan paniğe neden oldu

İstanbul Emniyeti'nden Fatoş Pınar Türker iddialarına yalanlama

  • Perşembe 28.8 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 14 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30