YAŞAM 28.06.2026 10:24:56 0
Deniz Festivali, Kocaeli Değirmendere’yi renklendirdi

Deniz Festivali, Kocaeli Değirmendere’yi renklendirdi

Deniz Festivali, Kocaeli Değirmendere’yi renklendirdi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Gölcük Belediyesi ile birlikte düzenlenen 5. İzmit Körfezi Deniz Festivali, Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar Sahili’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Gün boyu süren etkinliklerde vatandaşlara çevre bilinci ve geri dönüşüm farkındalığı kazandırıldı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği İzmit Körfezi Deniz Festivali keyifli anlara sahne oldu. Festival programına Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş de katıldı. Protokol üyeleri açılışta birer konuşma yaparak festivalin çevre duyarlılığı ve sürdürülebilir yaşam açısından önemine dikkat çekti. Ayrıca konuşmalarının ardından etkinlik alanındaki stantları gezerek vatandaşlarla bir araya geldiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalde aileler ve sporcular balık yakalama yarışmalarında buluştu. Teknelerle düzenlenen aile yarışmaları renkli görüntüler oluştururken, sahilden yapılan Ulusal LRF yarışması büyük rekabete sahne oldu.

ÇOCUKLAR GÜN BOYU EĞLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı program kapsamında çocuklar; çuval yarışı, halat çekme, survivor parkuru, yüz boyama ve sahne önü yarışmalarıyla dolu dolu bir gün geçirdi. Alanda kurulan oyun grupları yoğun ilgi görürken, bilim şovları ve müzikli sahne gösterileri de katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

KO-MEK ve Kocaeli Üniversitesi’nin katkılarıyla seramik, takı tasarımı, balıkçılık ve sıfır atık temalı atölyeler gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre bilinci vurgusuyla hazırlanan etkinliklerde yenilenebilir enerji faaliyetleri de yer aldı. Ayrıca Deniz Festivali’ne katılan tüm ziyaretçilere gün boyunca sunulan ikramlarla sahil alanı adeta bir festival havasına büründü.

Festival gün boyunca çocuklardan ayrı gençlerden ayrı ilgi gördü. Değirmendere’nin eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen festivalin son programıysa akşam saatlerinde başlayan Ulusal LRF Balık Yakalama Yarışması’ydı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, yarışmanın kazananlarını kupa töreniyle taçlandırarak sona erdi.

HEDEF: NEFES ALAN BİR MARMARA

Kocaeli genelinde “Nefes Alan Bir Marmara” hedefiyle çevre çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği 5. Körfez Deniz Festivaliyle de vatandaşlara bu süreci yakından tanıtıyor. Bu anlamda dev yatırımlardan biri olan İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizliği Projesi ile deniz tabanı temizlenirken, balıklandırma çalışmaları kapsamında 60 bin balık denizle buluşturuldu ve yapay resif sayısı 300’e çıkarıldı. Bu dev proje denizin temizliğinin yanı sıra ekolojik canlanmayı da beraberinde getiriyor. Pinalar ve deniz çayırlarının korunmasına yönelik bilimsel çalışmalar devam ederken, Değirmendere’deki deniz atları da koruma altında tutuluyor. Ayrıca 7/24 deniz denetimleri, deniz süpürgeleri, amfibi araçlar ve “Mavi Takım” ekipleriyle Körfez’de kirliliğe anında müdahale ediliyor.



Mersin’de ‘Genç Adım’ projesiyle gençlere yeni fırsatlar
İzmir'de Bornova Kayadibi Kent Mezarlığı hizmete açıldı
İzmir’in yıldızlarından madalya şov
Samsunlular Kültür Yolu'nda üç özel konserle buluştu
Demet Akalın, coşkuyu Bursa'da zirveye taşıdı
Bursa'nın köklü mirası ilk günde öne çıktı
Saygınlar Kulübü, Karamürsel’e kapı açıyor
Antalya Muratpaşa'da özel gereksinimli bireyler Akdeniz’e açıldı
İzmir'de Başkan Tugay aşure lokmasını paylaştı
Haneler küçülüyor, konut tercihi değişiyor... 1+1 ve 2+1 dairelere talep artıyor
Aşırı sıcaklar beyin fonksiyonlarını etkiliyor!
İstanbul Büyükşehir 8 müfettiş yardımcısı alacak... Başvurular 27 Temmuz'da
Kocaeli'de Muharrem ayına anlam katan program
Bakan Uraloğlu'ndan Ormanya paylaşımı
İhracat şampiyonlarının 11’i Egeli
Koç Üniversitesi'nde 32’inci dönem mezuniyet sevinci
Kocaeli'de Değirmendere Aquapark yeni sezona ‘merhaba’ dedi
Mersin’de kan portakalı çikolatayla buluştu

Mersin’de ‘Genç Adım’ projesiyle gençlere yeni fırsatlar

İzmir'de Bornova Kayadibi Kent Mezarlığı hizmete açıldı

İzmir’in yıldızlarından madalya şov

Samsunlular Kültür Yolu'nda üç özel konserle buluştu

Demet Akalın, coşkuyu Bursa'da zirveye taşıdı

Bursa'nın köklü mirası ilk günde öne çıktı

  • Pazar 31.2 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.7 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 17.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30