YAŞAM 14.07.2026 16:04:45 0
Dalaman’da bitki evi hizmete açıldı

Dalaman’da bitki evi hizmete açıldı

Dalaman’da bitki evi hizmete açıldı

Reklam

Dalaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen fide dağıtım programında tanıtımı yapılan Dalaman Belediyesi Ek Hizmet Binası ve Bitki Evi, yoğun katılımla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

MUĞLA (İGFA) - Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un talimatıyla, belediyeye ait uzun yıllardır atıl durumda bulunan Sanayi Yolu Yeni Camii karşısındaki alan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sera ve fidanlık yer alıyor.

Serada defne, harup, muşmula, badem, günlük, incir ve muz fidanlarının yanı sıra yaklaşık 80 farklı türde çiçek üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen bitki ve fidanların belediyenin dışa bağımlılığını azaltması ve vatandaşlara uygun fiyatlarla ulaştırılması hedeflenirken, DalamanKart sahibi vatandaşlar da Bitki Evi’nden avantajlı fiyatlarla alışveriş yapabilecek.

Açılış programına Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları İlhan Kural ve Rıza Kurt, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dalaman Muhtarları ve Azaları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Yaman, Dalaman Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ahmet Kargılı, Dalaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Eser Koç, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dalaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Eser Koç, ilçede yeşil alanların artırılması ve mevcut parkların modernize edilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Koç, yeni tesis sayesinde belediyenin kendi seralarında üretilen yaklaşık 80 farklı bitki ve çiçek türüyle hem tasarruf sağlanacağını hem de elde edilen kaynakların yeni park ve yeşil alan yatırımlarına aktarılacağını ifade etti.

Dalaman Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ahmet Kargılı ise Bitki Evi ve Ek Hizmet Binası’nın ilçenin tarımsal potansiyelini güçlendirecek önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Serada çeşitli meyve ve süs bitkilerinin yetiştirildiğini kaydeden Kargılı, okullardan gelen talepler doğrultusunda öğrencilere uygulamalı ve teorik eğitimler verildiğini, çocukların doğa ve üretim bilinciyle yetişmesine katkı sağlandığını dile getirdi.

BİTKİLER VE FİDANLAR UYGUN FİYATLARLA SATIŞA SUNULACAK

Törende konuşan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş da göreve geldikleri günden bu yana ilçeye yeni projeler kazandırdıklarını belirterek, uzun yıllar atıl kalan alanın modern bir hizmet merkezine dönüştürüldüğünü söyledi. Bitki Evi’nde üretilen bitki ve fidanların uygun fiyatlarla satışa sunulacağını ifade eden Durmuş; “Geçtiğimiz nisan ayında seramızda düzenlediğimiz fide dağıtım programında yaklaşık 20 bin sebze fidesini vatandaşlarımızla buluşturduk. Böylece son iki yılda toplam 70 bin sebze fidesini hemşehrilerimize ulaştırarak tarımsal üretime önemli bir katkı sağladık. Bugün itibarıyla burada üretilen bitkiler ve fidanlar uygun fiyatlarla satışa sunulacaktır. DalamanKart sahibi hemşehrilerimiz ise avantajlı fiyatlardan yararlanabilecektir” dedi.

Belediyeciliğin yalnızca altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını vurgulayan Durmuş, üretimi destekleyen, tasarruf sağlayan ve doğayı koruyan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek, Ek Hizmet Binası ve Bitki Evi’nin Dalaman’a hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek Dalaman Belediyesi Ek Hizmet Binası ve Bitki Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar daha sonra tesisi gezerek seralarda yürütülen üretim çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor
Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor
Bursa’nın LGS şampiyonları Vali Ayyıldız tarafından ağırlandı
Jandarma Asayiş Bot Timleri Antalya kıyılarında denetimde
Erdoğan, İspanya Başbakanı Sánchez ile görüştü
Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde
Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde
DOA'da toplu iade teşvik dönemi... 200 adedin üzerindeki iadelere yeni teşvik
Trabzon’da ulaşım güvenliği masaya yatırıldı
GA-ASI ve Avrupa merkezli füze üreticisi MBDA, MQ-9B ve Gambit 6 için SPEAR entegrasyonunda iş birliği yapacak
Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı
Özgür Özel: Yeni partimizi kuruyoruz, ana muhalefet yolumuza devam edeceğiz
Kılıçdaroğlu, Özel'in açıklamaları ardından TBMM'de... Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile görüştü
Kocaeli Büyükşehir'le trafikte güvenlik artıyor
Bahçeli Keşansporlu oldu!
İstanbul'a sağanak ve kuvvetli poyraz uyarısı... Sıcaklıklar 4 derece düşecek
Anadolu Medeniyetleri Müzesi yeni yüzüyle ziyarete hazırlanıyor... 288 eser ilk kez sergilenecek
300 öğrenciye aylık 13 bin 750 TL TENMAK bursu
MEB'den ilkokullarda yeni adım... Yetiştirme Programı artık 2. sınıfları da kapsayacak

Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor

Bursa’nın LGS şampiyonları Vali Ayyıldız tarafından ağırlandı

Jandarma Asayiş Bot Timleri Antalya kıyılarında denetimde

Erdoğan, İspanya Başbakanı Sánchez ile görüştü

Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde

Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde

  • Çarşamba 35 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Perşembe 29.4 ° / 16.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0