YAŞAM 11.08.2025 13:48:23 0
Çukuroba’nın altyapı sorunu çözülüyor

Çukuroba’nın altyapı sorunu çözülüyor

Çukuroba’nın altyapı sorunu çözülüyor


Salihli’nin Çukuroba Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda olan fosseptikten çevreye yayılan atık sular için çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmasıyla tarih oluyor. 1200 metrelik yeni terfi hattı ile atık sular Hacıbektaş Mahallesi’ndeki kanalizasyon sistemine aktarılacak.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli ilçesi Çukuroba Mahallesi’nde uzun süredir vatandaşların şikayetlerine neden olan altyapı sorununu çözmek için yeni ve önemli bir projeyi hayata geçirdi. Mahallede yıllardır atıl durumda bulunan, uzun süredir vidanjörle çekimi yapılmayan fosseptikten çevreye yayılan atık sular, halk sağlığını ve çevre sağlığını tehdit eder duruma gelmişti. Bu sorunun kalıcı çözümü için MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından atık su terfi merkezi inşa edildi. 1200 yeni terfi hattı ile birlikte, atık sular Hacıbektaş Mahallesi’ndeki aktif kanalizasyon sistemine aktarılacak. Böylelikle çevre sağlığını ve toplum sağlığını etkileyen kötü koku, çevre kirliliği ve taşkın sorunlarına kalıcı çözüm sağlanmış olacak.

“Sorunları Ötelemiyoruz, Çözüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak sorunlara kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Salihli ilçemizin Çukuroba Mahallesi’ndeki 25 yıllık altyapı sorununu çözüyoruz. Çukuroba’dan Sarıpınar’a uzanan 1200 metrelik yoldaki kanalizasyon altyapı sistemini baştan sona yeniliyoruz. Çevre ve halk sağlığını tehdit eden, kötü koku ve kirliliğe neden olan fosseptik sorunu, MASKİ ekiplerimizin özverili çalışmasıyla artık tarihe karışıyor. Hat döşeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, bölgede asfaltlama çalışmalarımıza başlayacağız.

Manisa’mızın 17 ilçesinde yıllardır çözüm bekleyen her sorunu tek tek çözmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Sorun Kalıcı Olarak Çözüme Kavuşuyor”

Çalışmaları yerinde inceleyen Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, önemli bir altyapı yatırımının hayata geçirildiğini belirterek, “Uzun süredir çözülemeyen bir sorunu, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çözüme kavuşturuyoruz. 1200 metrelik kanalizasyon terfi hattı döşeme çalışması yapılıyor. Hat döşemesinin ardından asfaltlama çalışmaları yapılacak. İlçemize hayırlı olsun. Bu vesileyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

“25 Yıllık Sorun Ortadan Kalkıyor”

Altyapı sorunlarının mahallede olumsuz koşullar oluşturduğunu aktaran Çukuroba Mahalle Muhtarı Gizem Çelikel, “Mahallemizin 25 yıldır süregelen kanalizasyon sorunu artık çözülüyor. Sorun nedeniyle mahallede kötü koku oluşmuş, atık sular bağlara, bahçelere akmaya başlamıştı. Gerekli başvuruları yaptık. Manisa Büyükşehir Belediyesi de başvurumuza yanıt verdi. Çukuroba’dan Sarıpınar’a uzanan 1200 metrelik kanalizasyon hattı döşeniyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Çalışma Yapılıyor, Çok Mutluyuz”

Mahalle sakinlerinden Tansel Erden ise çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kanalizasyon atıkları dışarı akıyordu. Kokudan dolayı yoldan geçemez hale gelmiştik. Şimdi çalışma yapılıyor, çok mutluyuz. Başkanlarıma ve muhtarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

“Kokunun Nedenini Anlatırken Utanıyorduk”

Bir diğer mahalle sakini Melek Malçok ise geçmişte yaşananları şöyle anlattı: “Çalışmanın yapıldığı alanda kanalizasyon nedeniyle koku oluşuyordu. Buraya gelen vatandaşlar bize bu kokunun nedenini soruyordu. Açıklarken utanıyorduk. Atık sular bağlara, arazilere akıyordu. Şikâyet etmemize rağmen kimse ilgilenmiyordu. Rahmetli Ferdi Zeyrek bu hattın yenilenmesi için süreci başlatmıştı, Besim Dutlulu Başkanımız da çalışmayı devam ettirdi. Muhtarımız da işi takip etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun.”



AFAD Konteynerleri Sındırgı’da
Sanat Sokağı Uzunyol’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor
MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN KÖPEK EĞİTİM PARKI’NA YENİ PARKURLAR
Çınar ve Bismil’i birbirine bağlayan yol asfaltlanıyor
BAŞKANIMIZ DÜNYA FINDIK HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI
TEPEBAŞI BELEDİYESİ EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE
Büyükşehir ALO 153 İletişim Merkezi Kesintisiz Hizmette
Adıyaman Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Ekipleri Sıcak Havalarda Sokakta Yaşayan Can Dostları Unutmadı
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN AK PARTİ’NİN 24. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI
METEOR YAĞMURU MERAM’DA ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ
Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya: İstanbul'da 6 Ayrı İş Yerinin Kurşunlanması Olayına Karışan Şahıslara Yönelik Operasyonlarda; 13 Şüpheliyi Yakaladık
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ''Hesaplarında 2 Milyar TL İşlem Hacmi Bulunan 34 Şüpheliyi Yakaladık''
KÂĞITHANE 5 DAKİKALIK ŞEHİR VİZYONUNA ULAŞTI
AKSARAY’DA YAZ BOYUNCA MANEVİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: "KIRSAL KALKINMADA DA ÖNCÜ VE MODEL İLÇEYİZ"
BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN SİVAS VE ORDU’DA GÖNÜL BULUŞMALARI
AÇIK HAVADA SİNEMANIN İLK KÖY DURAĞI SOĞUCAK OLDU
Mithat Körler, KAFUM’da Nostalji Dolu Gece Yaşatacak
AFAD Konteynerleri Sındırgı’da
Sanat Sokağı Uzunyol’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Sanat Sokağı Uzunyol’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN KÖPEK EĞİTİM PARKI’NA YENİ PARKURLAR

Çınar ve Bismil’i birbirine bağlayan yol asfaltlanıyor

BAŞKANIMIZ DÜNYA FINDIK HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

TEPEBAŞI BELEDİYESİ EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

Büyükşehir ALO 153 İletişim Merkezi Kesintisiz Hizmette

  • Perşembe 37.9 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cuma 36.3 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.1 ° / 16.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0