Çorlu'ya Yeni Bir Nefes: Kervancı İnşaat Hatıra Ormanı
Çorlu Belediyesi ve Kervancı Gayrimenkul iş birliğiyle Nusratiye Mahallesi'nde 4 bin 750 metrekarelik alanda 984 ağaç dikilecek. Proje kapsamında yürüyüş parkurları ve dinlenme alanları da oluşturulacak.
Çorlu Belediyesi, "Daha Yeşil Bir Çorlu" hedefi doğrultusunda yeni bir ağaçlandırma projesini hayata geçiriyor. Nusratiye Mahallesi'nde oluşturulacak "Kervancı İnşaat Hatıra Ormanı" için belediye ile Kervancı Gayrimenkul İnş. Ltd. Şti. arasında protokol imzalandı.
984 Ağaç Toprakla Buluşacak
İmzalanan protokol kapsamında, Kurtuluş Caddesi, Korkut Sokak ve çevre yolu arasında kalan 4 bin 750 metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak. Projede 11 farklı türde toplam 984 ağaç dikilecek. Alanın içine modern yürüyüş ve koşu parkurları inşa edilerek, dinlenme alanlarıyla birlikte mahalle sakinleri için doğayla iç içe bir sosyal yaşam merkezi oluşturulacak.
"Çocuklara Daha Yeşil Bir Şehir Bırakıyoruz"
İmza töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu tür projelerin şehrin geleceği için önem taşıdığını belirtti. Sarıkurt, "Kentimize nefes aldıracak, çocuklarımıza daha yeşil bir şehir bırakacak bir alanı daha Çorlu'muza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nusratiye Mahallemizdeki bu park alanı, sadece bir yeşil alan değil; aynı zamanda yürüyüş parkurları ve dinlenme alanlarıyla bölgeye değer katacak bir yaşam merkezi olacak. Kentimizin yeşil dokusuna sunduğu bu katkıdan dolayı bağışçımız Aydın Kervancı'ya teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Stratejik Konumda Yeşil Alan
Stratejik konumuyla dikkat çeken yeni hatıra ormanı, çevre yolu ve Kurtuluş Caddesi gibi yoğun noktaların yakınında yeni bir yeşil alan olarak hizmet verecek.
Çorlu Belediyesinin hayırsever iş insanlarıyla yürüttüğü bu iş birliği modelinin, kentin sosyal donatı alanlarının artmasına katkı sağladığı belirtildi.
Tekirdağ,Çorlu Belediyesi
belediye365.com
Çemişgezek Belediyesi, Çöp Konteynerlerinde İlaçlama ve Dezenfekte Çalışması Başlattı
Siirt Valisi Kızılkaya, İl Halk Kütüphanesi İnşaatını İnceledi
Ordu Turnasuyu Kordon Park’a yaya köprüsü geliyor
Eskişehir'de altyapı hatlarında etkin temizlik ve denetim
DSİ'den 563 tesis hizmete açıldı... Su kaynaklarımız tükenmeden korunmalı
Umreden Dönen Mardinli Çiftler Duygulu Karşılandı
- Perşembe 18.3 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 15.7 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 17.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


