Çaycuma Sera OTB üretime başladı
Çaycuma Sera OTB üretime başladı
Zonguldak Çaycuma’da Bakanlık desteğiyle kurulan Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB)’nde üretim başladı. Tam kapasiteye ulaştığında 524 dekarlık alanda yıllık 750 milyon TL ekonomik katkı sağlanacak.
ANKARA (İGFA) - Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde hayata geçirilen Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) üretime başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, projenin Bakanlık desteğiyle yüzde 80 hibe kapsamında hayata geçtiğini açıkladı.
Bakan Yumaklı, “Çaycuma Sera OTB’de üretim başladı. Şu anda 6 serada üretim devam ediyor, diğer yatırımlar da hızla yükseliyor” ifadelerini kullandı.
Bölgenin tam kapasiteye ulaştığında 524 dekar alanda üretim yapılacağını ve 1.5 milyar TL yatırım kapasitesiyle hayata geçeceğini ifade eden Bakan Yumaklı, bin kişiye istihdam sağlayacak ve ülke ekonomisine yıllık 750 milyon TL katkı sunacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, paylaşımında “Zonguldak’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek projenin önemine dikkat çekti.
Çaycuma Sera OTB, bölge tarımını güçlendirmesi ve ekonomiye sağlayacağı katkı ile Türkiye’nin önemli tarım yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor.
Tepebaşı'nda Din, Tarih ve Felsefe Sohbetleri Başladı
Eskişehir'de atık yemekler mama oluyor
Denizli’de ‘Mutlu Şehir’ adım adım inşa ediliyor
Sakarya'da İl Millî Eğitim Müdürü Serdivan’da incelemelerde bulundu
Antalya’nın iklim riski analizi CLIMAAX değerlendirmesinde öne çıktı
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Cam Sanatçısı Gülşen Bayır'ın Atölyesini Ziyaret Etti
- Salı 18.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 12 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


