BELEDİYE365 7.07.2025 01:06:53 0
Büyükşehir’in Huzurevinde Gönülleri ve Toprakları Yeşerten Hobi Bahçeleri

Büyükşehir’in Huzurevinde Gönülleri ve Toprakları Yeşerten Hobi Bahçeleri

Hacı-Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde yaşayan ulu çınarlar, hobi bahçesinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle sadece toprakla değil, yaşamla da bağlarını güçlendiriyor.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hacı-Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde yaşayan yaşlı çınarlar, 30 hobi bahçesinde, bitkilerle adeta hem terapi alıyor hem de keyif dolu anlar yaşıyor. Toprağı sevip, yetiştirdiklerini sevdikleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşayan huzurevi sakinleri, hayatı sıkı sıkıya tutmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı çatısı altında 2002 yılından bu yana hizmet veren Hacı-Rukiye Gazioğlu Huzurevi, yaşlı bireylerin sadece bakıma değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik olarak da desteklendiği sıcak bir yuva olmayı sürdürüyor. Burada, ulu çınarlar hem hayatın neşesine ortak oluyor hem de kendi yaşamlarına anlam katıyorlar.

Huzurevi Müdürü Mehmet Akbaş, “Hobi bahçelerimiz tamamen yaşlılarımıza tahsis edilmiştir. Yaklaşık 30 hobi bahçemiz var. Yaşlılarımız burada hem terapi yapıyor hem de keyifli vakit geçiriyor. Gübreleme, fide dikimi ve sulama gibi süreçlerde destek oluyoruz ama tüm emek onların. Onlar için burası, hayatla bağlarını güçlendiren bir alan” ifadelerini kullandı.

Huzurevi sakinlerinden 69 yaşındaki Ali Bozkurt, bahçesinde, domates, biber ve salatalık yetiştirdiğini söyleyerek, günün büyük bir bölümünü bahçede geçirmenin kendisine huzur verdiğini vurguladı.

“Yetiştirdim, Hepsini Dağıttım”

Ankara’dan Kayseri’ye geldikten sonra huzurevinin bahçesine tutunduğunu belirten 65 yaşındaki Ahmet Keşlioğlu ise “Buraya geleli 3 ay oldu, Ankara’dan Kayseri’ye geldim. Müdürümüzden Allah razı olsun. Bahçeyi ve temizliği çok seviyorum. Kendi kendime bahçemle uğraşıyorum, toprağı çok seviyorum, o kadar soğan yetiştirdim bir tane yemedim, hepsini dağıttım. Kelek, çilek, soğan, ektim. İstediğimiz ne varsa oluyor. Size de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Huzurevi sakini Hasan Alıcı isimli yaşlı vatandaş da serasında fideleri bizzat kendisi yetiştirdiğini kaydederek, “Allah devletimize, milletimize çok versin. Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ederim. Serada fideleri kendim yetiştiriyorum. Acı-tatlı biber, marul, salatalık gibi bitkilerin hepsini yetiştiriyorum” ifadelerini kullandı.

Hobi bahçesinin kendisine çok iyi geldiğini söyleyen Alıcı, “Burada rahatlıyoruz, ektiklerimi milletin yemesinden neşe alıyorum, çok güzel duygular hissediyorum” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu eşsiz imkânla, Hacı-Rukiye Gazioğlu Huzurevi sakinleri hem üretmenin hem paylaşmanın sevincini yaşıyor, hem de hayatı umutla ve heyecanla kucaklamaya devam ediyor.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı
Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı
Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi
EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu
Kahramanmaraş, 'Edebiyatın Başkenti' İfadesini Marka Olarak Tescilletti
Kayseri'de Din Görevlilerine Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi Verildi
Büyükkılıç ve Okandan, Hal Kompleksi'nde Esnafla Buluştu
Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti için güçlü adaylığını tanıttı
SASKİ, Anaokulu Öğrencilerine Su Tasarrufu Eğitimi Verdi
Filede Osmangazi Belediyespor rüzgarı
Barış Kerem Bahar ve Senka Simonovic, Eskişehir'de Unutulmaz Bir Konser Verdi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Tanıtım Gezileriyle Şehir Keşfediliyor
İzmit'te 'halk et' yüzleri güldürürken, 'askıda et' desteği sürüyor
Van'da Aile Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bahadır Yenişehirlioğlu Söyleşisi Düzenlendi
Muğla Milas soğuk kış günlerinde vatandaşın yanında
Düzce'de 4. sınıf öğrencilerine yönelik izleme çalışması değerlendirildi
Kütahya’da şehidin adı ortaokulda nesiller boyu yaşatılacak
Düzce'de uyuşturucu operasyonu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı

Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

Kahramanmaraş, 'Edebiyatın Başkenti' İfadesini Marka Olarak Tescilletti

Kayseri'de Din Görevlilerine Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi Verildi

  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.5 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 11.5 ° / 3.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8