BELEDİYE365 2.08.2025 03:07:17 0
Büyükşehir Mersin’in Mavisi İçin 7/24 Nöbette

Büyükşehir Mersin’in Mavisi İçin 7/24 Nöbette

Büyükşehir Mersin’in Mavisi İçin 7/24 Nöbette


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Her yıl binlerce geminin uğradığı liman kenti Mersin’de, deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit eden gemi kaynaklı atıklar için kapsamlı ve çok yönlü bir denetim ağı kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden ve su altı dronu ile denetim gerçekleştiriyor. 7 gün 24 saat görev başında olan ekipler; teknolojinin tüm olanaklarını da seferber ederek, ekosistemi tehdit eden unsurlara karşı mücadele veriyor.

Elektronik Gemi Denetim Sistemiyle, 53 kilometrelik kıyı şeridi anlık olarak denetleniyor

Geçtiğimiz yıl hizmete alınan Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile kent genelinde 25 farklı lokasyonda aktif olarak çalışan kameralar, denizi kirleten gemileri anlık olarak tespit ediyor. Çeşmeli ile Tarsus Kulak mevkii arasındaki 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyen sistem sayesinde, ekiplerin ulaşamayacağı bölgelerde bile denetim kesintisiz sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığın günden bu yana uygulandı.

Üresin: “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin, denetimleri havadan, karadan, denizden ve denizaltından dronla yaptıklarını belirtti. Kurdukları Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile de kentin 25 lokasyonundan denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Üresin, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile Bakanlık tarafından bize tanımlanan, Çeşmeli’den Tarsus Kulak mevkiine kadar olan 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyerek ve kayıt altına alarak denetimlerimize devam ediyoruz. 2019’dan bu yana toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL ceza uyguladık. Bunun 70 milyon TL’lik kısmını, Elektronik Gemi Denetim Sistemi’ni devreye aldığımız günden bu yana uyguladık. Bu sistem sayesinde, ekiplerimizin olmadığı alanlarda bile denetimlerimiz sürüyor” dedi.

Denetimlerin önemine de değinen Üresin, “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder. Ayrıca limanımıza gelen ve açıktan geçen gemileri de sürekli izleyerek, atık bırakmalarına engel oluyoruz. Denizlerimiz zaten karasal kaynaklı kirlilikten dolayı büyük bir baskı altında. Biz bunu önlemek amacıyla, yetki sahamız içerisinde olmasa dahi bir ihbar geldiğinde gidip bakıyor ve ilgili kuruma bildiriyoruz. Denizimizi korumak için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com


Kahramanmaraş'ta Mezarlık Bakım ve Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erasmus+ Programı Katılımcılarını Ağırladı
Eski Cezaevi Yeni Yaşam Merkezi Projesinde Önemli Aşamalar Kaydedildi
UNESCO Tescilli Masal Anası Fatma Önkol'un Mirası Kahramanmaraş'ta Konuşuldu
Kayseri'de Kartal Katlı Kavşağı Projesi İçin Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları İncelendi
Aksaray'ın Kültürel Mirası Restorasyonlarla Geleceğe Aktarılıyor
Küçükçekmece Belediyesi, 42. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Kültür Yayınlarıyla Yer Aldı
SASKİ, Geyve Doğantepe'de Yeni İçme Suyu Kaynağı Buldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Camikebir Bölgesinde Esnaf Ziyaretlerini Sürdürdü
Yazar Mustafa Köneçoğlu, Andırın'da Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi
7. Uluslararası Mersin Maratonu'nda Rekorlar Kırıldı
Van'da Sebze Hali Kavşağı Trafik Düzenlemesine Başlandı
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş'ta Anıldı
Diyarbakır'da Muharebe Kavşağı'nda Trafik Bekleme Süresi 70 Saniye Kısalacak
3. Amed Uluslararası Film Festivali Altıncı Gününde Yoğun İlgiyle Devam Ediyor
Kahramanmaraş'ta 'Ölü Ozanlar Derneği' Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Van Büyükşehir Belediyesi, Kırsaldaki Öğrencileri Sosyal Etkinliklerle Buluşturuyor
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

Kahramanmaraş'ta Mezarlık Bakım ve Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erasmus+ Programı Katılımcılarını Ağırladı

Eski Cezaevi Yeni Yaşam Merkezi Projesinde Önemli Aşamalar Kaydedildi

UNESCO Tescilli Masal Anası Fatma Önkol'un Mirası Kahramanmaraş'ta Konuşuldu

Kayseri'de Kartal Katlı Kavşağı Projesi İçin Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları İncelendi

Aksaray'ın Kültürel Mirası Restorasyonlarla Geleceğe Aktarılıyor

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8