YAŞAM 16.06.2026 21:45:24 0
Bursa Büyükşehir

Bursa Büyükşehir'den katı atık yönetimi için önemli hamle

Bursa Büyükşehir'den katı atık yönetimi için önemli hamle


Bursa’nın gelecekteki atık yönetimi ihtiyacına hizmet edecek Bursa Batı Bölgesi Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisi’ne ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı ikinci toplantısı, Meclis İkinci Başkan Vekili ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek oylandığı toplantıda, Bursa’nın bugününe ve geleceğine hizmet edecek olan Bursa Batı Bölgesi Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisi’ne ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı da mahkeme kararında belirtilen teknik düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Meclis’te görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, Nilüfer ilçesi, Kayapa ve Kuruçeşme Mahallesi’nde Katı Atık Tesisleri Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Kuruçeşme mevkiinde etrafı tamamen maden ocaklarıyla çevrili alanda yapılacak olan Batı Bölgesi Katı Atık Entegre Tesisi, çevreye hiçbir zararı olmayacak şekilde projelendirilecek. Halk sağlığının korunması, çevresel risklerin azaltılması ve kentin uzun vadeli atık yönetimi altyapısının güçlendirilmesi amacıyla planlanan tesis, Bursa’nın artan nüfusu ve atık miktarı karşısında çevre ve insan sağlığı açısından oluşabilecek kırılganlıkların giderilmesine önemli katkı sağlayacak.
Planın askı ve yasal itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından kesinleşmesiyle birlikte ÇED süreci kapsamında ilerleme raporları hazırlanacak. Tesisin yapımına yönelik izin süreçleri ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde sürdürülecek.



Kayseri Talas'ta Yaman Dede'ye büyük ilgi
Trabzon’da plaj voleybolu heyecanı
Üç nesil Doğal Yaşam Parkı’nda buluştu
Başkentliler ATA Çiftliği’nde hasat coşkusunu yaşadı
Kayseri turizminde tarihi adım
Ağrılı sporcu Miraç güreşte Türkiye üçüncüsü oldu
Dünyanın renkleri Maltepe’de buluştu
Antalya Konyaaltı Sahili’nde drone destekli zabıta denetimi
Erciyes Plaj Voleybolu Turnuvası büyük heyecan yaşattı
Bursa Gemlik’te tırmanma yarışı heyecanı
Ankara’da konut satışları Haziran’da yüzde 21,6 arttı
İzmir Bornova’da ayakkabı atıkları geri dönüşüme kazandırılıyor
Kayseri Melikgazi'de 7 bin kişiye eğitim
Kocaeli’de yeni kavşak projesiyle ulaşım rahatlayacak
Bursa’da Kadın Dayanışma Pazarı büyük ilgi gördü
Meteoroloji uyardı: Termometreler 40 dereceyi görecek
Ceza infaz kurumlarına KAYMEK morali
Kayseri'de Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali coşkusu

Kayseri Talas'ta Yaman Dede'ye büyük ilgi

Trabzon’da plaj voleybolu heyecanı

Üç nesil Doğal Yaşam Parkı’nda buluştu

Başkentliler ATA Çiftliği’nde hasat coşkusunu yaşadı

Kayseri turizminde tarihi adım

Ağrılı sporcu Miraç güreşte Türkiye üçüncüsü oldu

  • Pazartesi 34.6 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Salı 35.8 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 18.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0