YAŞAM 2.12.2022 12:28:00 0
Bereket Sofrası Buluşmaları Başladı

Bereket Sofrası Buluşmaları Başladı

.


Belediye Başkanı Alper Taban’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Buluşmaları’ pandemi sürecinde verilen 2 yıllık aranın ardından bugün sabah yeniden başladı. Buluşmaların ilki Mesudiye Mahallesinde yeni yapılan Ulu Camide gerçekleştirildi. Cemaat ile istişareler yapılıp talep ve önerileri dinlendi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın uzun yıllardır kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ pandemi sürecinde verilen aranın ardından 2 yıl sonra yeniden başladı. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının ilki, bu sabah gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmalarının ilki, Mesudiye Ulu Camide gerçekleştirildi. Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.

MESUDİYE ULU CAMİDEN BAŞLADI

Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Uzun zamandır belirli aralıklarla farklı mahallelerimizde ve camilerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek Cuma sabahları Cuma buluşmalarını yerine getirmiş bulunuyoruz. Çay, simit ve peynir eşliğinde soframızı mahalle sakinlerimizle paylaşıyoruz. Bu buluşmaların bir diğer amacı da hazır o mahalleye gitmişken, vatandaşlarımızın bizlere iletmek istediği konular varsa onları dinlemek. Tabi bizlere tüm iletişim kanallarından talep ve önerilerinizi iletebilirsiniz. Bu buluşma sadece bir vesile. 153 hatlarımızdan, sosyal medya hesaplarımızdan, WhatsApp üzerinden, mail üzerinden, mesajla her türlü iletişim kanalından ulaşabilirsiniz” dedi.

KORUMA NOKTASINDA ZORLANIYORUZ

Bölgede yapılan çalışmalardan da söz eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Bu caminin ilk yapılmaya başladığı dönemleri hatırlıyorum. Oldukça mutlu olmuştuk. Derenin bu tarafında böyle bir camiye ihtiyaç vardı. Bizler de zaman içerisinde hemen karşıda Kanal İnegöl gibi bir projeyi hayata geçirmiş olduk. İnegöl’e bu anlamda yeni bir eser kazandırma çabamızın yanında, başta mahalle sakinlerimiz ve diğer mahallelerde yaşasalar da gördüklerinde çok beğenen vatandaşlarımızı görmekten çok mutlu oluyoruz. Ancak üzüldüğümüz konu şu, koruma noktasında zorlanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde dikilen ağaçların bir kısmının kanala atıldığını gördük. Bu bizleri ziyadesiyle üzdü. Temizlik hususunda yine biraz daha gayret etmemiz gerekiyor.”

KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDIĞINDA ASFALT KAPLAMALARI YAPILACAK

“Şehrimizin ilk içme suyu şebeke çalışması burada başladı. Tüm sokaklarımız kazıldı. Asfaltlanma süreci de 4 ay gibi bir zaman aldı. Ancak bu şu anda İnegöl için devam ediyor. Kemalpaşa Mahallemizde şu an çalışma devam ediyor. Ben göreve geldiğimde altyapının artık ömrünü tamamladığı ve değişmesi gerektiği ile ilgili bir rapor geldi önümüze. Biz de değişmesiyle alakalı Alinur Aktaş Başkanımıza konuyu açtık o da hatların yenilenmesi için çalışmayı başlattı. İşin içine girdikten sonra tabi işin muhteviyatı, kapsamı ortaya çıkıyor. Yazın yapsan toz toprak, kışın yapsan çamur. Çukurlar ve beraberinde yamayla kapatılınca neden bütünü asfaltlanmıyor gibi eleştiriler oldu. Biz İnegöl’de kazı çalışmalarının tamamının bitmesini bekliyoruz. Tamamı bittikten sonra kaplama çalışmalarına başlayacağız. 2023 yılında bu noktada daha kapsamlı çalışmalar olacak. Ben bugün de vatandaşı mutlu etmek adına asfalt kaplar mıyım? Kaplarım ama bu doğru olmaz.”

MARKETLER SÜREKLİ DENETLENİYOR

“Vatandaşlarımızdan bizlere sürekli marketlerin denetlenmesiyle ilgili talepler geliyor. Zabıta ekiplerimiz tüm marketlerin denetlenmesi noktasında çalışmalarını yapıyor. Lakin serbest piyasa olduğu için tespit edebildiğimiz maaş fiyat artışlarıyla ilgili, kasa-raf fiyatlarının tutmaması ya da aldatıcı satış dediğimiz faaliyetlerin olması durumunda işlem yapıyoruz. İşlem yapma yetkimizin olmadığı, bu ürünün fiyatı fazla yükselmiş dediğimiz durumlarda da Ticaret Bakanlığına konuyu bildiriyoruz. İncelemeyi yapıyorlar.”

Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlerken, bölgenin problemlerine ilişkin istişareler yapıldı.



ZABITA DENETİMLERİNDE CEZA VE UYARILAR ARTTI
KARŞIYAKA MAHALLESİ'NDE YOL GENİŞLETME ÇALİŞMASI
Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede
Konya SOBE'de gururlandıran başarılar
Bursa Nilüfer'de Başkan Şadi Özdemir’den aşure ikramı
Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya
Muğlalı okçu dünya ikincisi oldu
İzmir Güzelbahçe Belediyesi’nden çocuklara yaz kampı hediyesi
Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 
Mersin'de Mercan Bilim Merkezi’nde çocuklara afet bilinci eğitimi
Kapadokya Rallisi’nde Kazananlar Belli Oldu
Hollanda’da yaşayan Türkler depremi unutmadı... Altın Lale Vakfı’ndan deprem bölgesine 19. ziyaret
Bursa İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı
Pamukkale Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi
Mayıs'ta süt üretimi azaldı... Süt ürünleri üretimi arttı
Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor
Mersin Büyükşehir’den Gülnar’da yol ve altyapı atağı
Zafer Partisi Edirne İl Başkanı Konak: Şehitlerimizin acısı gündemimiz, Edirne’ye yatırım şart

ZABITA DENETİMLERİNDE CEZA VE UYARILAR ARTTI

KARŞIYAKA MAHALLESİ'NDE YOL GENİŞLETME ÇALİŞMASI

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Konya SOBE'de gururlandıran başarılar

Bursa Nilüfer'de Başkan Şadi Özdemir’den aşure ikramı

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

  • Pazartesi 36.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 17.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2