“Baskı / Altında” sergisi görünmeyen yüklerle yüzleştirdi
“Baskı / Altında” sergisi görünmeyen yüklerle yüzleştirdi
Küratörlüğünü Şerif Yaşar’ın yaptığı, sanatçı Esengül Bozdağ Alan’ın “Baskı / Altında” sergisi açıldı. Sergi, bireyin toplumsal ve psikolojik baskılar altında nasıl biçimlendiğini kavramsal bir dille ve eserlerle izleyiciye sunuyor.
MARDİN (İGFA) - Felsefi altyapısını Michel Foucault, Gilles Deleuze ve Jean Baudrillard gibi düşünürlerin kavramlarından alan sergide; parçalanmış beden imgeleri, tekrar eden izler ve daralan yüzeyler dikkat çekiyor.
Eserler, bireyin yalnızca baskıya maruz kalan bir varlık olmadığını; aynı zamanda bu baskı mekanizmaları içinde yeniden şekillenen bir özneye dönüştüğünü ortaya koyuyor.
Esengül Bozdağ Alan’ın sanatsal yaklaşımı, baskıyı yalnızca dışarıdan dayatılan bir kuvvet olarak değil; bireyin gündelik yaşamında taşıdığı görünmez bir ağırlık olarak ele alıyor. Sanatçı, katmanlı yüzeyler, parçalanmış beden formları ve tekrar eden izler aracılığıyla, toplumsal normların bireyin hafızasında ve bedeninde bıraktığı izleri görünür kılmaya çalışıyor.
Çalışmalar, kırılganlık ile direnç arasında gidip gelen bir varoluş halini izleyiciye hissettirmeyi amaçlıyor.
Katmanlı görsel dil ve mekânsal yerleştirmeler aracılığıyla izleyiciyi güvenli bir gözlem alanından çıkaran sergi, deneyimin merkezine taşıyor.
CHP kurultay davasında çarpıcı karar! O kurultay 'mutlak butlan' sayıldı, yönetim için tedbir kararı
Kılıçdaroğlu’ndan birlik çağrısı: CHP kişisel ikbalin değil, milletin partisidir
GA-ASI, Havadan Erken Uyarı (AEW) Podları ile MQ-9B’nin İlk Uçuşunu Tamamladı
Kıyı Belediyeleri'nde 'Aras' güven tazeledi
Bakan Yumaklı'dan 'geçmiş olsun' paylaşımı... TARSİM'in hasar tespitleri sürüyor
Hatay Defne'de su baskını! Mahsur kalan 20 vatandaş kurtarıldı
- Perşembe 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 18.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu


