YAŞAM 22.10.2026 18:23:44 0
Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği

Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği

Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği

Reklam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara Denizi ve kıyı ekosisteminin korunmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Avrupa Çevre Ajansı Deniz Çöpleri İzleme Programı (Marine Litter Watch – MLW) kapsamında Edremit ilçesi Altınkum Dalyan mevkiinde üçüncü kıyı temizliği ve atık izleme etkinliği gerçekleştirildi.

BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir'de Edremit ilçesi Altınkum Dalyan mevkiinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte kıyı temizliği yapılarak sahilde biriken atıklar toplandı.

Çalışmaya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 1. Bölge Daire Başkanlığının yanı sıra Edremit TEMA, Edremit Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Derneği ile Körfez Girişimciler Kulübü katılım sağladı.

Etkinlikte ayrıca TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Ayhan Örten de yer aldı. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve çevre gönüllülerini bir araya getiren etkinlikte, kıyıların temiz tutulmasının yanı sıra deniz çöplerinin türlerinin ve miktarlarının belirlenmesi, kirliliğin kaynaklarının tespit edilmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedeflendi.

KIYI EKOSİSTEMİ İÇİN RİSK OLUŞTURAN ATIKLAR TOPLANDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde katılımcıların iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte; plastik ambalajlar, sigara izmaritleri, cam ve metal parçaları başta olmak üzere kıyı ekosistemi açısından risk oluşturan çeşitli atıklar toplandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, deniz ve kıyı ekosistemlerinin korunmasının yalnızca temizlik faaliyetleriyle sınırlı olmadığını; sürdürülebilir atık yönetimi, bilinçli tüketim, düzenli izleme ve toplumsal farkındalık çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

DENİZLERİN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında yürüttüğü çalışmalarla kıyı kirliliğinin izlenmesini, bilimsel veri temelli çevre politikalarının geliştirilmesini ve toplumun çevre koruma süreçlerine katılımının artırılmasını hedefliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın çevreci vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ekipler, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı denizler bırakmak amacıyla kıyı temizliği, atık izleme ve çevre farkındalığı çalışmalarının farklı kıyı noktalarında sürdürüyor.

DENİZ ÇÖPLERİ BİLİMSEL YÖNTEMLERLE İZLENİYOR

Avrupa Çevre Ajansının Deniz Çöpleri İzleme Programı, kıyılarda biriken atıkların belirli yöntemlerle kayıt altına alınmasını ve elde edilen verilerin değerlendirilmesini amaçlıyor. Program kapsamında kıyı şeridinde bulunan atıklar toplanarak türlerine göre sınıflandırılıyor ve veriler ilgili izleme sistemine aktarılıyor.

Bu sayede kıyı temizliği çalışmalarının yanı sıra deniz çöplerinin yoğunlaştığı alanların belirlenmesine, kirliliğin olası kaynaklarının değerlendirilmesine ve gelecekte uygulanacak önleyici tedbirlerin bilimsel verilerle desteklenmesine katkı sağlanıyor.



Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar
Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği
Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği
Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak
YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi
A Milli için 4 yıllığa imza attı... Sergen Yalçın'ın A Takımı belli oldu
Yeni küresel girişim, sağlık iş gücünün ülkeler arası hareketliliğini modernize etmeyi hedefliyor
Başkan Tugay'dan esnaf buluşmasında iki önemli mesaj
Gaziantep’te müze temelli tarih eğitimi konferansı
Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği
Bakan Gürlek: 64 dosyada 71 cinayeti faili meçhulden çıkardık
TAYFUN Blok-2 füzesi ve Fırtına-2 obüsü envantere alındı
CHP'li Sarıbal’dan 2027 bütçesi eleştirisi: Tarım desteği yok!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Başkan Vekili seçildi
CHP'li Karaoba'dan YHT tepkisi!
Ordu'da Millet Düzü yeniden şekilleniyor
MSB: Hudutlarda 364 kişi yakalandı

Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok

Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar

Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği

Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği

Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak

YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi

  • Perşembe 23.5 ° / 14.4 ° Çok bulutlu
  • Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.5 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 6 1 1 6 19
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 8 5 1 2 9 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 8 5 2 1 16 16
4.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 2 1 13 16
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 5 3 0 6 15
6.ARCA ÇORUM FK 8 4 3 1 5 13
7.KASIMPAŞA A.Ş. 8 3 1 4 3 13
8.KOCAELİSPOR 8 4 4 0 1 12
9.CORENDON ALANYASPOR 8 3 2 3 -1 12
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 8 3 3 2 0 11
11.ERZURUMSPOR FK 8 3 3 2 -6 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 3 4 1 -3 10
13.GÖZTEPE A.Ş. 8 2 3 3 1 9
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 2 4 2 -4 8
15.GENÇLERBİRLİĞİ 8 2 4 2 -9 8
16.TÜMOSAN KONYASPOR 8 1 5 2 -5 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 1 6 1 -12 4
18.EYÜPSPOR 8 1 7 0 -20 3