GÜNDEM 23.05.2025 18:53:30 0
Bakan Uraloğlu temasları değerlendirdi... Türkiye-Çin ulaştırmada doğrudan iletişim kurdu

Bakan Uraloğlu temasları değerlendirdi... Türkiye-Çin ulaştırmada doğrudan iletişim kurdu

Bakan Uraloğlu temasları değerlendirdi... Türkiye-Çin ulaştırmada doğrudan iletişim kurdu


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Liu Wei ile görüştü. İki ülke arasında taşımacılığı ve ticareti nasıl geliştirebileceklerini ele aldıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, doğrudan iletişimi sağlayacak birer temsilci görevlendirdiklerini bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti kapsamında bir dizi temasta bulundu.

Çin ziyaretini değerlendiren Bakan Uraloğlu, küresel ulaştırma koridorlarının iki önemli noktasının Türkiye ve Çin olduğunu belirtti. 3 gün süren program kapsamında özellikle Orta Koridor’u taşımacılık, ticaret ve üretim noktasında nasıl geliştirebileceklerini ele aldıklarını ifade etti.

Programın ilk gününde Xi’an kentinde 9. İpek Yolu Uluslararası Forumu’na katıldıklarını ve akabinde Shaanxi Eyaleti Valisi Xi’an Şehri Belediye Genel Sekreteri ile bir araya geldiklerini anımsatan Uraloğlu, “Özellikle lojistik üs olan Xi’an’dan Türkiye üzerinden Avrupa’ya ve Afrika’nın kuzeyine nasıl taşımacılık yapılabileceğini, ilişkilerimizi nasıl geliştirebileceğimizi değerlendirdik.” açıklamasında bulundu.

LOJİSTİK DAĞITIM MERKEZİ TÜRKİYE

İkinci gün ise iki teknoloji şirketi ile görüşen Bakan Uraloğlu, söz konusu firmaların hazırda Türkiye'de başta GSM ve teknoloji alanında iş yaptıklarını anımsattı. Uraloğlu, Türkiye’de teknoloji üretimi yapılması, Ar-Ge merkezlerinin kurulması ile ilgili konuların masaya yatırıldığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, şirketlerden bir tanesinin Ar-Ge merkezi kurduğunu, devamı ile ilgili de çalışmaların olduğunu belirterek “Aynı zamanda Türkiye'nin de bu firmalar adına bulunduğumuz coğrafyada bir lojistik dağıtım merkezi olması noktasında temaslarımız oldu. Olumlu gelişmeler kat ettiğimizi söylemem gerekir. Mutlaka yakından takipçisi olacağız.” dedi.

URALOĞLU, ÇİN ULAŞTIRMA BAKANI LİU WEİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Programın 3. gününde ise Çin Halk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Liu Wei ile görüşen Uraloğlu, karayolu, demiryolu, havayolu ve denizcilik noktasında ulaştırmanın dört modunu da ele aldıklarını ifade etti. Uraloğlu, “Taşımacılığı ve ticareti nasıl geliştirebileceğimizi heyetlerimizle beraber ele aldık.” şeklinde konuştu.

Karayolunu daha da geliştirmek için istişarelerde bulunduklarını belirten Bakan Uraloğlu, gümrüklerde yaşanan problemleri masaya yatırdıklarını da ifade etti. Uraloğlu, demiryolunda da blok tren işletilmesi noktasında Türkiye’deki özel sektör ile de temasın kurulmasını sağladıklarını belirtti.

DOĞRUDAN İLETİŞİM KURULACAK

Türkiye-Çin arasında doğrudan iletişimi sağlayacak birer kişi görevlendirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, “İletişim sağlayacak mekanizma ile ortaya çıkan problemleri daha hızlı çözme imkanına sahip olacağız. Dolayısıyla iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için ulaştırma adına bize düşen görevleri hızlıca yapacağız.” dedi.



Tunç: Uzlaştırma ile 2 Milyondan Fazla Dosya Çözüme Kavuştu
Bakan Göktaş, Gençlere 'Değerlerinize Sıkı Sıkı Sarılın' Tavsiyesinde Bulundu
Malatya'da ‘Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi
Kocaeli’de aile içi bakım paylaşımı eğitimi verildi
Muğla Büyükşehir okçuları Türkiye ikincisi oldu
Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl
İstanbul Maltepe'de kadınlar şiddeti 'blok'ladı
Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi NADMEX 2025’te
TOFAŞ, BCL’de Herzliya ile Çekya’da karşılaşacak
Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesi... Yeni sivil anayasa 28. Dönem'in önceliği
Sakarya'da Engelsiz Hobi Atölyesi ürünleri ilgi gördü
Antalya Serik'te 4,9 büyüklüğünde deprem
Bozüyük Belediye Meclisi, 2025 Yılının Son Toplantısını Gerçekleştirdi
Bozüyük'teki Anı Evi'ne Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor
Bozüyük'te Dünya Engelliler Günü İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
Bursa'da genç dostu şehir Yıldırım
Dokuz Eylül'den TÜBİTAK proje eğitimi
Denizli Kitap Fuarı sona erdi

Tunç: Uzlaştırma ile 2 Milyondan Fazla Dosya Çözüme Kavuştu

Bakan Göktaş, Gençlere 'Değerlerinize Sıkı Sıkı Sarılın' Tavsiyesinde Bulundu

Malatya'da ‘Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi

Kocaeli’de aile içi bakım paylaşımı eğitimi verildi

Muğla Büyükşehir okçuları Türkiye ikincisi oldu

Konya'da Şeb-i Arus Haftası ışıl ışıl

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8