BELEDİYE365 6.04.2026 13:57:21 0
Bakan Göktaş: Koruyucu Aile Olmak Bir Kelebek Etkisidir

Bakan Göktaş: Koruyucu Aile Olmak Bir Kelebek Etkisidir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AYSİT Vakfı Toplumsal Fayda Ödül Töreni'nde koruyucu aileliğin önemine dikkat çekti ve 9 bin 152 ailenin 10 bin 897 çocuğa yuva olduğunu açıkladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Koruyucu aile olmak, tam anlamıyla bir kelebek etkisidir. Küçük bir iyilikle başlayan bu yolculuk, bir çocuğun kaderini, bir ailenin hikayesini ve toplumun geleceğini dönüştüren büyük bir değişime dönüşür." dedi.

Göktaş, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen Anadolu'dan Yeryüzüne Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Vakfı (AYSİT) 2. Toplumsal Fayda Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, bir ailenin çocuğunu güçlü bir birey olarak yetiştirirken, aynı zamanda ülkenin geleceğini de şekillendirdiğini söyledi.

Bir Kapıdan Giren Umut

Bir çocuğun hayatına dokunmanın bazen sadece bir kapıyı aralamak gibi olduğunu ifade eden Göktaş, "Ama o kapıdan giren umut, zamanla bir ömrü, hatta nesilleri değiştirebilir. İşte bu yüzden koruyucu aile olmak, tam anlamıyla bir kelebek etkisidir. Küçük bir iyilikle başlayan bu yolculuk, bir çocuğun kaderini, bir ailenin hikayesini ve toplumun geleceğini dönüştüren büyük bir değişime dönüşür. Unutmayalım ki bir çocuğun kalbine dokunan her merhamet, yarının güçlü toplumunu inşa eden en kıymetli adımdır." diye konuştu.

10 Bine Yakın Çocuğa Yuva

Bakan Göktaş, 9 bin 152 koruyucu ailenin 10 bin 897 çocuğa sıcak bir yuva sunduğunu aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi"nin koruyucu aile hizmetinin yaygınlaşmasını sağladığını belirtti.

Projenin, UNICEF'in iyi uygulama örnekleri arasında gösterildiğini dile getiren Göktaş, projenin aynı zamanda pek çok ülke tarafından örnek alınan bir model haline geldiğini kaydetti.

Yeni Modeller ve Sahadaki Destek

Göktaş, geçen yıl başlatılan geçici ve profesyonel koruyucu aile modelleriyle çocukların ihtiyaçlarına uygun bakım hizmetleri sunduklarını anlatarak, "Bu modelle, sadece 6 ay içinde 81 ilde 214 çocuğumuzu geçici ve profesyonel koruyucu aile hizmetlerinden yararlandırdık. Bu süreçlerin sonunda çocuklarımızı, süreli koruyucu aile, evlat edinme, biyolojik aileye dönüş veya kuruluş bakımı hizmetlerinden uygun olanına yönlendirdik." dedi.

Koruyucu aile hizmetini son derece önemli gördüklerini vurgulayan Göktaş, bunun bir çocuğa geçici destek vermenin ötesinde, ona aidiyet, kimlik ve umut kazandırdığını ifade etti.

Çocuğun Üstün Yararı Merkezde

Bakan Göktaş, özellikle okul çağındaki çocukların koruyucu aile yanında büyümesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çocukların eğitimlerine devam etmeleri, sağlıklı sosyal ilişkiler kurmaları ve kendilerini güvende hissederek gelişmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bugün ödüllendirdiğimiz her hikaye, aslında bu hakikatin canlı bir karşılığıdır. Bir çocuğun hayata yeniden tutunmasını sağlamak kolay değildir. Bunun için güçlü bir vicdan gerekir. Sağlam bir irade, en çok da süreklilik gerekir. Koruyucu ailelerimiz, tam da bunu yapmıştır. Sivil toplum kuruluşlarımız koruyucu aile hizmetinin sahadaki en güçlü destekçileri olmuştur. Bizler de Bakanlık olarak çocuklarımızın kendisini değerli hissedeceği koruyucu aile hizmetimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Çocuğun üstün yararı her zaman politikalarımızın merkezindedir."

Ödül Töreni ve Plaket Takdimi

Emine Erdoğan'ın mesajının okunduğu programda Bakan Göktaş, konuşmaların ardından koruyucu ailelere plaketlerini takdim etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız'ın yanı sıra koruyucu aileler ve davetlilerin katıldığı program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com


Sakarya’nın merkezine Sağlık Sokağı açıldı
Bursa Nilüfer’de kaçak yapılara geçit yok!
İstanbul Maltepe’de 'Narperi’nin Bileziği' gösterildi
Denizli'de modern babalık seminerine yoğun ilgi
MHP'li Çömlekçi: Bayrak değişimi olarak görülmeli
Memur-Sen’den Gazze’ye Destek Yolculuğu
Erasmus+ ile Sakarya’dan Avrupa’ya eğitim köprüsü
Manisa’da 'Ustalara Saygı' gecesi
ASELSAN’dan sahaya yeni güç... PUHU 3-LT göreve hazır
25 ilde silah operasyonu: 404 gözaltı!
Antalya'da vektörle mücadele aralıksız sürüyor
Malatya Doğanşehir'e taziye evi için ilk imza atıldı
Başkan Tugay: Hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz
Sağlıklı yaşam hayat kurtarıyor
Mardin Belediyesi 2026 Yılı Meclis Kararları Açıklandı
Bakırköy'de Başkan Ovalıoğlu'ndan paskalya kutlaması
Bursa Yenişehir'de Eğitim-Sen Felsefe Söyleşileri'ni sürdürüyor
Bursa Yıldırımlı gençler fetih yolunda

Sakarya’nın merkezine Sağlık Sokağı açıldı

Bursa Nilüfer’de kaçak yapılara geçit yok!

İstanbul Maltepe’de 'Narperi’nin Bileziği' gösterildi

Denizli'de modern babalık seminerine yoğun ilgi

MHP'li Çömlekçi: Bayrak değişimi olarak görülmeli

Memur-Sen’den Gazze’ye Destek Yolculuğu

  • Pazartesi 17.6 ° / 4.6 ° Güneşli
  • Salı 18.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 27 20 3 4 43 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 28 18 1 9 34 63
3.TRABZONSPOR A.Ş. 28 19 3 6 25 63
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 28 15 6 7 17 52
5.GÖZTEPE A.Ş. 27 12 5 10 12 46
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 27 8 7 12 -2 36
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 28 8 10 10 -10 34
9.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
10.CORENDON ALANYASPOR 28 6 8 14 1 32
11.TÜMOSAN KONYASPOR 28 7 11 10 -8 31
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 27 7 11 9 -5 30
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 28 7 14 7 -15 28
14.KASIMPAŞA A.Ş. 28 6 13 9 -13 27
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 28 6 15 7 -11 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 28 4 13 11 -29 23
17.İKAS EYÜPSPOR 28 5 16 7 -22 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 28 5 18 5 -22 20