GÜNDEM 16.06.2026 13:22:33 0
Bahçeli: Netanyahu yönetimi bölge huzuruna kasteden kriz üretim mekanizmasıdır

Bahçeli: Netanyahu yönetimi bölge huzuruna kasteden kriz üretim mekanizmasıdır

Bahçeli: Netanyahu yönetimi bölge huzuruna kasteden kriz üretim mekanizmasıdır


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, ABD-İran mutabakatını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, Birleşmiş Milletler'i ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı da etkisiz kalmakla suçladı. Güney Kafkasya ve Zengezur Koridoru konusunda da dikkat çeken mesajlar verdi.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerden Güney Kafkasya'daki dengelere kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de yaşananların yalnızca günlük gelişmeler olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Bahçeli, Gazze, Lübnan, Hürmüz Boğazı, Doğu Akdeniz ve Güney Kafkasya'daki gelişmelerin birbiriyle bağlantılı olduğunu savundu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu yönetimini sert ifadelerle eleştiren Bahçeli, "Netanyahu yönetimi bölgenin huzuruna kasteden bir kriz üretim mekanizmasıdır" dedi. İsrail'in Gazze'de savaş hukukunu ihlal ettiğini öne süren Bahçeli, uluslararası toplumun sessiz kaldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler'in Gazze konusunda etkisiz kaldığını savunan Bahçeli, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin veto sistemi nedeniyle işlevsiz hale geldiğini belirterek, uluslararası sistemin ciddi bir meşruiyet krizi yaşadığını söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu hakkında aldığı kararların uygulanması konusunda da eleştirilerde bulunan Bahçeli, küresel güçlerin İsrail'e siyasi koruma sağladığını iddia etti. İslam İşbirliği Teşkilatı'na da çağrıda bulunan Bahçeli, Gazze konusunda daha somut ve caydırıcı adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Söz çoktan tükenmiştir. Artık mesuliyet, müeyyide ve müşterek hareket vaktidir" ifadelerini kullandı.

ABD-İRAN MUTABAKATINA DESTEK

Konuşmasında ABD ile İran arasında sağlanan mutabakata da değinen Bahçeli, anlaşmayı memnuniyet verici bulduklarını belirterek, bunun Hürmüz Boğazı'ndaki gerilimin azaltılması ve bölgesel istikrarın sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi.

Bahçeli, anlaşmanın sahada da karşılık bulması gerektiğini vurgulayarak, provokatif adımlardan ve gerilimi artıracak girişimlerden kaçınılması çağrısında bulundu.

"ZENGEZUR ARTIK TURAN KORİDORU'DUR"

Güney Kafkasya'daki gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, Karabağ zaferinin ardından bölgedeki yeni jeopolitik gerçekliğin kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Zengezur Koridoru'nun Türk dünyası açısından stratejik önem taşıdığını belirten Bahçeli, "Zengezur dedik ama artık adını doğru koyalım: Bu hat Turan Koridoru'dur" dedi.

Koridorun Türkiye ile Türk dünyası arasındaki ekonomik ve stratejik bağları güçlendireceğini savunan Bahçeli, Ermenistan'ın bölgesel iş birliği fırsatlarını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Türk dünyasının birlik ve dayanışmasının önemine vurgu yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın hedeflerinin "Türk ve Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda şekillendiğini belirterek, "Türk dünyası kenetlenecek, Türk Devletleri Teşkilatı güçlenecektir" ifadelerini kullandı.



Gaziantep'de Büyükşehir ve Oğuzeli işbirliğinde sosyal tesis
Bursa Yıldırım'da Başkan Yılmaz muhtarlarla buluştu
Tutuklanan Başkan Balcıoğlu'ndan Silivrililere mesaj
Bursa Yıldırım'da Filistin'den kardeşlik köprüsü
MEB'den yeni platform: DİLİM
İskan usulsüzlüğü operasyonu! İstanbul merkezli 3 ilde 27 şüpheli yakalandı
Bursa İnegöl’e 7 birimli yeni Aile Sağlığı Merkezi geliyor
2026-YÖKDİL/2 başvuruları başladı... Sınav 9 Ağustos'ta
Antalya Yeniköy’de asfalt çalışmaları başladı
Sıcak havalar mikropları çoğaltıyor... Havuzlar her zaman masum değil
İzmir'de Yurttaş Meclisi’nde ikinci dönem hazırlığı
Tarımda üretici enflasyonu yüzde 43'ü aştı... Sebze fiyatlarında üç haneli artış!
Ankara’da kadınlara girişimcilik sertifikası
DOSABSİAD ve Gürsu Belediyesi'nden nitelikli iş gücü atağı
Kocaeli Çayırova’da vektörle mücadele sürüyor
İzmir APİKAM’da tarih ve kültürde yaz heyecanı
Bahçeli: Netanyahu yönetimi bölge huzuruna kasteden kriz üretim mekanizmasıdır
Konya'da 'Güle Oynaya Camiye' kayıtları başladı

Gaziantep'de Büyükşehir ve Oğuzeli işbirliğinde sosyal tesis

Bursa Yıldırım'da Başkan Yılmaz muhtarlarla buluştu

Tutuklanan Başkan Balcıoğlu'ndan Silivrililere mesaj

Bursa Yıldırım'da Filistin'den kardeşlik köprüsü

MEB'den yeni platform: DİLİM

İskan usulsüzlüğü operasyonu! İstanbul merkezli 3 ilde 27 şüpheli yakalandı

  • Salı 31.6 ° / 16.9 ° false
  • Çarşamba 31.1 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30